Lellan
2002-12-05, 23:35
Tomatpaj - hur god som helst! :)
Pajdeg:
2 dl vetemjöl (byt gärna till grahamsmjöl)
1 brk kesella
½ tsk salt
Blanda ihop, tryck ut i smort form och förgrädda i 200 grader tills lite färg.
Fyllning:
2 gula lökar
2 brkar krossade tomater
2 msk tomatpure
2 ägg
1 brk kesella
riven 5%-ig ost
1-2 klyftor vitlök
2 tsk basilika
svartpeppar, salt
hackad persilja om man gillar sånt
Strimla löken, hacka vitlöken fint - fräs i teflonpanna m lite vatten.
Häll på tomatkross och kryddor. Krydda ganska mycket för kesellan neutraliserar.
Blanda kesella, ägg, ost och rör ner i lökmojset och ha sedan i allt i pajskalet. Grädda i 200 grader tills kanterna fått färg, fyllningen förblir lös.
:eating:
Pajdeg:
2 dl vetemjöl (byt gärna till grahamsmjöl)
1 brk kesella
½ tsk salt
Blanda ihop, tryck ut i smort form och förgrädda i 200 grader tills lite färg.
Fyllning:
2 gula lökar
2 brkar krossade tomater
2 msk tomatpure
2 ägg
1 brk kesella
riven 5%-ig ost
1-2 klyftor vitlök
2 tsk basilika
svartpeppar, salt
hackad persilja om man gillar sånt
Strimla löken, hacka vitlöken fint - fräs i teflonpanna m lite vatten.
Häll på tomatkross och kryddor. Krydda ganska mycket för kesellan neutraliserar.
Blanda kesella, ägg, ost och rör ner i lökmojset och ha sedan i allt i pajskalet. Grädda i 200 grader tills kanterna fått färg, fyllningen förblir lös.
:eating: