handdator

Visa fullständig version : Blåbärsfluff


Lilly
2006-06-29, 21:17
Blåbärsfluff

Hämtat från Ekströms blåbärssoppa utan tillsatt socker
0,5 dl blåbärssoppa
0,5 dl lättmjölk

(in i frysen 20 min)

Vispa med elvisp till önskad konsistens, går att få den så fast att byttan kan vändas upp och ned på :D

userfriendly
2006-06-29, 21:21
halleluljah! :hbang:

Lilly
2006-06-29, 21:24
halleluljah! :hbang:

Hade samma känsla när jag upptäckte fluffet, har nu fluffat under en längre tid och har fortfarande samma känsla!

Cerberus
2006-06-29, 21:31
är det gott lr?

Mental
2006-06-29, 21:58
Bwahaha! måste prova!

Lilly
2006-06-29, 22:05
är det gott lr?

Jag fluffar inte för syns skull...:naughty:

Zakath
2006-06-29, 22:16
In i frysen för eller innan vispningen?

Tack för att någon äntligen delade med sig av fluff receptet! *kissass*

Lilly
2006-06-29, 22:20
In i frysen för eller innan vispningen?

Tack för att någon äntligen delade med sig av fluff receptet! *kissass*

Före vispningen, tycker att fluffet håller sig bättre och blir fastare då!

nordland
2006-06-29, 22:33
Blåbärsfluff

Hämtat från Ekströms blåbärssoppa utan tillsatt socker
0,5 dl blåbärssoppa
0,5 dl lättmjölk

(in i frysen 20 min)

Vispa med elvisp till önskad konsistens, går att få den så fast att byttan kan vändas upp och ned på :D

0,5dl+0,5dl... 1dl vätska totalt totalt alltså.
Inte får man väl en full bunke på den mängden? Hur mycket har du blandat på bilderna?

Lilly
2006-06-29, 22:36
0,5dl+0,5dl... 1dl vätska totalt totalt alltså.
Inte får man väl en full bunke på den mängden? Hur mycket har du blandat på bilderna?

1 dl av varje så totalt 2 dl

nordland
2006-06-29, 22:42
jösses!... det sväller ganska mycket med andra ord :Virro

Lilly
2006-06-29, 22:56
jösses!... det sväller ganska mycket med andra ord :Virro

Japp så använd en stor bunke och ha tålamod mitt fluff blir bara bättre och bättre för varje fluff :thumbup:

Beecher
2006-06-29, 23:03
Hur äter man det, direkt ur bunken med sked eller?
Är det gott utan att man äter det till något annat? :eating:

Lilly
2006-06-29, 23:05
Hur äter man det, direkt ur bunken med sked eller?
Är det gott utan att man äter det till något annat? :eating:

Direkt ur bunken med sked, tror inte det kan ätas på något annat sätt...faktiskt!

Mental
2006-06-29, 23:08
inte? jag tänker då lassa det på pankaka tror jag :D

Har du testat runt med andra smaker eller så?

Lilly
2006-06-29, 23:10
inte? jag tänker då lassa det på pankaka tror jag :D

Har du testat runt med andra smaker eller så?

Tror det kommer att sjunka ihop av värmen... prövade med drottningkräm men det blev inte fluffigt :(

Beecher
2006-06-29, 23:10
Direkt ur bunken med sked, tror inte det kan ätas på något annat sätt...faktiskt!

Låter bra, blir dock att exprimentera...

Mums, ja, på pannkaka! :D

bear.flowertwig
2006-06-30, 00:11
Jag fluffar inte för syns skull...:naughty:

fluffer? :naughty:

Men det måste bli lite "tunnt"?

Milia
2006-06-30, 09:18
In i frysen för eller innan vispningen?

Tack för att någon äntligen delade med sig av fluff receptet! *kissass*
Fast det här är ju inte original FEVER-fluff-receptet om det var det du syftade på;)

btw, så kan man mixa minimjölk med valfria bär också i en matberedare och få lika fluffigt

agahowa22
2006-06-30, 21:09
Provade nyss fast med hallonsmak smakar mumma!
Men jag fick inte till sån hård konsistens stog säker 10-15 min och vispa men den blev inte så stenhård som jag ville ha=( Men annars smakar det bra!

nordland
2006-07-01, 14:44
försökte nyss med blåbärssoppa och mjölk, men jag fick inte alls till det. hade in blandningen i frysen ca 20min. Vispade ca 15min. Fick till ett hyfsat "fluff", men när jag "rörde runt" med elvispen så dog allt ut till en lila vätska igen.

har slängt in blandningen i frysen igen. Ska prova på nytt..

hur bär ni er åt?

edgen_ÖSD
2006-07-01, 16:20
fluffer? :naughty:

Men det måste bli lite "tunnt"?

