handdator

Visa fullständig version : 1 kg grönsaker


Skrollovicz
2006-05-30, 16:14
Tjaba
Det här med grönsaker... Är det OK att äta 1 kg om dagen under deff? eller finns det några direkta nackdelar med såna mängder tror ni? jag tänker på frysta grönsaker som man kokar upp i kastrull.

King Grub
2006-05-30, 16:23
500 gram per dag är rekommenderat minimiintag. Det finns inga nackdelar med mer, annat än möjligen gasig mage, men det kan motverkas genom att gradvis öka intaget istället för att plötsligt femdubbla det.

Zakath
2006-05-30, 16:42
Utmärkt, under deff som bulk! Innehåller knappt någon energi, men massor av näring :thumbup:

der_rickard
2006-05-30, 17:14
Vad för grönsaker orkar man äta ett kilo av? Måste smaka lite gott också för att stå ut...

King Grub
2006-05-30, 17:20
Grönsaker ÄR gott.

nemd
2006-05-30, 17:22
Haricot verts. Tror det stavas så. Dem är grymma. Kanske inte en grönsak. Mer en böna? Sånna käkar jag massor av. Riktigt gott! :D

machine gun
2006-05-30, 17:26
Vad för grönsaker orkar man äta ett kilo av? Måste smaka lite gott också för att stå ut...

Omväxling förnöjer? Det är ju GOTT med grönsaker! :eating:

Zakath
2006-05-30, 17:27
Haricot verts. Tror det stavas så. Dem är grymma. Kanske inte en grönsak. Mer en böna? Sånna käkar jag massor av. Riktigt gott! :D

Ja de är goda! Jag brukar blanda med ärtor och broccoli också :)

Förresten så är det en grönsak, då bönor klassas in i kategorin grönsaker. Om det inte är ett bär/en frukt eller en svamp då :D

nemd
2006-05-30, 17:35
Ja de är goda! Jag brukar blanda med ärtor och broccoli också :)

Förresten så är det en grönsak, då bönor klassas in i kategorin grönsaker. Om det inte är ett bär/en frukt eller en svamp då :D

Hehe okej, då vet jag det. :)

Yes
2006-05-30, 17:46
Vad för grönsaker orkar man äta ett kilo av? Måste smaka lite gott också för att stå ut...
Kokt broccoli, ärtor, majs, paprika, lite bönor, salladsblad och på med lite god dressing så kan du få i dig lite bra fett också. :eating:

Cerberus
2006-05-30, 19:22
De flesta grönsaker e helt okej i smaken :)

Cartwright
2006-05-30, 19:28
Prova att steka broccoli :eating:

Den blir mycket godare och dessutom snyggare om man steker istället för att koka.

hobbitar
2006-05-30, 19:33
Jag gillar blomkål och broccoli. Prova att dippa morotsstavar, blomkål, kurka m.m i en chips-dip!

King Grub
2006-05-30, 19:34
Grönsaker skall äta råa för bästa skydd mot cancer. :eating:

bojen
2006-05-30, 19:44
är majs okey under deffen?

King Grub
2006-05-30, 19:45
är majs okey under deffen?

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=70988

Dajollee
2006-05-30, 19:49
ååh vissa sallader e ju d godaste som finns

tyvärr for jag nog i mig föööör lite grönsaker men ska bättras nu när man ska jobba i hela sommarn så man har råd med lite :D

Ikon
2006-05-30, 19:58
Om man inte gillar grönsaker är det bara att göra en soppa och bombardera skiten med kryddor. :hbang:

Yes
2006-05-30, 20:03
Grönsaker skall äta råa för bästa skydd mot cancer. :eating:
Är det stor skillnad mot att koka dem eller värma i micron?

Cerberus
2006-05-30, 20:16
Är det stor skillnad mot att koka dem eller värma i micron?

tänkte precis samma sak, jag brukar köra mina frysta grönsaker i mikron. Förstör jag nyttigheten i grönsakerna då?

Nydelaw
2006-05-30, 20:46
Vill minnas att det är bättre att värma i kokande vatten...

Nydelaw
2006-05-30, 20:53
Vill minnas att det är bättre att värma i kokande vatten...

Lr inte:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=22591 *grr27*

Skrollovicz
2006-05-31, 10:13
Grönsaker ÄR gott.
Japp, sjukt gott.. bättre än godis faktiskt.

:hbang:

Cerberus
2006-05-31, 10:37
Lr inte:
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=22591 *grr27*


Så mao fungerar mikron utmärkt i att värma grönsakerna?

jewzie
2006-05-31, 12:11
är majs okey under deffen?
NEEEEJ vad du än gör ät inte majs!!!






Varför skulle det inte vara okej? Majs innehåller till största del kolhydrater och därför undviker jag det personligen... förresten hoppas ni insåg ironin.

Nydelaw
2006-05-31, 18:45
Så mao fungerar mikron utmärkt i att värma grönsakerna?

