handdator

Visa fullständig version : kan detta stämma?


Body Guard
2006-05-18, 14:33
Följande text är kopierad från en webshop på nätet

UPPSALA (TT)

Ett avancerat kost- och träningsprogram är minst lika effektivt som doping för muskelbyggare. Försökspersoner blev både starkare och fick synbart mer muskler.

Det visar en studie som Uppsalaforskare gjort i ett antidopingprogram.
Åtta unga män med lång erfarenhet av styrketräning har fått pröva ett skräddarsytt nio veckor långt kost- och träningsprogram, som leddes gemensamt av enheten för nutrition och avdelningen för biologisk beroendeforskning vid Uppsala universitet, skriver Upsala Nya Tidning.

Männen tränade i flera fyra veckor långa cykler. De har då varierat graden av träning och intaget av kolhydrater, fett och protein. Maten har kompletterats med vissa kosttillskott. Till exempel tränade de vissa perioder intensivt med tunga vikter samtidigt som de åt 40 procent mer än normalt.

- Det här är första gången man fullt ut undersökt om det är möjligt att på naturlig väg uppnå resultat som ligger i nivå med dem som tidigare rapporterats från studier där unga män fått höga doser anabola steroider, säger doktoranden Torbjörn Åkerfeldt.

Åkerfeldt har lett undersökningen tillsammans med doktoranden Dan Henrohn och läkarkandidaten Johan Månflod.
Avancerade tester mätte försökspersonernas förändring av muskel- och fettmassan. De första resultaten visade dramatiska effekter av kost- och träningsprogrammet. På nio veckor gick männen upp sex kilo i vikt samtidigt som de slapp 1,3 kilo av sitt kroppsfett.

- Det innebär att deras fettfria massa, som till allra största delen består av muskler, ökade i genomsnitt hela sju kilo, säger Åkerfeldt.

Männen blev också påtagligt starkare. Sina resultat i bänkpress ökade de från 116 kilo till 131 kilo och tjockleken på överarmsmusklerna ökade med nästan en femtedel.

Inte nog med att träningsprogrammet visade sig minsta lika effektivt som höga doser av anabola steroider - det har inte dopingens biverkningar.

SKulle mer än gärna få tag på det upplägget, om det nu stämmer. Vad tror ni?

apa_ola
2006-05-18, 14:36
http://62.181.218.130/forum/showthread.php?t=70416

Body Guard
2006-05-18, 14:40
http://62.181.218.130/forum/showthread.php?t=70416

japp såg det nu .. hann inte editera...varför bara 2 min... my bad