handdator

Visa fullständig version : Spinoff till "har du någon bra uppfinning"...typ...


Jarod
2006-06-22, 10:22
Har funderat länge på det här med "uppfinningar" och hur man går vidare. Låt oss säga att du har en grej som är helt genialisk eller iaf såpass bra att det finns en stor marknad för det. Hur gör man då? Jag antar att man måste ha patent på det för det första. Men finns det några speciella krav? Vad kostar ett patent? Vad finns det för alternativ - sverige-patent (?), världs-patent? Vad kostar dom?

När (om) man sedan får patent på sin "grej" - måste man ragga upp allting själv efter det? Alltså från tillverkning till förpackning/distribution eller finns det speciella "scouts" som har som jobb att hela tiden kolla upp nya patent efter smarta saker dom kan producera?

Någon här som vet något eller har erfarenhet av sånt här?

sunkan
2006-06-22, 10:38
Jag och en kompis var med i en designtävling och fick pris där för våran uppfinning och vi tog kontakt med en snubbe som hade god insikt i vad allt kostade och hur patent funkade. Enligt honom vad gäller petent så är det inte själv patentet som kostar (4000kr) utan man måste anlita någon som utformar patentet åt dig och det är där det drar iväg.
Sedan kostar det ju multum att producera skiten också. Om du nu ska gjuta nått i plast så är ju en gjutform inte direkt gratis.

Å det värsta av allt är ju att börjar man söka lite så finns ju fan allt redan:( ;)

mini
2006-06-22, 10:45
Här (http://www.uppfinnareforeningen.se/page.asp?pageid=1922) kanske du kan finna svar på frågorna?