handdator

Visa fullständig version : Vad gör ni med er keso?


Greg
2006-05-13, 23:39
Jag brukar, nu när det är grillsäsong, ha en liten (stor :eating:) klick keso istället för sås. Vad gör ni med er keso?

AlexGBG
2006-05-13, 23:47
:eating: + östsalt östsalt!!

puccini
2006-05-14, 00:18
Jeg spiser den bare rett fra boksen, sammen med flytende søtningsmiddel ("Natreen") og masse kanel. Det smaker jo som risengrynsgrøt!

Men det er bare ca. 1 mnd siden jeg "oppdaget" Cottage Cheese ("Keso"), så jeg skal prøve å bli mer fantasifull etterhvert, og prøve med litt sterkere krydder...

I Norge får man bare kjøpt én type naturell Cottage Cheese, fra Tine. Den er veldig god, men har 4,3 % fett (96 kcal/100 g). Dere er heldige i Sverige som også har 2 %-Cottage Cheese og laktosefri Cottage Cheese også!
Var faktisk i Sverige på torsdag, men da var de utsolgt for Mini Keso på Konsum. Men kjøpte 5 bokser Keso i alle fall! ;)

Fredrik_S
2006-05-14, 01:04
Blandar i i havregrynsgröten. eller äter istället för kyckling om jag glömt laga till den och måste ha matlåda med mig.

WHITEFOLKS
2006-05-14, 01:13
Jag brukar hålla mat basic utan kryddor och speciellt utan sötningsmedel och liknande. Det är mat och om man måste ha "supersmaksensationer" hela tiden tror jag man bara gör sig själv en björntjänst.

ugglan
2006-05-14, 01:35
fun light hallon

edgen_ÖSD
2006-05-14, 02:18
Fun light jordgubb:thumbup:

foad
2006-05-14, 04:24
äter den som den är

mini
2006-05-14, 06:33
Äter ett litet paket tillsammans med antingen 100 gram bär, typ hallon eller jordgubbar, ibland sötar jag lite med någon matsked Önos lågkalorisylt, eller så hackar jag ett äpple och äter med kanel och lite sötningsmedel. Det funkar också att krydda, jag gillar vanlig grillkrydda, och äta som tillbehör till kött eller fisk.

ilikeu
2006-05-14, 07:58
brukar göra ostkaka me den :thumbup:

Ryska_raketen
2006-05-14, 08:04
Äter den som den är.

Yankeee
2006-05-14, 08:05
Jag blandar keso och pollock, ftw!

Ryska_raketen
2006-05-14, 08:07
Jag blandar keso och pollock, ftw!


Bra tips där broder. Men som sagt, pollock går fan att mixa till allt. Som nyss, slängde i pollocken i mixern, mixat med proteindrinken. Det blev således en pollockdrink!:hbang:

Fricken
2006-05-14, 08:59
3 kakao - 1 tsk ca /9kcal
4 msk sötningsmedel typ, Canderel, hermasetas etc /18kcal
1 burk minikeso -175
20g basmusli m. torkade frukter -68
------------------------------------------270

Hur gött som helst jöh...änna.. Kom int o säg att ni inte ble mätta fö bövelen!

TrasMannen
2006-05-15, 07:13
Hacka en Avokado i tärningar, blanda med keso,häll lite olivolja över. MÖMS

sissa
2006-05-15, 08:44
På mackan, som sås/dressing. till spagetti och köttfärssås är det förresten skitgott till. har alltid det.

AFanatic
2006-05-15, 09:00
* frukt/bär
* riskakor
* lasagne/spagetti/tacos

Zera
2006-05-15, 09:41
Har det som "sås" på potatis med lite salt och chilipuvler på. Eller så har jag det på mackan.

grisbil3n
2006-05-15, 12:01
Sweet chili krydda på o käka som den är.

Blanda med fransk senap och ett par matskedar majonnäs och avnjuta med bacon på en macka.

På macka med curry och tomat.

Med sylt i.

Tillsammans med gröna oliver, rökt skinka och soltorkade tomater, blanda ihop o ät.

På macka med makrill och citron/citronpeppar.

Med grillkrydda och ärtor tillsammans med pasta.

Cinna
2006-05-15, 13:23
Beror på måltidstyp!

