handdator

Visa fullständig version : Ville veta ett bra recept på mat med innehåll av tonfisk i bitar


Spritza
2006-05-14, 21:22
Undrar om någon kan något/några goooda recept på mat som innehåller tonfisk i bitar, kanske tonfisksallad.........denna recept skall helst vara proteinrik, lite fett....ja ni vet ju vad som är nyttigt;)

ugglan
2006-05-14, 21:32
Blanda med vatten i mixern, drick.

Spritza
2006-05-15, 13:43
Blanda med vatten i mixern, drick.
nån annan?

k66a
2006-05-15, 14:06
1 burk svarta bönor
2 burkar tonfisk i vatten
1 rödlök
10-15st körsbärstomater
en näve sallad

dressing:
0,5dl olivolja
1 matsked vitvinsvinäger
1 tesked fransk senap

Skölj bönorna, låt tonfisken rinna av, skär rödlöken i skivor, dela tomaterna, hacka salladen, blandas ihop.
Rör ihop dresingen och ringla över.

sissa
2006-05-15, 14:17
Jag brukar sällan äta tonfisk själv, men läste det här receptet på body som jag tänkte prova nångång.

"Blanda en burk avrunnen tonfisk med ett ägg, lite ströbröd, salt, peppar + ev. lite hackad lök och gräslök (valfritt efter smak).
Forma till 2 st biffar och stek i teflonpanna. "


Annars är väl sallad som du skrev en bra grej. Koka pasta eller ris och blanda med grönsaker och tonfisk.

Spritza
2006-05-15, 14:39
ok, hur lagar dem till tonfisk salladen i skolan?

Fartman
2006-05-15, 14:41
Typ en "tonfiskgratäng" eller vad man nu ska säga.. lätt det godaste jag ätit med tonfisk iaf.

1) Koka ris.
2) Koka upp en "räksoppa" (finns färdiga pulversoppor från blåband som det bara är att bland med vatten alt mjölk och sen tillsätta räkor) använd bara hälften av vätskan som angivits på förpackningen = krämigare kosistens, några räkor behövs heller inte.. men kan säkert vara gott.
3) Fyll upp en ungsform ungefär halvfull med ris
4) Korka upp 2-3 burkar tonfisk och sprid ut över riset
5) Häll över räksoppan(jag skulle vilja kalla det räksås) och sprid ut den över hela innehållet i formen
6) Riv alt hylva ost(jag brukar använda vanliga hushållsost) som du sprider som ett lock över innehållet i formen.
7) In i ungnen på en 225? grader, och sen är det bara att vänta och hålla koll på hur osten ser ut, när det ser sådär lagom god och smält ut så är det klart.
8)ÄT!

Lilly
2006-05-15, 17:45
Brukar steka upp grönsaker+ tonfisk+ knäcka ett par ägg över och sen krydda med massor av curry..hur gott som helst!!!

sissa
2006-05-15, 17:49
ok, hur lagar dem till tonfisk salladen i skolan?


Kolla vad det är i den och blanda de grejorna. :)

Annars funkar väl; Kallt kokt ris, tonfisk, kokt ägg som man delar i förslagsvis 4 delar, hackad rödlök, majs, tomat, gröna ärtor. (sallad om man vill)

Spritza
2006-05-15, 19:02
Tackar så mycket för era underbara förslag, nu skall jag tillaga, en av rätterna;)

winnie
2006-05-18, 10:18
Man kan göra en god bulgursallad med tonfisk.