Jo, för mig blir det väldigt tunt, kanske inte så konstigt dock... Sen tycker jag den kan vara lite sötare för att fungera som tex sylt eller som efterrätt.

Ska testa med lite sötningsedel eller dylikt, annars var det här ett FETT GRYMT RECEPT!!:thumbup: :bow:

nordland
2006-07-01, 17:52
ha... nu fick jag till det.. Lät bunken stå i frysen ca 35min denna gången. Och då blev det ett tjockt och härligt fluff ganska snabbt.. Ska prova mixa frusna jordgubbar och mjölk. Och göra ett fluff av det.

Lilly
2006-07-01, 18:02
ha... nu fick jag till det.. Lät bunken stå i frysen ca 35min denna gången. Och då blev det ett tjockt och härligt fluff ganska snabbt.. Ska prova mixa frusna jordgubbar och mjölk. Och göra ett fluff av det.

:thumbup:

Cilia
2006-07-01, 21:35
pratar vi blåbärssoppa i flytande form eller pulver?

Cilia
2006-07-01, 21:35
0,5dl+0,5dl... 1dl vätska totalt totalt alltså.
Inte får man väl en full bunke på den mängden? Hur mycket har du blandat på bilderna?
1 dl av varje så totalt 2 dl
Hur gick det där ihop?

Juliette
2006-07-01, 22:54
pratar vi blåbärssoppa i flytande form eller pulver?
Flytande form.
Käkade nyss en laddning, är verkligen bra när man blir sugen på nån efterrätt :eating: :eating:

Lilly gjorde dubbel sats av orginalreceptet.

Pata
2006-07-03, 13:50
Nån som testat att blanda ut det med lite prottepulver? Då skulle det hela bli mer intressant

Lilly
2006-07-03, 14:33
fluffer? :naughty:

:em: lite för mkt kanske...


Men det måste bli lite "tunnt"?

Inte alls det blir tjockt och krämigt :hbang:

Brink
2006-07-03, 18:12
det var toppen ju, och med lite start lightfibrer blå/tranbär vart det ännu bättre :D :eating:

Jonna
2006-07-03, 20:25
Jag provade att frysa den när den var vispad, blev faktiskt väldigt gott!

Fast hur gör ni för att få den krämig? Min blir...tja, luftig? Känns lite som att äta luft med blåbärssmak, fast i fryst form blev det bättre som sagt.

Pata
2006-07-04, 12:09
Körde ner lite jordgubbar med prottepulver o vatten igår (hade ingen mjölk) i mixern. Blev ganska fluffigt bara det. Tror att prottepulvret med mjölk, nedkylt, kan ge en jäkla fluff! :thumbup:

Lilly
2006-07-04, 13:27
Körde ner lite jordgubbar med prottepulver o vatten igår (hade ingen mjölk) i mixern. Blev ganska fluffigt bara det. Tror att prottepulvret med mjölk, nedkylt, kan ge en jäkla fluff! :thumbup:

Utvecklingen går frammåt..detta måste jag testa!

Pata
2006-07-04, 21:38
Idag testade jag prottepulver med mjölk, 2 skedar kvarg, lite färska jordgubbar och en skvätt citron. Blev en ganska god milkshake men någon fluff blev det inte. Shaken blev dock ganska luftig och bubblig. Smakmässigt bättre än den med vatten och utan kvarg men konsistensen fick låga betyg. Tror dock att denna har mer potiential om man vispar den med en ballongvisp eller liknande. Jag har bara en mixer hemma så det är ganska svårt att få in luft i den. Nu ska jag dricka slasket och kolla på nya avsnittet av 4400. :eating:

Purren
2006-07-04, 23:07
Tyvärr, måste såga detta. Blev jävligt sugen på att testa detta, men jag blev besviken. Det är som att dricka mjölk med hallonkräm, fast 10 gånger fluffigare, och smaken blir lika utspädd den.

