handdator

Visa fullständig version : Vad händer med vispad äggvita i ugnen?


gothen
2006-05-14, 15:33
Går det att slänga in äggvita som man vispat i ugnen? Blir det hårt då eller? Sväller det?

Kary
2006-05-14, 16:45
Går det att slänga in äggvita som man vispat i ugnen? Blir det hårt då eller? Sväller det?

Om du sötar den lite så blir det maräng. :)

gothen
2006-05-14, 17:06
Så den blir alltså lite så där halvkladdig?

I stort sätt det enda jag har kvar i matväg för kvällen är 8 ägg så jag orkar inte riktigt med att förstöra dom och svälta ihjäl ikväll :)

ilikeu
2006-05-14, 18:40
måste bara fråga då..
som han som startade threaden fråga..

om man vispar äggvitan o tillsätter flytande suketter så får man ju ganska goda maränger som bara innehåller protein då=) ..eller händer det nåt negativt i ugnen med den smeten? :confused: