handdator

Visa fullständig version : Rotselleri palsternacka och kålrot, vad sjutton gör jag med dessa?


Fredrik_S
2006-05-18, 22:02
Jag köpte hem dom sakerna idag. Vad ska jag gör med dom?

Jag visste inte vad man kan göra så jag sköljde av palsternackan och skivade den och la in i mikron med skivad rå potatis och skivad morot samt nån cm vatten och mikrade i 5 minuter. Det blev gott typ. jäklarns vad söt palsternackan var...tom värre än moroten.

olle lindblad
2006-05-18, 22:05
Tja....koka och pressa med potatis, skiva och rosta i ugn med vitlök och salvia, Hacka i mindre bitar och blanda i grytor. Osv...

Lilly
2006-05-19, 06:45
Jag brukar ungsbaka rotfrukter, skiva dem och på med svartpeppar.. hur gott som helst!!! Perfekt att ungsbaka en kyckling filé samtidigt.. :thumbup:

Isdrake
2006-05-19, 08:12
Palstenacka är jätte gott att stuva (gärna tillsammans med morötter) och äta till kokt potatis.

Kålrot är gott att göra rotmos av eller soppa. Passar väldigt bra i soppa faktiskt. :)

Milia
2006-05-19, 16:47
gör på samma sätt som du gör när du gör klyftpotatis: skiva/klyfta dem och vänd i lite salt och olja och ugnsstek.
Jag åt kålrot och potatisklyftor till middag idag tillsammans med kyckling!

Fredrik_S
2006-05-19, 18:01
Jag brukar ungsbaka rotfrukter, skiva dem och på med svartpeppar.. hur gott som helst!!! Perfekt att ungsbaka en kyckling filé samtidigt.. :thumbup:

gör på samma sätt som du gör när du gör klyftpotatis: skiva/klyfta dem och vänd i lite salt och olja och ugnsstek.
Jag åt kålrot och potatisklyftor till middag idag tillsammans med kyckling!

HAHA jag tänkte faktiskt på just det idag!!!

Tänkte om man skivar kyckling potatis kålrot (kanske tomater och rödlök me) och bara lägger i ugn!!
typ 200 grader i 30 min eller? för länge?

Lilly
2006-05-19, 19:24
typ 200 grader i 30 min eller? för länge?

Jag brukar ha dem inne i ca 25 min på 200 g, beror ju på hur stor kycklingfilén är...

Fredrik_S
2006-05-19, 21:54
Jag brukar ha dem inne i ca 25 min på 200 g, beror ju på hur stor kycklingfilén är...

Perfekt!
Blev rotselleri kålrot morrot tomat rödlök potatis och kyckling till slut.

ca:
100g morot
100g kålrot
100g rotselleri
100g tomat
30 g lök
60 g potatis
150 g kyckling


Efterrätt blev
Keso 100g
yogurt 100g
jordgubbar 100g

näringsvärde nån med bra program??

RajtanTajtan
2006-05-19, 22:35
Perfekt!
Blev rotselleri kålrot morrot tomat rödlök potatis och kyckling till slut.

ca:
100g morot
100g kålrot
100g rotselleri
100g tomat
30 g lök
60 g potatis
150 g kyckling


Efterrätt blev
Keso 100g
yogurt 100g
jordgubbar 100g

näringsvärde nån med bra program??

Har du inte kvar ditt Excel-prog?

Ottenbaum
2006-05-19, 22:56
Perfekt!
Blev rotselleri kålrot morrot tomat rödlök potatis och kyckling till slut.

ca:
100g morot
100g kålrot
100g rotselleri
100g tomat
30 g lök
60 g potatis
150 g kyckling


Efterrätt blev
Keso 100g
yogurt 100g
jordgubbar 100g

näringsvärde nån med bra program??

~350kcal för huvudrätten
~194kcal för efterrätten

Men så kanske du använda lite olja och så.

Edit: ska absolut testa ditt recept förresten :)

Fjod0r
2006-05-19, 23:51
Kanon till gryta. Kok 800g kött, buljong tills det är mört. I med grönsakerna +potatis moröter, kanske lite lök, koka fördigt. En av de godaste grytorna imo.

Kurash
2006-05-20, 00:37
Rotselleri, mmmm, min totala favorit. Hacka i små bitar o fräs i lite olivolja, sen peta i den i nån soppa eller gryta. Ger karaktär liknande grönsaskbuljong eller köttsoppa (på burk). Sellerisalt är också gott.

Fredrik_S
2006-05-20, 11:26
~350kcal för huvudrätten
~194kcal för efterrätten

Men så kanske du använda lite olja och så.

Edit: ska absolut testa ditt recept förresten :)

Thx. ca 600 tot då.. var ju nån tsk olja med som du sa.

Fredrik_S
2006-05-20, 11:27
Har du inte kvar ditt Excel-prog?

Jo men inte mitt excell.. har skickat iväg min riktiga data på reparation.

Milia
2006-05-20, 12:02
Hur smakar egentlige rotselleri? Jaghar aldrig testat det...

Lilly
2006-05-20, 12:04
Är den någon som har testat att äta rotselleri utan att tillaga först..? Typ rårivet i en sallad..

Lilly
2006-05-23, 10:16
HAHA jag tänkte faktiskt på just det idag!!!

Tänkte om man skivar kyckling potatis kålrot (kanske tomater och rödlök me) och bara lägger i ugn!!
typ 200 grader i 30 min eller? för länge?

Här e mina ungsrotfrukter...

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=65397&page=36