Nej, ingen höjdare direkt. Men nu ska jag testa stoppa blandningen i kylen, man kanske kan få fram lite hallonglass. :eating:

Lilly
2006-07-04, 23:31
Tyvärr, måste såga detta. Blev jävligt sugen på att testa detta, men jag blev besviken. Det är som att dricka mjölk med hallonkräm, fast 10 gånger fluffigare, och smaken blir lika utspädd den.

Nej, ingen höjdare direkt. Men nu ska jag testa stoppa blandningen i kylen, man kanske kan få fram lite hallonglass. :eating:

Det är väl tur att alla inte älskade fluffet för då skulle det ta slut och jag bli olycklig *cry*

Pata
2006-07-05, 10:01
Tyvärr, måste såga detta. Blev jävligt sugen på att testa detta, men jag blev besviken. Det är som att dricka mjölk med hallonkräm, fast 10 gånger fluffigare, och smaken blir lika utspädd den.

Nej, ingen höjdare direkt. Men nu ska jag testa stoppa blandningen i kylen, man kanske kan få fram lite hallonglass. :eating:

Kan hålla med om att smaken var så där. Däremot slängde jag in hälften i frysen igår och lite i kylen som jag drack imorse. Klart mycket godare när luften hade gått ur den och den kylts ner. Den i frysen har blivit hård som glass nu, ska pröva när jag kommer hem. Men jag befarar efter mina tester att det är ordentligt fluff eller slät milkshake som gäller. Inga mellanting!

Purren
2006-07-05, 16:47
Blä. Den frysta varianten var ju lika oätbar. Smakar som smaksatt is. Det är inte kvanitet jag vill ha, det är kvalitet! Men jag tänker inte överge hela iden. Jag ska testa att blanda igen fast bara vispa en kort kort stund. Har nog potentialen att bli en god milkshake!

puccini
2006-07-06, 01:59
Prøv med bringebær (=hallon på svensk) istedet! Kanskje det faller mer i smak enn med blåbær!?
Jeg syns iallefall det ble veldig godt!

nr9
2006-07-07, 21:07
Jag hade ingen blåbärssoppa hemma så jag testade 1dl nyponsoppa (utan tillsatt socker, 1kcal/100g) + 1dl mjölk.
Kanske lite väl smaklöst men det blev SJUKT mycket fluff för 55kcal!
Sedan kryddade jag härligheten med kardemumma, sötningsmedel och litet vaniljsocker. Fluffig vaniljbulle.. :eating:

Jz2003
2006-07-08, 15:23
Får man ut något av denna fluff förutom att det kanske är en god efterrätt eller så? syftar då på ifall den är nyttig eller så ;)

Isabella
2006-07-08, 20:35
Vet någon om det finns jordgubbssoppa?eller hallonsoppa?

Jense
2006-07-10, 04:08
fluffdrottningen. det ser gott ut, kanske som topping på nån sommarshake

Lilly
2006-07-10, 18:24
Får man ut något av denna fluff förutom att det kanske är en god efterrätt eller så? syftar då på ifall den är nyttig eller så ;)

Nja tror inte det... varken eller

Lilly
2006-07-10, 18:25
fluffdrottningen

*innocent*

maxz
2006-07-12, 00:00
fluffy fluffy fluffy...måste provas!! ;-P

Lilly
2006-10-11, 23:30
Lyckades komma ur mitt fluffberoende, och har inte fluffat på länge, men ikväll åkte elvispen fram igen... det va precis så gott som jag kommer ihåg att det var :D

Isabella
2006-10-12, 17:00
går det att använda en stavmixer när man ska fluffa?

Lilly
2006-10-12, 20:04
går det att använda en stavmixer när man ska fluffa?

Har inte testat själv men om du inte har en elvisp så pröva, funkar det inte så funkar det inte... (håll tummarna)

Isabella
2006-10-12, 20:18
Har inte testat själv men om du inte har en elvisp så pröva, funkar det inte så funkar det inte... (håll tummarna)

då får jag testa då:)

Lilly
2006-10-12, 20:52
då får jag testa då:)


Tänk på att fluffet blir bara bättre och bättre för varje gång man fluffar så ge inte upp om det inte blir superhårt första gången...

Jacky
2006-10-19, 23:20
Borde aldrig provat detta..*beroende*...;)

Bonnie
2007-02-13, 19:20
Så äntligen testat att fluffa.

1 dl Kolozzeum - Pure Whey Choklad + 1 dl minimjölk
30 min i frysen
Sedan vispa, efter ca 3 min så börjar det tjockna så att det är tillräckligt fluffigt för mig. Jättegott och mättar bra (är all luft man sätter i sig).

