handdator

Visa fullständig version : Något gott bra bröd?


emil123
2006-07-04, 12:32
Vad äter ni för bröd? Eller vad ni kan rekomendera att käka :)

vildängel
2006-07-04, 12:45
Knäckebröd (rågrut) eller hemmagjort bröd, det är nästan de enda brödsorter jag äter. Gott och nyttigt.

Kurash
2006-07-04, 13:01
Rågkusar

Cerberus
2006-07-04, 15:40
Schulstad Skovmand och Va Gott-bröd är bra(surdegsbröd).

Mackz
2006-07-04, 15:51
Polarkraft Extrem.

Cerberus
2006-07-04, 15:55
Polarkraft Extrem.

så länge man inte äter jättemycket av det brödet så är det okej, har för mig att det är en hel del fruktos i den sorten..

userfriendly
2006-07-04, 16:03
Polarkraft Extrem.

jag skulle inte säga att det är det absolut bästa brödet *rolleyes*

Cerberus
2006-07-04, 16:08
jag skulle inte säga att det är det absolut bästa brödet *rolleyes*
Ett av dom godare dock :D

sissa
2006-07-04, 16:15
Jag varierar gärna, men just nu blir det rätt mkt pågens fullkorn plus. Tycker det är gott.

Knäckebröd (rundbröd) blir det mkt av också.

Ljusare bröd slinker också ner. Variation förnöjer.
Bakar ibland själv, även om det var bra längesen nu

Greg
2006-07-04, 16:30
Polarbröd 100% Fullkorn, Osötad

230 kcal/100g
2,0g sockerarter/100g

Kung Ichmil
2006-07-04, 16:38
Käkar Wasa Sport tror jag det heter. Gott och bra.
Favoriten just nu är knäckebröd med leverpastej annars brukar jag ha massa ost på och doppa i honungsmjölk.

Mackz
2006-07-04, 17:23
jag skulle inte säga att det är det absolut bästa brödet *rolleyes*

Bästa och bästa. 170 kcal / 100 gram är väl inte så mkt. Jag har inte blivit fet av det iallafall.

Polarkraft Extrem

Vatten, fullkorn av råg, fullkorn av vete, vetemjöl, potatisflingor (antioxidationsmedel: natriumvätesufit), vetegluten, kruskakli av
vete, havrefiber, fruktsocker, surdeg av råg, vegetabiliskt margarin (rapsolja/
härdad rapsolja), salt, jäst, emulgerings-
medel (mono- och diglycerider av fettsyror, sorbitanmonostearat, mjölbehandlingsmedel
(askorbinsyra).



Energi kJ(kcal) 700(170)
Protein g 8,5
Kolhydrat
varav sockerarter g
g 28
5,5
Fett
varav mättat g
g 2,5
0,3
Kostfiber g 13
Natrium
(motsvarande 0,7 g koksalt)

King Grub
2006-07-04, 17:26
Bästa och bästa. 170 kcal / 100 gram är väl inte så mkt. Jag har inte blivit fet av det iallafall.

Energivärdet har inget att göra med om ett bröd är nyttigt eller inte, särskilt inte om den låga siffran beror på att tillverkarna proppat i osmältbara saker bara för att få ner den.

rbn
2006-07-04, 18:13
Grub, vad äter du själv för bröd? :)

Greg
2006-07-04, 18:14
Energivärdet har inget att göra med om ett bröd är nyttigt eller inte, särskilt inte om den låga siffran beror på att tillverkarna proppat i osmältbara saker bara för att få ner den.

Hur är Polarbröd 100% Fullkorn, Osötad? Låg sockerhalt, hyfsat energivärde.

King Grub
2006-07-04, 18:15
Grub, vad äter du själv för bröd? :)

Det jag vill. Från småfrallor till knäckebröd.

hobbitar
2006-07-04, 18:17
SKÖRDEGLÄDJE är riktigt gott!

Lilly
2006-07-04, 20:22
Fazer Real orginal är det absolut godaste brödet!!

nutz
2006-07-04, 20:39
Är för tillfället helt såld på lidls Grovlimpa :)

brobban
2006-07-04, 20:49
Är för tillfället helt såld på lidls Grovlimpa :)Usch testar den nu, efter den är slut blir det inte mer. Knäckebröd och ett mjukt mörk bröd som jag ätit länge.. hmm kommer inte ihåg vad det heter just nu men har funnits länge på marknaden. Smakar mycket gott och inte bark som en del bröd har tendens att göra.

Max
2006-07-04, 21:02
Olika tyska grovbröd som inhandlas på Lidl vid extrapris.......jag är nog sanslöst snål .

Lilly
2006-07-04, 21:07
jag är nog sanslöst snål .

Jaja jag säger att jag e ekonomisk :thumbup:

nutz
2006-07-04, 21:10
Polarkraft Extrem är annars en höjdare under deff, det låga näringsvärdet gör att man kan proppa i sig MÄNGDER av brödet.

Jaja jag säger att jag e ekonomisk :thumbup:

Bra med variation också.. ;)

Jacky
2006-07-04, 21:50
Pumpernickel = favvobröd!!!...gott, nyttigt,...härligt med ägg på...likaså keso...el.lax!!!!!!!!! messmör!!!!

