hasse36
2006-05-15, 17:47
Studio Ett - Måndag 15 maj (http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/arkiv.asp?ProgramID=1637&formatID=116&Max=2006-05-15&Min=2004-04-01&PeriodStart=2006-05-15&Period=3&Artikel=856272)
"Farliga transfetter lurar i kakorna
Transfetter är ännu en fettyp som oroar och väcker frågor om maten. Varför används detta kemiskt konstruerade fett i snabbmat, kakor och godis? Och hur skadligt är det?
I Danmark får livsmedel inte innehålla mer än 2% transfetter. I USA måste förekomsten av transfett redovisas på förpackningen. I Sverige är det upp till företagen att bestämma hur konsumenterna ska informeras. Gäster är Rickard Bergfors, VD, Karin Bojs, Dagens Nyheter, Wulf Becker, Livsmedelsverket och Lisa Förare Winblad, matskribent 16.10, 22.15."
Övrigt ur programmet:
DN skrev om transfetter första gången för 3 år sedan.
"Farliga transfetter lurar i kakorna
Transfetter är ännu en fettyp som oroar och väcker frågor om maten. Varför används detta kemiskt konstruerade fett i snabbmat, kakor och godis? Och hur skadligt är det?
I Danmark får livsmedel inte innehålla mer än 2% transfetter. I USA måste förekomsten av transfett redovisas på förpackningen. I Sverige är det upp till företagen att bestämma hur konsumenterna ska informeras. Gäster är Rickard Bergfors, VD, Karin Bojs, Dagens Nyheter, Wulf Becker, Livsmedelsverket och Lisa Förare Winblad, matskribent 16.10, 22.15."
Övrigt ur programmet:
DN skrev om transfetter första gången för 3 år sedan.