Enligt livsmedelsverket: JA
http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=11464

Själv så hade jag hört från Fråga Doktorn (SVT) följande:
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45038&a=497472

Så jag vet inte vad man ska tro *cry*
Sverker eller Grubben får uttala sig, jag nöjer mig me o länka :P

Trance
2006-05-31, 20:02
Livsmedelsverket är ju..proffs på detta annars.

Cerberus
2006-05-31, 20:20
jag väljer att tro på slv.

Nydelaw
2006-05-31, 20:51
jag väljer att tro på slv.
Me2, men trodde ändå att "Fråga Doktorn" skulle vara minst lika tillförlitliga... Det är ju inte Anna Skipper-klass på den panelen iaf *grr27*

King Grub
2006-05-31, 20:57
Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2004 Sep;13(9):1422-35. Raw versus cooked vegetables and cancer risk. (http://cebp.aacrjournals.org/cgi/content/full/13/9/1422)

Cerberus
2006-05-31, 22:01
så det är bättre om jag låter mina frysta grönsaker tina istället för att köra dom i mikron?

Att köpa färska grönsaker hela tiden är för dyrt(tror jag hehe).

Fredrik_S
2006-06-01, 21:51
så det är bättre om jag låter mina frysta grönsaker tina istället för att köra dom i mikron?

Att köpa färska grönsaker hela tiden är för dyrt(tror jag hehe).

Nehe då :).
Fryst spenat ca 20 kr kilot Färsk spenat 180 kr kilot.
Frysta jordgubbar 22 kr kilot. färska från belgien(vintertid) 200 kr kilot.

machine gun
2006-06-01, 22:14
Nehe då :).
Fryst spenat ca 20 kr kilot Färsk spenat 180 kr kilot.
Frysta jordgubbar 22 kr kilot. färska från belgien(vintertid) 200 kr kilot.

Är man smart handlar man efter säsong.

Cerberus
2006-06-01, 22:41
Nehe då :).
Fryst spenat ca 20 kr kilot Färsk spenat 180 kr kilot.
Frysta jordgubbar 22 kr kilot. färska från belgien(vintertid) 200 kr kilot.


jeeez! Jag får väl fortsätta va suboptimal och äta mina frysta grönsaker för det är det enda jag har råd med :P.

Mehdi
2006-06-01, 22:50
Micron gör inte mycket mer än att sätta vattenmolekylerna i rörelse och på så sätt skapa värme. Mikron är nog den säkraste och bästa vägen att värma upp maten på skulle jag tro. Mikrovågerna är såpass svaga att dem knappast påverkar vitaminerna heller.

skaparn
2006-06-02, 09:08
Micron gör inte mycket mer än att sätta vattenmolekylerna i rörelse och på så sätt skapa värme. Mikron är nog den säkraste och bästa vägen att värma upp maten på skulle jag tro. Mikrovågerna är såpass svaga att dem knappast påverkar vitaminerna heller.

För att vara en viktigpetter så ska det påpekas att det är lite av en myt att bara vattnet värms.

http://home.howstuffworks.com/microwave.htm

Mehdi
2006-06-02, 11:56
För att vara en viktigpetter så ska det påpekas att det är lite av en myt att bara vattnet värms.

http://home.howstuffworks.com/microwave.htm

Ofan, jag visste inte att det var känt att 'enbart' vatten blev påverkat av vågorna, även om jag klart och tydligen nämnde bara vattnet i mitt inlägg.
Hur som helst står jag fast vid att mirkovågor inte är någon fara för näringsämnena då det är så lite energi det handlar om.
Vidare kan man reglera nojjigheten med att ändra effekt på micron, om nu alla ugnar har inställning för det så att säga:MrT: :D

Olof
2006-06-02, 15:29
Ett tips för att få salladen att smaka än bättre är att ha thanini som dressing om man skulle tröttna på olivoljan. Lite mer kalorier men gott, speciellt på råkostsallad.

apa_ola
2006-06-03, 08:50
Ett tips för att få salladen att smaka än bättre är att ha thanini som dressing om man skulle tröttna på olivoljan. Lite mer kalorier men gott, speciellt på råkostsallad.

hur kan thanini innehålla mer kcal än olivolja:confused:

Fredrik_S
2006-06-03, 19:46
Ett tips för att få salladen att smaka än bättre är att ha thanini som dressing om man skulle tröttna på olivoljan. Lite mer kalorier men gott, speciellt på råkostsallad.

Har dom blandad i kokosfett i den eller?
Det är det ända jag vet som har med kalorier per 100 g än olivolja.

Livsmedel Näringsvärde / portion kJ (kcal) Portion vikt g
Kokosfett 100 % 3710 (887) 100
Olivolja 3700 (884) 100

King Grub
2006-06-03, 19:47
Kanske menade, att man normalt använder mer än av olivolja på sallader?