handdator

Visa fullständig version : Mycket mjölk - farligt?


Guns n hoses
2006-05-30, 18:20
Tjo! Sökte lite snabbt men hittade inget bra svar.. (Ja jag är dålig på att söka :D)

Men jag har börjat dricka mkt mjölk nu på senaste och undrade bara ifall det fanns ngra negativa effekter?

Sveper lätt 3liter per dag.

Morgonen till gröten+proteindrinken
Innan gymmet
Efter gymmet
Till middagen
Till kvällsmålet

Dricker 2-3 proteinshakes per dag och blandar med ca 0.5 liter varje dag

King Grub
2006-05-30, 18:21
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=59309&highlight=mj%F6lk

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=53702&highlight=mj%F6lk

Trance
2006-05-30, 18:23
Finns kopplingar till prostatacancer vid ett högt intag av kalcium. Runt hälften av vad du får i dig är väl rekommenderat max om jag minns rätt.

Kalcium är dock även kopplat till fettförbränning, skydd mot tarmcancer så att helt utesluta det vore dumt.

Sedan hur stor ökningen är vet jag inte. Man bestämmer ju själv om man anser det vara värt det.

fonzie
2006-05-30, 18:46
Hur är det med mjölk och laktosintolerans? Jag lever i princip bara på mejeriprodukter.

Trance
2006-05-30, 18:48
Är du laktosintolant så tror jag du märker det rätt snabbt om du bara lever på mejeriprodukter?

Sverker
2006-05-30, 18:49
Hur är det med mjölk och laktosintolerans? Jag lever i princip bara på mejeriprodukter.


Bra, då är du inte laktosintolerant.

Skulle du inte klara av laktosen skulle du få symptom som diarré, magsmärtor, gaser etc.


Mycket mjölksocker, som om du skulle äta mycket messmör KAN vara laxerande. Annars händer inget.

beta
2006-05-30, 19:28
Om man dricker väldigt mycket mjölk hämmas järnupptaget från tarmen, risk för järnbristanemi på sikt.

apa_ola
2006-05-30, 20:14
vilka livsmedel, förutom mjölkprodukter, innehåller naturligt mycket kalcium?

Sniggel
2006-05-30, 20:55
www.slv.se

pragmatist
2006-05-31, 11:50
Högt mjölkintag kan vara en riskfaktor för diabetes/metabola syndromet. Personer som dricker mycket mjölk har vanligtvis sämre insulinkänslighet än personer som aldrig dricker mjölk, vilket skulle indikera att det finns en sådan risk.

maRRtin
2006-05-31, 20:48
Högt mjölkintag kan vara en riskfaktor för diabetes/metabola syndromet. Personer som dricker mycket mjölk har vanligtvis sämre insulinkänslighet än personer som aldrig dricker mjölk, vilket skulle indikera att det finns en sådan risk.
Vet man vad det är som påverkar? Laktosen eller proteinet?

maRRtin
2006-05-31, 22:36
Bah, nu har jag försökt att söka om mer info men jag hittade motsägelsefulla resultat.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=16155263&query_hl=5&itool=pubmed_docsum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=16306556&query_hl=5&itool=pubmed_DocSum

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=16202933&query_hl=5&itool=pubmed_DocSum

pragmatist
2006-06-01, 12:42
Jag känner inte till några studier som tyder på att mejeriprodukter i största allmänhet är dåligt för insulinkänsligheten, studierna jag sett har gällt mjölk. Det kan ju t.ex. vara stor skillnad på fermenterade och icke-fermenterade mejeriprodukter om det är laktosen som är boven i dramat (vilket jag tror är sannolikt).

King Grub
2006-06-01, 12:45
Precis; är det något som påverkar vad gäller mejeriprodukter, så är det mjölk i synnerhet, inte mejeriprodukter i allmänhet.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=15910636&query_hl=3&itool=pubmed_docsum

maRRtin
2006-06-01, 16:36
Jag känner inte till några studier som tyder på att mejeriprodukter i största allmänhet är dåligt för insulinkänsligheten, studierna jag sett har gällt mjölk. Det kan ju t.ex. vara stor skillnad på fermenterade och icke-fermenterade mejeriprodukter om det är laktosen som är boven i dramat (vilket jag tror är sannolikt).
Det är intressant, för då är både laktos och fruktos ganska stora bovar när det gäller insulinkänsligheten. 2 långsamma kolhydrater som för ett tag sedan säkert skulle ses som dom bästa sorterns kolhydrater i just detta avseende.