handdator

Visa fullständig version : tina/frysa kött


Metallica
2006-06-20, 11:36
i frysdisken ligger halv kilos förpackningar av kött jag vill köpa. på förpackningen står det att det inte ska återfrysas efter att man tinat det. men jag äter inte ett halvt kilo på en gång, alltså måste jag ju tina det, dela upp det och sen lägga i frysen.

skulle detta vara ett problem? eftersom dom skriver att man inte ska återfrysa det. räknar dom med att alla drar i sig ett halvt kilo på en gång?

Zera
2006-06-20, 11:45
Tillaga allt och frys ner det du inte äter upp.

Metallica
2006-06-20, 12:17
det är köttfärs, ska man t ex bryna det och sen låta det svalna och sen frysa in tro?

il_Duce
2006-06-20, 13:27
det är köttfärs, ska man t ex bryna det och sen låta det svalna och sen frysa in tro?

Låter som en utmärkt plan...

Legoland
2006-06-20, 14:14
Dela det i portionstorlek innan du fryser in det. bara en tanke...

MasterChief
2006-06-20, 14:39
Bara att dela med en bra brödkniv. Köttfärs sågas lätt itu om man nu eventuellt inte vill göra köttfärs av alltihop.