Bulgur
1 tonfiskburk
Lite vitvinsvinäger
tomat, paprika, majs, vad man nu gillar för grönsaker
kräftstjärtar (om man vill vara lyxig)

myggan
2006-05-18, 10:23
Gör en go sallad.. sjukt gott. T.ex:

Någon fräsch grönsallad
Cocktailtomater
Fetaost
Tonfisk
Rödlök
Advocado

Toppa med någon go olivolja med citronsmak :thumbup:

bojen
2006-05-18, 11:52
Blanda med vatten i mixern, drick.


fy fasen

bear.flowertwig
2006-05-18, 21:17
Gör en go sallad.. sjukt gott. T.ex:

Någon fräsch grönsallad
Cocktailtomater
Fetaost
Tonfisk
Rödlök
Advocado

Toppa med någon go olivolja med citronsmak :thumbup:

Gjorde en variant utan feta med majonnäs. Fett & protein :love:
Supergott dessutom :thumbup:

Max
2006-05-18, 21:29
Om du vill ha lite sköna kolhydrater tillsammans med tonfisken kan du alltid göra varma mackor i ugnen.

1. tag bröd
2. kleta ut lite ketchup/tomatpuré på brödet
3. häll av vattnet från tonfisken och sprid ut fisken på brödet.
4. krydda med favoritkryddan
5. sprid på lite hackad lök, kanske några tomatskivor eller skivad champinjon.
6. hyvla över ost och stoppa in i ugnen på 150-200 grader tills det ser bra ut.

bear.flowertwig
2006-05-25, 21:03
2 burkar tonfisk i vatten (ca 200 g/burk) 300g
1 burk krossade tomater (400 g)
1 halv större gul lök 180g
1 halv grönsaksbuljongstärning
1 handfull kokta sojabönor 160g
Chilikrydda
Cayennepeppar
Oregano
Svartpeppar
Salt
3 msk rapsolja
(majs)
(tabasco)

Så går du till väga:

1. Börja med att hacka löken fint och stek den sedan i olivolja, peppar och salt tills den blir mer mjuk och fått färg.
2. Samtidigt som du väntar på löken så hinner du tömma tonfiskburkarna på vatten.
3. Ungefär här brukar det vara dags att hälla i tonfisken i stekpannan.
4. Krydda tonfisken rikligt med chili och ett par stänk cayennepeppar och låt det stekas i några minuter
5. När tonfisken har fått färg tillsätter du de krossade tomaterna, smular i en halv grönsaksbuljongtärning och kryddar ganska mycket med oregano.
6. Slutligen tillsätter du en handfull med kokta sojabönor, rör om efterhand och låt det puttra i några minuter.

870g Kcal Prot Fett Kolh
----------------------------
tonfisk 300g_______330 74 3,5 -
tomatkross 400g___100 2 0,8 20
lök 180g__________54 2,2 0,2 7,2
sojabönor 160g____188 17,6 9 9,3
rapsolja 15________133 - 15 -
----------------------------
805 95,8 28,5 36,5

Innehåll/100g 93 11 3,3 4,5

bear.flowertwig
2006-05-25, 21:11
TONFISKBURGARE.....................PROT...FETT.... KOLH
2 burk tonfisk.........220.............50.......2........ 1
1 ägg....................80,4............6,93....5,5 5.....0,77
2 msk tomatpuré.....10...............-.........-........0,5
1 dl Minimjölk..........35,5............3,52.....0,1... ..5
5 msk veteströ........75..............2..........0,5.... .10
salt/
peppar
grillkrydda
............................420,9..........62,45.. ..8,15.....17,32
.............................................66 E%....16 E%..18 E%
ca 8 st = 900g

per 100 g................46,7...........6,93......0,91.... ..1,9

Blanda allt och kör i mixer/med stav/whatever så det blir finfördelat. Forma till burgare och stek/grilla.

bear.flowertwig
2006-05-25, 21:27
(mindre optimalt recept, men lika gott)

1 gul lök
2 burk tonfisk
curry
1 burk lättkesella
svart/vitpeppar + salt

1. Fräs curryn i olja först. Var inte blyg utan dra på ordentligt, minst nån matsked(det är svårt att överdosera, smaken är mild i karaktären när man fräser först)
2. I med löken och tonfisken. Låt det fräsa ett tag och få lite färg.
3. Dra det från plattan och blanda i kesellan.
4. Klart.