Äter som den är.
Lägger till en frukt eller lite bär.
Blandar med t.ex. tacosås, böner, färsk chili och tomater.
Isätllet för ost i lasange, tacogratäng och liknade.
Som tillbehör till sallader.
Som pålägg på mackor tillsammans med kalkon.

Juliette
2006-05-15, 13:48
Jag äter den oftast som den är, men har den även till gröt, med lite lågkalorisylt/mos.

Blandar även keso i det mesta av min mat. Igår när de andra käkade kyckling och potatissallad så blandade jag minikeso/potatissallad för att få en "nyttigare" potatissallad. Men även med pasta, sallad, till kött mm tycker jag det är gott att ha keso till, finns ju så många smaker att välja på. Äter dock oftast minikeso och den är ju naturell.

Har även keso ofta på mackan, är jättegott både på rostat bröd (ibland med lite kanel) eller på surdegsbröd (gärna lök-keso då) med lite skivade tomater på.:eating: Mums!

LunaSpice
2006-05-15, 19:11
Oftast tillsammans med vaniljyoghurt. Bättre frukost finns inte. Tror det var King Grub som föreslog detta för ett antal år sen. Allbran Plus + Arlas vaniljyoghurt + keso (eller helst Valios grynost...mer protein ;P).

Kör också lite färsk, hackad ananas i keson och käkar som mellanmål tillsammans med nån macka eller 2.

Greg
2006-05-15, 20:04
Käkade keso idag med funlight jordgubb och kanel. Sören vad gott det var :hbang:

machine gun
2006-05-15, 20:15
Jag äter Keso nästan varje dag - så jävla gott! :D

På macka blandat med pesto och några tomatskivor på är en hit. Annars blandat med vaniljyoghurt och lite tärnad frukt + ev nötter och kanel. Eller till potatis, pasta, sallad. Finns ju hur mkt som helst!

bojen
2006-05-15, 20:21
på med råa ägg å in i ugnen smakar babba*flex* *flex*

Lilly
2006-05-15, 20:24
Keso mini är något jag alltid måste ha hemma är sååå gott!!!

Keso (grillad paprika) på rågbröd till frukost
Keso i gröten till frukost
keso/kesella+ banan+ kanel till mellis
Keso blandat med pesto som tillbehör till sallader


just nu keso med mosad banan :cool:

machine gun
2006-05-15, 20:35
Justja, glömde keso i gröten, det är hur gott som helst. Gärna med lite frusna blåbär till :thumbup:

Max
2006-05-15, 20:54
På bröd eller knäckebröd. I pastagratänger eller hemmagjord ostkaka.

Diana
2006-05-16, 13:54
Käkar inte keso längre men måste säga att den här tråden väckte mitt begär :D brukade blanda den naturella typen med funlajt jordgubb, blir sådär lagom sötsliskig sörja, skitgott! :bow: eller slänga i lök,pesto varianten i div. omeletter(mindre gott hehe

Melker
2006-05-16, 14:25
Jag har minikeson på mackan eller som tillägg i maten istället för sås. Den gör salladen lite godare t.ex :thumbup:

MikeAlex
2006-05-16, 14:34
Det fina med Keso är att den går att använda till vad som helst typ. Passar ju både till förrätt, huvudrätt, efterrätt, mellanmål, som pålägg, som sås etc etc.

Radiohead
2006-05-16, 14:35
Jag brukar äta den!

Max
2006-05-16, 21:07
Käkar inte keso längre men måste säga att den här tråden väckte mitt begär :D brukade blanda den naturella typen med funlajt jordgubb, blir sådär lagom sötsliskig sörja, skitgott! :bow: eller slänga i lök,pesto varianten i div. omeletter(mindre gott heheFinns pesto-vaianten kvar? Har inte sett den på länge, tycker den gör sig utmärkt till pasta.