Andra testet var med

1 dl Star Nutrition, Whey-80 Mintchoklad + 1 dl minimjölk
Jag vispa i 10 min, blev lite fluffigt, men det lilla fluff som blev bara försvann när jag slutat vispa.

Vinnaren är helt klart Kolozzeums Whey :)

Stenberg
2007-02-13, 20:51
Så äntligen testat att fluffa.

1 dl Kolozzeum - Pure Whey Choklad + 1 dl minimjölk
30 min i frysen
Sedan vispa, efter ca 3 min så börjar det tjockna så att det är tillräckligt fluffigt för mig. Jättegott och mättar bra (är all luft man sätter i sig).

Andra testet var med

1 dl Star Nutrition, Whey-80 Mintchoklad + 1 dl minimjölk
Jag vispa i 10 min, blev lite fluffigt, men det lilla fluff som blev bara försvann när jag slutat vispa.

Vinnaren är helt klart Kolozzeums Whey :)

Du blandar mjölken och pulvret så det löst sig hyfsat då först och sen in i frysen??

Bonnie
2007-02-13, 21:16
Ja, eller rör ut det bara. Skakar eller mixar inte.
Du blandar mjölken och pulvret så det löst sig hyfsat då först och sen in i frysen??

LadyInsane
2007-02-13, 22:14
Blåbärsfluff

Hämtat från Ekströms blåbärssoppa utan tillsatt socker
0,5 dl blåbärssoppa
0,5 dl lättmjölk

(in i frysen 20 min)

Vispa med elvisp till önskad konsistens, går att få den så fast att byttan kan vändas upp och ned på :D

HABBA HABBA!!*drool*

LadyInsane
2007-02-26, 18:10
Nu har jag provat och jag fullkomligt älskar det. Fan vad gott, har nu ätit såpass mycket att jag har ont i magen:D

Bonnie
2007-02-26, 18:31
Ett annat tips är

2 dl minimjölk + 1/2 dl faring sloow protein jordgubb + 1 tsk vaniljsocker
In i frysen 45 minuter
Vispa ca 5 min
Blir som jordgubbsmjukglass i konsistens (då sloow protein är tjockare).
Helt sjuk gott.:thumbup:

Hockeyplayer
2007-03-14, 16:07
Mitt blev typ som jordgubbsmilkshake.. använde bara proteinpulver och mjölk, får testa med blåbärssoppa sen!!

Hockeyplayer
2007-03-14, 18:56
Nä, det blev inte gott tycker jag.. För lite smak, för mycket fluff! :P
Milkshake varianten blev dock bättre.. ;)

j0cke
2007-03-15, 17:15
Åh shit, jag har ju skitliten frys, får vänta tills jag har flyttat, två låååånga veckor kvar... *LÄNGTA*!

jesuz
2007-03-15, 21:46
Måste testa!

blekfet2
2007-03-15, 22:36
testade idag, tyvärr bara 1/10 poäng.

desperat
2007-03-17, 13:04
kan man inte ha i mera blåbärssoppa då så det lir emr smak? lr förstörs allting då? eller typ vanliga blåbär i eller något? =)

elzoo
2007-03-17, 14:40
Jag har testat,men tyckte att det bara blev som badskum?och ingen smak heller.
Får testa protein varianten.

Sadde
2007-03-18, 15:28
Jag har testat,men tyckte att det bara blev som badskum?och ingen smak heller.

+1

Holgern
2007-03-18, 17:20
låter gott :thumbup: har hört att det funkar endast med mjölk? stämmer det?

Endura
2007-03-19, 09:10
Den "fluff" jag lärt mig gör jag på proteinpulver och frysta bär. Blir inte lika "tomt luftigt" utan lite mer matigt.

Ta 100g frysta bär, tex jordgubbar, och 30g proteinpulver, tex jordgubbs för att matcha (helst vassle, men 50/50 funkar också)

Mixa/Hacka först sönder blandningen (addera ev lite vatten om bären inte ger tillräckligt). Vispa sedan blandningen fluffig med en elvisp.

Supergott :thumbup:

Sadde
2007-03-20, 15:37
Provade fluffa med prottepulver idag, det blev mums!!

