handdator

Visa fullständig version : Ersättare till pasta, ris och potatis?


yahel
2006-06-27, 07:30
Både pasta, ris och potatis innehåller mycket kolhydrater (snabba?). Nån som vet nån annan basvara som är god och äta till kött, kyckling, fisk osv... Jag kan inte komma på nånting då ovanstående används nästan jämt i olika varianter.

lejdii
2006-06-27, 07:49
ugnstekta rotfrukter istället för potatis bör ju fungera tex sötpotatis, kålrötter, morötter, palsternackor, jordärtskockor och lök

sissa
2006-06-27, 11:29
couscous,bulgur,matvete (skillnaden mellan bulgur och matvete vet jag inte vad den är egentligen)

bröd

userfriendly
2006-06-27, 11:30
bönor

Fed up
2006-06-27, 11:36
extremt mycket sallad (med tomater och sånt såklart då). Broccoli.

Mental
2006-06-27, 11:36
Äh, kokt potatis är överlägset

Stenberg
2006-06-27, 14:53
sötpotatis kanske?

Bonnie
2006-06-27, 14:58
Blomkål

Ottenbaum
2006-06-27, 17:28
Quinoa

Jacky
2006-06-27, 17:33
Findus wokgrönsaker - Classic eller Deli - Passar till allt!

Max
2006-06-27, 17:36
Bovete, korngryn, havregryn

Jacky
2006-06-27, 17:43
linser, kikärtor

Longshot
2006-06-27, 17:54
Bröd.

formula4shape
2006-06-27, 22:11
kidneybönor äger!

Fed up
2006-06-27, 22:13
exempel (jag blev helt sjukt mätt på detta!)

puccini
2006-06-28, 01:40
Blomkålmos er et herlig alternativ til potetmos!!
Kok/damp blomkål i vann, mos med stavmixer el.l - smaker ikke som potetmos, men med nok krydder blir det veldig godt!

Et annet tips er å raspe blomkål på et råkostjern, det kan brukes som erstatning til ris! ;)

jewzie
2006-06-28, 07:19
Broccoli <3

Tjarven
2006-06-28, 09:01
Både pasta, ris och potatis innehåller mycket kolhydrater (snabba?). Nån som vet nån annan basvara som är god och äta till kött, kyckling, fisk osv... Jag kan inte komma på nånting då ovanstående används nästan jämt i olika varianter.
Fullkorns pasta dom flesta sorterna utan kungsörnens. Kungsörnens fullkorn är nästan lika vita som dom vanliga.
Komplement till potatis? Pommesfrites kanske :D

Pata
2006-07-03, 12:58
couscous,bulgur,matvete (skillnaden mellan bulgur och matvete vet jag inte vad den är egentligen)

bröd

Bulgur är matvete. Bulgur är namnet på matvete i den arabiska världen.

dynamo
2006-07-04, 09:22
Kör aubergine, squash, champinjoner och lök i lite olivolja i stekpannan tills de mjuknat upp ordentligt. Salt och peppar (samt vitlök om det passar sig). Mycket gott! Kan ju lägga till och ta bort vad för grönsaker du tycker om själv.

bengdoktor
2006-07-04, 10:28
Fullkorns pasta dom flesta sorterna utan kungsörnens. Kungsörnens fullkorn är nästan lika vita som dom vanliga.
Komplement till potatis? Pommesfrites kanske :D

Vad ska man ha för märke istället då?

jewzie
2006-07-04, 15:03
Ironin flödar

Pepz
2006-07-04, 15:11
Vad ska man ha för märke istället då?


"Zeta" "barilla"

Läs på innehållsförteckningen..

n1tro
2006-07-04, 15:24
exempel (jag blev helt sjukt mätt på detta!)

får jag hyra dig som kock :hbang:

Cerberus
2006-07-04, 16:09
Hemgjorda pommes frites(stek dom så blir de fettsnåla som attan).

mrflyes
2006-07-05, 15:13
Quinoa

vad e det?

jim
2006-07-06, 11:51
"Zeta" "barilla"

Läs på innehållsförteckningen..

+1

jim
2006-07-06, 11:54
vad e det?

Quinoa:
Mjölmålla eller quinoa (Chenopodium quinoa), frömjöl, ört från Sydamerika. Växtens frön är ätliga och ett bra val av födointag med tanke på deras näringsvärden. I smaken påminner det om ris eller couscous.



Näringsvärde (långt ner på sidan) (http://www.frebaco.se/produkter/naringsvarden.asp?si=13)

bullen_86
2006-07-07, 23:35
Brocoli morötter och ärtor... blomkål... om du har det till kyckling så kan du krydda grönsakerna med curry... blir skit gott....

Domi
2006-07-09, 11:00
Quinoa

:thumbup:

YTS
2006-07-15, 23:16
Korngryn är gott, men tyvärr rekommenderas nästan alltid en koktid på över 30 minuter. 150g korngryn till 4,5 dl vatten kokas 17 minuter.

YNGVE

Max
2006-07-16, 18:12
Korngryn är gott, men tyvärr rekommenderas nästan alltid en koktid på över 30 minuter. 150g korngryn till 4,5 dl vatten kokas 17 minuter.

YNGVE
Vetenskap är exakt :thumbup:

izza
2006-08-02, 11:24
Bulgur är matvete. Bulgur är namnet på matvete i den arabiska världen.

Bulgur är en mer fiberrik variant på couscous. Medans det här i Sverige i alla fall finns att köpa ett matvete som inte är alls som bulgur. Bygger på hela vetekorn tror jag. Ser ut som det i alla fall.
http://www.frebaco.se/upload/produkter/matvete_liten.jpg

aliquis
2006-08-02, 15:05
Vad ska man ha för märke istället då?Något som är 100% fullkorn istället för 55? Men kungsörnens är nog godare ;D

labioidea gillar jag, de är inte så grova trots 100% fullkorn.

YTS
2006-08-02, 21:48
Bulgur är en mer fiberrik variant på couscous. Medans det här i Sverige i alla fall finns att köpa ett matvete som inte är alls som bulgur. Bygger på hela vetekorn tror jag. Ser ut som det i alla fall.
http://www.frebaco.se/upload/produkter/matvete_liten.jpg

Som jag fått det förklarat är cous cous sammanrullat vetemjöl medans Bulgur är krossade vetekorn.

YNGVE

Tjarven
2006-08-24, 21:55
Vad ska man ha för märke istället då?
ZETA tex. lila påsar eller stort sett vad som helst utan kungsörnen.