Diana
2006-05-16, 21:15
Finns pesto-vaianten kvar? Har inte sett den på länge, tycker den gör sig utmärkt till pasta.
Nope RIP.. :D
den var gudommlig i all form av pasta :bow: men den sålde inge bra konstigt nog (jobbade i mejerikyl förr och vi fick alltid slänga massor av den *screwy* )

Max
2006-05-16, 21:17
Nope RIP.. :D
den var gudommlig i all form av pasta :bow: men den sålde inge bra konstigt nog (jobbade i mejerikyl förr och vi fick alltid slänga massor av den *screwy* )
*cry*
:)

Lilly
2006-05-17, 05:45
Nope RIP.. :D
den var gudommlig i all form av pasta :bow: men den sålde inge bra konstigt nog (jobbade i mejerikyl förr och vi fick alltid slänga massor av den *screwy* )

Brukar blanda pesto i keson själv det funkar jättebra! Och så kan man ju bestämma styrkan på pestosmaken själv!:thumbup:

Diana
2006-05-18, 09:01
Brukar blanda pesto i keson själv det funkar jättebra! Och så kan man ju bestämma styrkan på pestosmaken själv!:thumbup:
Eller hur! :thumbup: ..men jag är för jäkla bekväm av mej och vill ha allt färdigt :MrT: :D

Lilly
2006-05-20, 14:57
Eller hur! :thumbup: ..men jag är för jäkla bekväm av mej och vill ha allt färdigt :MrT: :D

Haha om det e jobbigt då e du verkligen bekväm!!;)

Arf Pingvin
2006-05-20, 15:25
Blanda med norrmejeriers skogsbärsfil och nån fruktmüsli på morgonen. Eller med sylt i som mellanmål.

tobbeg
2006-05-20, 16:10
lägger i en liten klick sambal oelek. Fin chili smak med lite sting. :thumbup:

Backe
2006-05-20, 16:14
rör ner i havregrynsgröten, blir så bra så man ser fram emot att käka det som förut smakade klister*popcorn*

mirrranda
2006-05-20, 16:19
Mirres kesogrädde är super ;)

1. mixerstav
2. keso
3. banan
4. mixa
5. njut :)

Lilly
2006-05-20, 17:24
Mirres kesogrädde är super ;)

1. mixerstav
2. keso
3. banan
4. mixa
5. njut :)

Det måste provas!!!

GymTT
2006-05-20, 17:26
Med önos jordgubbslågkalorisylt.

TheGovernator
2006-05-20, 17:35
har på frukostgröten tillsammans med banan och en klick sylt

henke_76
2006-05-20, 17:56
Gör plättar eller pannkakor om ni så vill.

Keso 250gr
3 msk mjöl
3-4 ägg
salt

Blanda o stek på bara

Hur nice som helst

Johan.P
2006-05-20, 18:27
Polarkraft extrem, salladsblad, tomater, keso och örtsalt på är riktigt gott.

mirrranda
2006-05-20, 19:23
Det måste provas!!!

Perfekt på gröten! Man kan tom ha den som dessert med en massa bär...mums! :)

Diana
2006-05-21, 08:17
Gör plättar eller pannkakor om ni så vill.

Keso 250gr
3 msk mjöl
3-4 ägg
salt

Blanda o stek på bara

Hur nice som helst
Tnx för den! =) borde bli rågott med smaksatt keso oxå *popcorn*

Kurash
2006-05-21, 09:18
Ok, detta kanske låter konstigt...
2 Grandiosa micropizzor (helst mexicana eller kebab), en liten burk keso feta/oliv. Micra pizzorna, kleta på keso. FANTASTISKT gott! Men nyttigt? Tja, det funkar så länge det inte är sommar på gång.

Köttbullen
2006-05-21, 10:03
ägg + keso = Omellet 100% Protein :hbang:

Brooklyn
2006-05-21, 20:40
ägg + keso = Omellet 100% Protein :hbang:
nog blir de mycket %protein, men inte 100%... både keson och äggen innehåller mer än protein ;)

Fed up
2006-05-21, 20:56
Gör plättar eller pannkakor om ni så vill.

Keso 250gr
3 msk mjöl
3-4 ägg
salt

Blanda o stek på bara

Hur nice som helst

Tack för det receptet! Testade i morse när jag skulle göra matsäck inför dgens äventyr, blev skitgott! Jag tog råsocker och kanel på, blev som kakor, huttade i lite kanel i smeten också, blev supergott.
Perfekt som frukost, mellanmål eller matsäck tycker jag.