1dl Kolozzeums Pure Whey KOKOS
1dl lättmjölk

rör om lite tills pulvret försvunnit ner i mjölken, mixa eller skaka inte!

ställ in det i frysen i ca. 40-45 min, ta därefter ut och mixa i ca. 4-6 min.

sen är det bara att äta! :eating:

Speedy
2007-03-29, 08:12
någon som vet hur det funkar med laktosfri mjölk? blir det samma fluff?

Vimpyboy
2007-04-01, 12:16
Ser ju rikigt nice ut! :D
Dags att gå och köpa blåbärssoppa tror jag. ;)

Kimball
2007-04-03, 00:40
annars kan man kanske vispa 2-4 äggvitor riktigt hårt, och sen tillsätta oboy eller annan valfri smaksättare. Kanske ger lite bättre kvalitetsflyff?

Halldin
2007-04-04, 13:54
Stavmixer funkade inte alls iaf.
Hade iofs minimjölk+lite raps istället för lättmjölk, men det borde väl inte spela så stor roll.

psirus
2007-04-04, 14:12
Provade fluffa med prottepulver idag, det blev mums!!

1dl Kolozzeums Pure Whey KOKOS
1dl lättmjölk

rör om lite tills pulvret försvunnit ner i mjölken, mixa eller skaka inte!

ställ in det i frysen i ca. 40-45 min, ta därefter ut och mixa i ca. 4-6 min.

sen är det bara att äta! :eating:

Inte blev det väl fluff av det med så mycke mjölk i?

Sadde
2007-04-04, 14:21
Inte blev det väl fluff av det med så mycke mjölk i?

jodå, det blev fluff :)

Raggis
2007-04-04, 15:10
Stavmixer funkade inte alls iaf.
Hade iofs minimjölk+lite raps istället för lättmjölk, men det borde väl inte spela så stor roll.


Spelar väldigt stor roll. Och varför raps? :P Försökte du höja fetthalten? :D

Militären
2007-04-04, 21:49
Testade första gången i morse med "orginal mixen" för att jag tänkte bjuda på efterätt ikväll och jag blev helt såld! Gjorde en ny och större sats ikväll för vi var 5 pers och den bestod av 2.5 DL mjölk, 1DL blåbärs soppa osockard och ca 1.5 DL frysta osokrad bär av dess olika sorter. Denna blev sjukt god och när jag räkanade på det även sjukt nyttig. Vi var som sagt 5 personer och nästan hälften blev över =) Serverade den med årets första skivad jordgubbar.

Detta är ju föresten den schysstaste bukfyllan under deffen enligt mig!

Halleluija!

Halldin
2007-04-04, 22:01
Spelar väldigt stor roll. Och varför raps? :P Försökte du höja fetthalten? :D
Yep. ;)

machine gun
2007-04-05, 00:21
Stavmixer funkade inte alls iaf.
Hade iofs minimjölk+lite raps istället för lättmjölk, men det borde väl inte spela så stor roll.

Fettet gör att det inte skummar. Det är av den anledningen man tar bort äggulan när man ska göra maränger.

nynewe
2007-04-06, 19:27
Måste det vara soppa eller kan man tro att det funkar med kräm? Om man kanske ökar på mjölkmängd?

Niclaaas
2007-04-07, 10:09
tycker knappt att det smakade nåt

eleni
2007-04-07, 10:12
Provade i förrrgår och tyckte inte det var någon höjdare alls.
För lite smak för mycket luft.

Brooklyn
2007-04-07, 10:24
Provade i förrrgår och tyckte inte det var någon höjdare alls.
För lite smak för mycket luft.

add some sötningsmedel, kör jag alltid med, och det blir så mycket godare :eating:

Runda Grodan
2007-04-08, 10:07
Med tanke på att det inte smakade något blev jag väldigt förvånad över att jag blev lite illamående av det. Jag tror jag fick i mig ungefär 1,5-2dl fluff. Väldigt mysko men lite kul var det i alla fall.

jewzie
2007-04-18, 18:25
Idag fann jag mig själv sittandes helt ensam i huset... och tänkte va fan var det dem där åsnorna på kollo snackade om? Så jag bestämde mig för att pröva att fluffa!

0,5dl frysta hallon
0,5dl mellanmjölk
10 små stulna suketter från sommarjobbet förra året *whistle*

Körde in bunken i frysen i 20 minuter och sen började jag vispa.

Efter ca 7 minuter gav jag upp. Det verkade inte bli mer än 2½dl fluff. Så med mina beräkningar så borde alltså man köra 3ggr så mycket som jag gjorde tidigare. Så nu ska jag slänga in ännu en sats i frysen.

