handdator

Visa fullständig version : Startsida går inte att byta! HJÄLP!


_Robbie_
2006-05-26, 01:53
Nu e de nåt skumt på gång igen.
När jag öppnar internet explorer så kommer det upp en startsida som heter "www.securityuptodate.net/" Jag vill inte ha denna! Jag går därför in på internet alternativ och byter startsida. Men sedan när jag trycker upp explorer så e den sidan tillbaka!
Hur tar jag bort skiten och får den startsida jag vill ha?

aliquis
2006-05-26, 02:41
Kanske är för att du har haft något skumt tidigare ;)

Vanligt folk skall inte ha datorer ;)

Jag antar att du inte klickar på länkar du inte litar på, inte läser suspekta mail, inte kollar på porrsidor med en kass browser, inte laddar ner spelcracks via websidor, inte laddar ner massa fiffiga program du aldrig har hört talas om, eller de du har hört talas om men inte VET att de är ok. Inte klickar o kör all smörja som finns bara för att den finns...

Och installerar en firewall, antivirusprogram och kör en spywarecheck.

Stoltz
2006-05-26, 08:37
Gå till www.msn.se och klicka på "Gör till startsida".
Bättre än alternativet antar jag ;)

_Robbie_
2006-05-26, 09:08
Jag har försökt byta startsida på alla möjliga sätt. Men efter jag bytt startsida och tryckt på "verkställ" och "ok" och sedan öppnar upp internet alternativ igen så ser jag i adressfältet :"about:blank".

Sedan när jag öppnar upp internet så ser jag först "about:blank" sedan ändras den snabbt till "http://www.securityuptodate.net/"

Hur fixar jag detta?

Johan
2006-05-26, 09:11
Gör som aliquis skriver, kör så många spyware och virus tester du kan, lyckas du inte få bort skiten efter det så går det ju alltid att byta browser till Opera eller Firefox.

Bjorn
2006-05-26, 09:39
Jag har haft ett liknande problem. Anledningen till att du det inte går att byta tillbaka till en vanlig startsida är för att det ligger en process i bakgrunden som hela tiden lägger tillbaka den oönskade hemsidan. Det finns ett program som heter "Hijack this" som letar upp ALLA datorns processer, bland dessa ligger med stor sannolikhet den oönskade processen. Om man inte är ett dator snille och vet vilka processer som ska vara där eller inte så ska man inte chansa. Jag använde mig av "http://hjt.networktechs.com/" som analyserar "hijack this" loggar. Du kan även läsa " http://netsecurity.about.com/od/popupsandspyware/a/aahijackthis.htm" här lite om vad olika betäckningar betyder.

Bjorn
2006-05-26, 09:46
Hittade en till länk som kan vara av intresse:
http://castlecops.com/HijackThis.html

ladda ner Hijack this(Hijack this har förmågan att avsluta processer som inte skall vara igång, om det inte framgick tydligt nog)

kör hårt!
mvh

Bjorn
2006-05-26, 10:00
måste bara förtydliga:
TA det försiktigt då hijack this visar och kan avsluta ALLA preocesser som datorn har igång; både dåliga och mer eller mindre livsviktiga funktioner. SÅ tänkigenom och välj med omsorg och omdöme vilken process som verkligen ska stängas av.