Jag brukar äta keso
-på gröten (blandat med sylt)
-blanda det med red curry, ris och ärtor och äta med quornfiléer
-blanda med fruktkvarg(persikosmak) och lite kanel=risalamatla-tastealike-mellanmål
-som det är blandat med sylt eller upptinade bär.
-på rådbrödet tillsammans med ett stekt ägg
-med bakad potatis: i med vitlökssmör, mager riven ost, på med keso, hackad rödlök och tomat. Supergott!

Keso mini är min bästa vän! :thumbup:

Brooklyn
2006-05-21, 21:36
"mosa" lite apelsin, tag lite kesella, blanda ihop allt med keson och häll på lite kanel och e.v lite sötningsmedel, (alt socker om ni vill) riktigt gott!
man kan även hälla på ytterst lite fun light med apelsinsmak också :):eating:

Lilly
2006-05-22, 11:18
-blanda med fruktkvarg(persikosmak) och lite kanel=risalamatla-tastealike-mellanmål


Låter smaskigt!! Ska provas!!

Fruktkvarg? (kvarg med funlight persika?)

mistermr
2006-05-22, 11:42
Gör plättar eller pannkakor om ni så vill.

Keso 250gr
3 msk mjöl
3-4 ägg
salt

Blanda o stek på bara

Hur nice som helst

Kan man använda sig av ett annat spannmål än just vete?

mvh

Lilly
2006-05-22, 11:44
Kan man använda sig av ett annat spannmål än just vete?

mvh

proteinpulver?

mistermr
2006-05-22, 11:53
proteinpulver?

Vilket som helst eller ngt speciellt som skall tåla hög temperatur?

Att jag frågar just detta är på grund av att jag har aldrig använt proteinpulver förut och skall nog göra det under kommande vecka.

Men tex skulle rågmjöl eller annat nyttigare mjöl fungera lika bra och i så fall vilket?

Sedan är problemet var hittar man keso med låg fetthalt?

mvh

Brooklyn
2006-05-22, 12:12
Vilket som helst eller ngt speciellt som skall tåla hög temperatur?

Att jag frågar just detta är på grund av att jag har aldrig använt proteinpulver förut och skall nog göra det under kommande vecka.

Men tex skulle rågmjöl eller annat nyttigare mjöl fungera lika bra och i så fall vilket?

Sedan är problemet var hittar man keso med låg fetthalt?

mvh
"minikeso" at a store near you (Ica t.ex.) :)

mistermr
2006-05-22, 12:50
"minikeso" at a store near you (Ica t.ex.) :)

Räknas inte kvantum som en del av ICA?

Har letat där varje gång, men hittar inget!

Är det Valio som gör minikeso eller är det ngt annat företag?

mvh

Brooklyn
2006-05-22, 13:51
Räknas inte kvantum som en del av ICA?

Har letat där varje gång, men hittar inget!

Är det Valio som gör minikeso eller är det ngt annat företag?

mvhdet är "Arla" som gör "minikeso" alltså samma tillverkare som producerar den "vanliga" keson som de flesta nån gång har stött på.
http://www.arla.se/Default____17795.aspx?SelectedMenuItem=17435
näringsvärde : per 100 g:
Energivärde 300 kJ/70 kcal
Protein 11 g
Kolhydrat 2,5 g
Fett 1,5 g

mistermr
2006-05-22, 14:04
det är "Arla" som gör "minikeso" alltså samma tillverkare som producerar den "vanliga" keson som de flesta nån gång har stött på.
http://www.arla.se/Default____17795.aspx?SelectedMenuItem=17435
näringsvärde : per 100 g:
Energivärde 300 kJ/70 kcal
Protein 11 g
Kolhydrat 2,5 g
Fett 1,5 g

Tack!

Då är det alltid ngn före som hinner köpa den sista förpackningen innan jag kommer.

mvh

Brooklyn
2006-05-22, 14:10
Tack!

Då är det alltid ngn före som hinner köpa den sista förpackningen innan jag kommer.

mvh
nemas problemas ;)
men som sagt, minikeson är riktigt grym! försök få tag på ett "ex" för att belöna dina smaklökar med :)*popcorn*

Ugh
2006-05-22, 14:34
På smörgåsen med gurka såklart :)

mirrranda
2006-05-22, 16:54
Jag postar mitt middagstips här mer, funkar ju som frukost, lunch eller middag :)

1 dl rågflingor
Mixa: 1,5dl keso + 1/2 banan

Mirres kesogrädde är super :hbang:

30570

Brooklyn
2006-05-22, 17:33
satan i gatan va gott de där såg ut!!!:bow:

mirrranda
2006-05-22, 17:41
Jag vet :thumbup: Energisnålt också så man kan äta det jäääämt !