You feel the fluffing baby? *flex*

PS. Det smakade lite lite sött men helt klart gott.

Brooklyn
2007-04-19, 11:56
Idag fann jag mig själv sittandes helt ensam i huset... och tänkte va fan var det dem där åsnorna på kollo snackade om? Så jag bestämde mig för att pröva att fluffa!

0,5dl frysta hallon
0,5dl mellanmjölk
10 små stulna suketter från sommarjobbet förra året *whistle*

Körde in bunken i frysen i 20 minuter och sen började jag vispa.

Efter ca 7 minuter gav jag upp. Det verkade inte bli mer än 2½dl fluff. Så med mina beräkningar så borde alltså man köra 3ggr så mycket som jag gjorde tidigare. Så nu ska jag slänga in ännu en sats i frysen.

You feel the fluffing baby? *flex*

PS. Det smakade lite lite sött men helt klart gott.
2dl minimjölk kirrar biffen!

TcAnders
2007-04-22, 20:29
Testade denna för någon vecka sedan, och den var lite mittemellan.. Jag fick inte riktigt till fluffen..

// Anders

sukram
2007-04-22, 21:55
om det inte är tillsatt socker.. låter det inte alls som detta är onyttigt eller?

Eddie Vedder
2007-04-22, 22:00
om det inte är tillsatt socker.. låter det inte alls som detta är onyttigt eller?

Vi snackar 0.5-1dl blåbärssoppa här, oavsett om det är tillsatt socker lr ej så behöver man ju knappast oroa sej för att utveckla diabetes mellitus om man säger så.;)

exenom
2007-04-23, 10:10
Bara jag som tycker det smakar typ skummad luft?
Typ ingen smak alls, bara torrt...

sukram
2007-04-23, 12:38
Vi snackar 0.5-1dl blåbärssoppa här, oavsett om det är tillsatt socker lr ej så behöver man ju knappast oroa sej för att utveckla diabetes mellitus om man säger så.;)

Nej inte direkt så orolig är jag =)

Mest nyfiken då jag håller på att gå ner i vikt och har tappat nästan 35kg hittills.. alltdi skoj att hitta saker man kan "snaska" utan att sabba viktnergången =)

acey
2007-04-23, 18:03
någon som har ett recept på Marshmallow Fluff ??

sukram
2007-04-23, 19:23
jaha..nu kunde jag inte heller hålla mig, har varit och inhandlat rörda varor och nu placerat en dos i frysen =)

Zakath
2007-04-23, 21:13
Provade det här, med proteinpulver, frysta hallon o minimjölk. Men det är massa små isbitar i det då jag hade det lite för länge i frysen, ska det vara så eller blir det bättre om man har en kortare stund?

Känns dock synnerligen suboptimalt, jättemätt på väldigt få kalorier och dessutom är smaken inte så bra. Blir man hungrig snart igen efter att man ätit det?

Zakath
2007-04-23, 21:30
Blandade i ganska mycket minimjölk så att skummet blev drickbart, plötsligt blev det 10 gånger godare. Men att bara dricka mjölk med hallon i är dock ännu godare. :D

Men bubblorna försvinner ju aldrig. :( Ganska fascinernade att man kan göra ett så pass stabilt skumm utan fett.

Zoli
2007-04-24, 00:00
någon som har ett recept på Marshmallow Fluff ??


Det går ju att köpa själva marshmallow fluffet på burk? Står just "fluff" på, vilket gör hela burken väldigt gullig. Annars är själva fluffet rätt knivigt att vända ihop själv, försökte förra veckan med saffransmarshmallows, men dom vart lite för kladdiga ;)

Det där blåbärsfluffet ser matkrigs-vänligt ut, väldigt *cupid*

m1kael
2007-04-24, 07:40
Det där blåbärsfluffet ser matkrigs-vänligt ut, väldigt *cupid*

+1
Ska ta och inhandla grejer och testa imorgon, att äta, inte kriga. ;)

Zoli
2007-04-24, 18:46
+1
Ska ta och inhandla grejer och testa imorgon, att äta, inte kriga. ;)

Jag ska också pröva, fast att kriga, *popcorn*

machine gun
2007-04-24, 20:11
Men bubblorna försvinner ju aldrig. :( Ganska fascinernade att man kan göra ett så pass stabilt skumm utan fett.

