Pellefant
2006-06-30, 19:22
Hej,
Ibland så står det på nötfärs-förpackningen "butiksmald" har jag sett i charkdisken.
För ett bra tag sedan hörde jag en person som arbetade på slakteri vad som låg i köttfärsen(enligt honom) och då slutade jag äta den. (Nästan "allt" som blev över från djuren hamnade där, ska inte gå in på detaljer här). (Detta var dock kanske angående "köttfärs")
"Butiksmald" låter mer aptitligt, då butikspersonalen gör det, låter i mina öron som att det inte är precis vad som helst i den då, inte alla som klarar av att mala det. Menas det att det är biffar nermalda? Har svårt att tänka mig butikspersonalen stå med diverse "läskiga" djurdelar och mala ner dem utan att svimma av.
Har förstått att korv innehåller en hel del saker som jag inte vill äta(Enligt den engelska "Du blir vad du äter"-tjejen så innehåller den bla gristrynen etc.), har ändå redan slutat med korv för länge sen(samt prefabricerade köttbullar etc, sånt mättar så dåligt och har massor med kcal jämfört med tex kycklingfile, lövbiff etc som jag gillar mycket mer).
Är det samma med nötfärs ,förstår att det inte är gris i den, men motsvarande "scary" delar?
Vad är det som de maler i affären till 100%-nötfärsen?
Någon som vet mer om detta?
Ibland så står det på nötfärs-förpackningen "butiksmald" har jag sett i charkdisken.
För ett bra tag sedan hörde jag en person som arbetade på slakteri vad som låg i köttfärsen(enligt honom) och då slutade jag äta den. (Nästan "allt" som blev över från djuren hamnade där, ska inte gå in på detaljer här). (Detta var dock kanske angående "köttfärs")
"Butiksmald" låter mer aptitligt, då butikspersonalen gör det, låter i mina öron som att det inte är precis vad som helst i den då, inte alla som klarar av att mala det. Menas det att det är biffar nermalda? Har svårt att tänka mig butikspersonalen stå med diverse "läskiga" djurdelar och mala ner dem utan att svimma av.
Har förstått att korv innehåller en hel del saker som jag inte vill äta(Enligt den engelska "Du blir vad du äter"-tjejen så innehåller den bla gristrynen etc.), har ändå redan slutat med korv för länge sen(samt prefabricerade köttbullar etc, sånt mättar så dåligt och har massor med kcal jämfört med tex kycklingfile, lövbiff etc som jag gillar mycket mer).
Är det samma med nötfärs ,förstår att det inte är gris i den, men motsvarande "scary" delar?
Vad är det som de maler i affären till 100%-nötfärsen?
Någon som vet mer om detta?