Isabella
2006-05-22, 17:41
äter du gröten varm eller kall?

mirrranda
2006-05-22, 17:45
Varm gröt, kall kesogrädde => det är det som gör det ;)

mistermr
2006-06-02, 19:36
Gör plättar eller pannkakor om ni så vill.

Keso 250gr
3 msk mjöl
3-4 ägg
salt

Blanda o stek på bara

Hur nice som helst

Det där gjorde jag en sats av i morse, använde ca 100 g minikeso, en skopa sloow protein (mintchoklad), 2 ägg

Det blev mera som en omelett än en pannkaka.

Hur får man det att likna en pannkakssmet?

mvh

mirrranda
2006-06-03, 08:55
Tillsätt lite mjölk :)

mistermr
2006-06-03, 12:46
Tillsätt lite mjölk :)

Gjorde det idag, men resultatet blev att "pannkakan" blev för sladdrig på ovan sidan och bränd på nedan sidan och projektet misslyckades totalt.

mvh

bear.flowertwig
2006-06-04, 15:38
Mixa: 1,5dl keso + 1/2 banan

Mirres kesogrädde är super :hbang:


Den var god :thumbup:

För er som vill veta innehåll(per blandning ovan):
Kcal - 191
Prot - 20
Kol - 20
Fett - 3

Fed up
2006-06-04, 15:52
Låter smaskigt!! Ska provas!!

Fruktkvarg? (kvarg med funlight persika?)

Det funkar nog nästan lika bra det, jag har skämt bort mig och köpt färdig fruktkvarg på Lidl, det blir godare för den ahr fruktbitar i sig osv men mycket mer kcal och kolhydrater framförallt, men om man inte deffar så blir det nog strået vassare.

sissa
2006-06-06, 16:24
just nu blandade jag den med lite majs, finhackad lök, och örtsalt och bredde på knäckebröd.

mkt gott*popcorn*

Fenixen
2006-06-07, 20:59
apelsin och kanel blir mumma. Smakar ris a la malta då. Precis som havregrynsgröt med apelsin och kanel.

Isabella
2006-06-08, 05:45
apelsin och kanel blir mumma. Smakar ris a la malta då. Precis som havregrynsgröt med apelsin och kanel.

ha i hackade valnötter eller mandlar så blir det ännu godare.

Lilly
2006-06-08, 06:09
Varma mackor med rågbröd keso/banan och curry...:thumbup:

Max
2006-06-11, 21:35
Varma mackor med rågbröd keso/banan och curry...:thumbup:Mosar du ihop allt först och sen smetar ut det på brödet och in i ugnen eller skivar du på banan, kryddar och har på keson? Eller har du nån annan variant?

LadyG
2006-09-02, 11:05
lägger i en liten klick sambal oelek. Fin chili smak med lite sting. :thumbup:

Det där låter jättegott!

Låter som om det skulle fungera utmärkt till stekt, strimlad chilikyckling i tunnbrödsrulle eller till blandade grönsaker.

Lilly
2006-09-02, 18:42
Mosar du ihop allt först och sen smetar ut det på brödet och in i ugnen eller skivar du på banan, kryddar och har på keson? Eller har du nån annan variant?

Precis så :thumbup:

Sonny.
2006-09-02, 18:50
En hackad rödlök + salt.

regus
2006-09-02, 21:21
keso och saftsoppa -skitbra substitut för ostkaka :)

keso och hjortronsylt - bara väldigt gott :eating:

Tenzu
2006-09-02, 21:40
På bröd med makrill i tomatsås :eating:

Lilly
2006-09-02, 21:53
På bröd med makrill i tomatsås :eating:

Mmm med skivad banan!!

Jacky
2006-09-02, 21:53
Keso + kakao + GBs lättglass choklad

Keson stelnar lite av glassen, gott!

regus
2006-09-02, 21:57
Mmm med skivad banan!!

Hemska tanke*screwy*

;)

Lilly
2006-09-02, 21:59
Hemska tanke*screwy*

;)

Men ack så gott funkar även med tonfisk och räkor!!