Det blir ett proteinskum på samma sätt som när man vispar äggvita. Har man i fett förstörs ytspänningen, det är därför man inte kan vispa standardmjölk lika effektivt.

Zakath
2007-04-24, 20:42
Det blir ett proteinskum på samma sätt som när man vispar äggvita. Har man i fett förstörs ytspänningen, det är därför man inte kan vispa standardmjölk lika effektivt.

Fast annars så fungerar ju fett som en stabilisator i skum, se på t.ex. grädde. Men jag antar att det skiljer sig från fall till fall.

Mental
2007-04-30, 14:30
Fast annars så fungerar ju fett som en stabilisator i skum, se på t.ex. grädde. Men jag antar att det skiljer sig från fall till fall.

Yepp, men då måste du ha någon form av emulgator tror jag.
Fan, läser inte livsmedelsteknik förens nästa termin :D

tjalol
2007-05-19, 12:17
fyfan vad gott!!! jag dör asså, värsta på länge och sjukt mätt blir man =D=DDDD

joriice
2008-05-28, 00:10
Jag fluffar inte för syns skull...:naughty:

Heh.. till skillnad från oss män då :O (Förstår någon vad jag menar?)

Ser gott ut! Väldigt mycket av så liten mängd också.. lättmjölk? O_o

jebu
2008-05-28, 00:25
Heh.. till skillnad från oss män då :O (Förstår någon vad jag menar?)

Ser gott ut! Väldigt mycket av så liten mängd också.. lättmjölk? O_o

Well efter denna tråden (http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=104880&highlight=fluffar) så tror jag alla på kollo fattar :) (Slarti är förövrigt en stjärna på att skapa trådar)

Till blåbersfluffet; jag har svårt för all luft i det, gillar smaken men konsistensen gör mig illamående. Skall prova med Kollos Pure whey skogsbär då jag fått det ifall det blir bättre konsistens. Detta är synd för det är verkligen en kanon efterrätt sett till smak, kostnad, energi, mm

LadyInsane
2008-07-16, 14:49
Bump! En gammal klassiker.

Nu måste jag iväg och köpa blåbärssoppa!

Cohen
2008-07-17, 02:31
Den här tråden verkar då aldrig dö ut!

Själv gillar jag inte fluffet. Känns som att äta luft med sked.

machine gun
2008-07-18, 22:27
Badskumsvarning på detta. Förstår verkligen inte charmen.

Cohen
2008-07-19, 03:24
Nej precis.

Gillar man det "skummiga" är det godare att vispa upp en äggvita med lite socker och kakao. Efter en stund i frysen blir det ett ätbart skum med bättre feeling än blåbärsfluffet.

saajmon
2008-07-20, 20:21
Kan tänka mig att detta är något man skulle kunna äta vid deff eftersom det gör en uppsvälld och illamående.....*spy*

Morris
2008-07-22, 10:29
Detta måste provas någon dag... Har hört om det förut, blir till att handla ingredienser i veckan.

Brooklyn
2008-08-04, 22:54
ni som säger att det blir luftigt, jag tror att ni måste "frysa" ner röran lite mer, då blir fluffet riktigt hårt.

Three pigs
2008-08-09, 20:59
Provar detta nu.
Om 30 minuter, kl 21:30 ska jag ta ut o vispa!

Three pigs
2008-08-09, 22:03
Resultatet blev riktigt fint, mättande o gott.

Dubh
2008-08-11, 18:05
Hey kan man göra fluff med pulvervarianten utav den osockrade blåbärssoppan? Vispa till soppan sj o sen ha i mjölk o vispa upp.. Skiljer det mkt i smaken, godare med den riktiga soppan?

fåret
2008-08-11, 19:47
ska testa med något random från kylen :) låter spännande. ska be morsan köpa blåbärssoppa för att testa riktiga med :)

fåret
2008-08-11, 20:41
gjorde en sats med mellanmjölk blandat med blåbärssylt :P jukt gott, ska prova orginalet nån dag :P

Three pigs
2008-08-13, 12:50
Jag provade också 2dl mjölk tillsammans med frysta hallon & sötningmedel på det. Blev faktiskt godare än originalet!

Cohen
2008-08-16, 05:19
Ni som tycker detta fluff är gott; hur gör ni när ni lagar det?

Allt detta snack om fluffets förträfflighet får mig att tro att jag kanske lagar det fel. Så, hur gör ni ert fluff?