Visa fullständig version : mellanmjölk större cancerrisk?
leetbiffen^
2006-06-02, 22:47
En i skolan sa idag att det är mycket större chanser att få canser när man dricker stora mängder mellanmjölk än vanlig röd mjölk.
Stämmer detta verkligen?*screwy*
keffat_liv
2006-06-02, 22:53
skulle ju isåfall vara om där är mer kalcium i mellanmjölken, vilket jag har svårt att tänka mig... Fast man vet ju aldrig.
skulle ju isåfall vara om där är mer kalcium i mellanmjölken, vilket jag har svårt att tänka mig... Fast man vet ju aldrig.
Är kalcium så farligt? Finns ju de som tar kalktabletter för att få i sig extra...Beror ju på mängden så klart, men det verkar dumt att ta extra, när andra undviker det..
Kalk=Kalcium?
Är nog bara vi som använder mycket mjölk och mjölkprodukter som har anledning att oroa oss. Men där är väl lika mycket kalcium i alla mjölksorter?
Havregryn ska tydligen minska upptaget av kalcium (har jag hört(tm)) så om man är orolig för att man får i sig för mycket mjölk kanske man kan se till och lägga till havregrynsgröt till kosten.
Men där är väl lika mycket kalcium i alla mjölksorter?
Ja.
Han hade säkert hört att feta mejeriprodukter typ fet ost skyddar mot mag och tarmcancer.
pragmatist
2006-06-04, 02:11
Tja, det är väl mer CLA i röd mjölk än mellanmjölk. Så i den mån som CLA motverkar cancer så är röd mjölk bättre än grön, antar jag. Däremot kan man nog inte kalla grön mjölk mer cancerframkallande än röd.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.