Bozar
2006-07-04, 22:37
Hemköp har nåt pumpnickelbröd som man blir extremt mätt av, bra under deff men smakar vedervärdigt. Ska sluta äta bröd under deff, måste finnas bättre alternativ...

beffen
2006-07-05, 12:09
Cornelle(Pågen) Wasa Sport! Har tröttnat jääääääätte mycket på Cornelle nu, skulle behöva tips om andra riktigt goda nytiga Fullkornsbröd=D;)

Beemel
2006-07-05, 13:46
"Axa Balance Protein och kärnor"
Vet inte om det är direkt nyttigt, men gott och proteinrikt är det iallafall

Denstillasittande
2006-07-05, 19:38
Valjes grova, tycker jag är ett gott bröd.

Slimfit
2006-07-05, 19:54
Då är väl jag ännu snålare eftersom jag bakar allt bröd själv :)

Fast jag vet å andra sidan exakt vad jag stoppar i mig och kan blanda i lite av varje i mina bröd; nötter, torkad frukt, pumpafrön, linfrön mm.

Köper jag bröd brukar det bli tunnbröd eftersom det är rätt svårt att göra själv.

Lilla Brynolf
2006-07-05, 20:00
Då är väl jag ännu snålare eftersom jag bakar allt bröd själv :)

Fast jag vet å andra sidan exakt vad jag stoppar i mig och kan blanda i lite av varje i mina bröd; nötter, torkad frukt, pumpafrön, linfrön mm.

Köper jag bröd brukar det bli tunnbröd eftersom det är rätt svårt att göra själv.

Släng upp några recept vettja! Jag är också intresserad av att baka eget bröd, dels för att det vore kul att själv få välja vad det ska innehålla, dels för att tjejen säkert skulle tycka jag är The Man då...

Slimfit
2006-07-05, 20:59
Släng upp några recept vettja! Jag är också intresserad av att baka eget bröd, dels för att det vore kul att själv få välja vad det ska innehålla, dels för att tjejen säkert skulle tycka jag är The Man då...

Labbar rätt mycket fritt utan recept men slänger upp ett lätt och ett lite mer krävande recept då.

Det enkla och snabba:

Mörk filmjölkslimpa med solrosfrö

Receptet är för 1 limpa i avlång brödform

Ingredienser

4 dl grahamsmjöl
1/2 dl vete- eller rågkross
1/2 dl linfrö
1/2 dl rostat solrosfrö eller hackad mandel
1 tsk bikarbonat
1/2 dl russin
1 tsk salt
3 1/2 dl filmjölk
2 msk sirap

Till formen:
smör
ev. vetekli

Tillagning:
Värm ugnen till 175°. Smörj en form på 1 1/2 liter och beströ den ev med vetekli.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke: vetekross, linfrö, solrosfrö, bikarbonat, russin och salt. Tillsätt filmjölk och sirap och rör om tills allt är väl blandat.

Häll smeten i formen, släta gärna till ytan och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt det svalna under duk.

(Om du undrar varifrån de gröna fröna i brödet kommer ifrån, så är det helt enkelt solrosfröna som skiftat färg vid gräddningen under inverkan av bikarbonaten, så det är absolut ingenting farligt!)


Det mer tidskrävande:

Havre- och pumpalimpor

Ingredienser:

6dl havregryn
6dl vatten
1dl fibrex
1dl vatten
4dl filmjölk
50g jäst
1 msk salt
1 msk rapsolja
1 msk mörk sirap
4 dl grahamsmjöl
4 dl dinkelmjöl
6-7dl vetemjöl eller tills degen släpper från kanten
2 dl pumpakärnor

Till pensling:
Vatten och sesamfrön

Tillagning:

1. Mät upp havregryn och vatten i en stor bunke och blanda väl. Blanda fibrex och vatten i en annan skål. Låt gryn och fibrex svälla i ca 10 min.

2. Värm filmjölken till fingervärme, 37°C. Smula sönder jästen i en skål och rör ut den med lite av filmjölken. Häll resten av filmjölken över havregrynen. Tillsätt jäst, salt, olja, sirap pumpakärnor och blanda väl. Rör i grahams- och dinkelmjölet. Tillsätt det mesta av vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt i ca 10-15 med maskin. Låt jäsa under duk ca 1 tim.

3.Slå upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i två delar och forma dem till släta längder. Lägg dem på tvären på en smord plåt eller på ett bakpapper. Låt jäsa under duk i ca 30 min.

4. Sätt ugnen på 250°C.

5. Pensla/spraya bröden med vatten och strö vallmofrön över bröden efter smak. Gör gärna några snitt med vass kniv i varje limpa för att få en fin form på bröden. Sätt in bröden på nedersta falsen i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 200°C. För en extra krispig och tjock skorpa spraya in i ugnen gärna några gånger med en vattenflaska innan luckan stängs. Grädda sedan i 50 - 60 min. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Fartman
2006-07-06, 00:31
Har hittat en ny favorit bland knäckebröden.
Delikatess Sesam från Wasa
Smakar ljuvligt, och en skiva innehåller ca 30 kcal. :D

Fartman
2006-07-06, 00:33
Har hittat en ny favorit bland knäckebröden.
Delikatess Sesam från Wasa
Smakar ljuvligt, och en skiva innehåller ca 30 kcal. :D
Trycker in en länk också.
http://se.wasa.com/wasa/smpage.fwx?page=197&group=440&product=442&main=products