handdator

Visa fullständig version : Kvarg-Hållbarhet


PepperKeenan
2006-06-19, 15:08
Hur lång hållbarhet är det på Kvarg? Funderar på att åka till Lidl (2mil dit) och köpa lite. Pågrund av avståndet undrar jag om det är värt att åka dit.

muddler
2006-06-19, 15:14
det är det med största sannolikhet... kvarg har lång hållbarhet brukar va runt en månad om man har tur

Anonym
2006-06-19, 15:42
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=58325

Brukar hålla sig 2-3 veckor tror jag.

Mackz
2006-06-19, 16:38
Går utmärkt att frysa in också.

PepperKeenan
2006-06-19, 22:08
Tackar för svaren.

Sniggel
2006-06-19, 23:26
De jag införskaffade i fredags, går ut i februari 2007 enligt förpackningen.

Exhale_
2006-06-19, 23:48
De jag införskaffade i fredags, går ut i februari 2007 enligt förpackningen.


Det är nog mer den 2:a juli som menas med den märkningen. Av egna erfarenheter har jag dragit den slutsatsen eftersom den brukar surna rätt snabbt...

Exhale_
2006-06-19, 23:50
Hur lång hållbarhet är det på Kvarg? Funderar på att åka till Lidl (2mil dit) och köpa lite. Pågrund av avståndet undrar jag om det är värt att åka dit.

Kika under kvarg-förpackningarna så står datumet där, kan vara lite svårt att se då det är "vitt på vitt".

Sen är det bara och leta fram bästa datumet och köpa sig en platta eller två! :hbang:

Fru_Flisa
2009-07-21, 20:45
Har haft (öppnad, överförd i stor kesoburk) kvarg i rumstemperatur ca 8 timmar, sedan stoppa jag in den i kylskåpet. Har ätit lite av den sen, smakar inge konstigt men jag undrar ifall den blir dålig så man kan bli sjuk av att äta den?
Kan jag spara eller bör jag kasta?

NiklasAlm
2009-07-21, 22:03
Har haft (öppnad, överförd i stor kesoburk) kvarg i rumstemperatur ca 8 timmar, sedan stoppa jag in den i kylskåpet. Har ätit lite av den sen, smakar inge konstigt men jag undrar ifall den blir dålig så man kan bli sjuk av att äta den?
Kan jag spara eller bör jag kasta?

Smakar den bra och luktar bra så är den bra :]

dt06mj2
2009-07-21, 22:18
Har ätit kvarg en månad efter att bäst före-datumet gått ut.

Fru_Flisa
2009-07-21, 22:36
Jo fast de jag tänker på är om bakterier kan bildas så fort av att den inte står i kylskåp. Nu är den dessutom smaksatt så lukten kan jag inte gå efter =/

zomban
2009-07-21, 22:40
"köp en nyyy, köp en nyyy!" :D

Scratch89
2009-07-22, 05:39
Jo fast de jag tänker på är om bakterier kan bildas så fort av att den inte står i kylskåp. Nu är den dessutom smaksatt så lukten kan jag inte gå efter =/

Kvarg har ett inbyggt skydd iom att den är så pass sur. Några timmar bör inte vara några problem, om du inte ställt den någonstans där det är massor av bakterier. På åtta timmar hinner den visserligen bli rumstempererad, men som sagt, den naturliga surheten samt den oöppnade förpackningen skyddar.

Fru_Flisa
2009-07-22, 16:43
Tack för svaren!

Kvarg har ett inbyggt skydd iom att den är så pass sur. Några timmar bör inte vara några problem, om du inte ställt den någonstans där det är massor av bakterier. På åtta timmar hinner den visserligen bli rumstempererad, men som sagt, den naturliga surheten samt den oöppnade förpackningen skyddar.

Den var öppnad visserligen, men jag litade på det där om surheten så nu är den uppäten :)