LunaSpice
2006-09-02, 22:33
Lilly, du gillar banan antar jag? Det verkar onekligen så iaf. :P

Brooklyn
2006-09-02, 23:15
på gröten, slänger in i omeletten tex.

NBT
2006-09-03, 00:07
Keso + kakao + GBs lättglass choklad

Keson stelnar lite av glassen, gott!
+1 för den idén, gillar det också :)

Lilly
2006-09-03, 08:11
Lilly, du gillar banan antar jag? Det verkar onekligen så iaf. :P

Har lätt att få dille på saker och nu är det bananer som gäller...(förut var det päron) men bananer går att mixa ned i ALLT!:thumbup:

Tenzu
2006-09-03, 08:34
Senaste gångerna jag köpt banan så har det varit någon sötsliskig som inte alls är god :/ Sorten med strävare konistens är såå mycket godare men det kanske inte är säsong för den nu?

Jacky
2006-09-03, 08:41
Annan god med keso..."Glass-lasagne med keso & päron"

1 keso
1/2 paket lättglass vanilj
1/2 kaiser alexander päron
1/2 dl havregryn

Ta en liten skål
Skär 2 tunna skivor glass och lägg i botten
Smeta på ett lager keso
Strö över lite havregryn
Upprepa tills ingredienserna är slut
Toppa med päron....+ ev. nötter

Sigurdsson
2006-09-03, 10:18
Annan god med keso..."Glass-lasagne med keso & päron"

1 keso
1/2 paket lättglass vanilj
1/2 kaiser alexander päron
1/2 dl havregryn

Ta en liten skål
Skär 2 tunna skivor glass och lägg i botten
Smeta på ett lager keso
Strö över lite havregryn
Upprepa tills ingredienserna är slut
Toppa med päron....+ ev. nötter

Blir det inte lite konstig smak om man inte sötar keson lite? Salt glass kan väll inte vara gott...

Jacky
2006-09-03, 18:58
Blir det inte lite konstig smak om man inte sötar keson lite? Salt glass kan väll inte vara gott...

Inget socker behövs, men det är ju smaksak. Testa dig fram. Själv har jag slutat med alla sötningsmedel.

Du kan ju testa med lite vaniljprottepulver om du vill söta..

LunaSpice
2006-09-04, 21:28
Blir det inte lite konstig smak om man inte sötar keson lite? Salt glass kan väll inte vara gott...

Lightglassen smakar inet mindre sött än den vanliga. Skillnaden ligger i att de är fruktos som till stor del ger sötman i lightglassen. Keso + lightglass ger _inte_ salt smak. :P

ramagoen
2006-09-05, 13:51
Lightglassen smakar inet mindre sött än den vanliga. Skillnaden ligger i att de är fruktos som till stor del ger sötman i lightglassen. Keso + lightglass ger _inte_ salt smak. :P
det är sötningsmedel i gb's lightglass, så det ger väl också en stor del av sötman?

Einar
2006-09-05, 14:45
Senaste gångerna jag köpt banan så har det varit någon sötsliskig som inte alls är god :/ Sorten med strävare konistens är såå mycket godare men det kanske inte är säsong för den nu?

Jag tycker i regel att chiquitas bananer är mer av den typen du eftersöker. Sen ska man köpa dem när de är lite gröna också och inte när de är helgula.

skratt
2006-09-05, 19:23
nejnej.. krav-bananerna är överlägset goda alltså! sån himla skilnad, och underbar smak. är fatksit inte alls mkt pengar som skiljer. med tanke på att bananerna är en sjuukt stor miljö-bov till växthuseffekten (enorm besprutning).
med andra ord= köp krav banana!:hbang:

tycker också om att slänga i bananer lite här å var i matlagningen. passar typ till allt:).

"currybananpizza"- ta en fullkornstortilla, bred på lite tomatsås, massa keso+ skivad banan och curry. skjuts in i ugnen!

testade även kesobananfluffet.. hur får ni de fluffigt? testade med mixern med det blev mest en klistrig kräm. testade att ha i liite mjölk och vispade. blev en mer lös kräm, supergod! men inte gräddfluffig som mirres..fluff-gurun! vad gör jag för fel?:cryout:

izza
2006-09-06, 07:15
nejnej.. krav-bananerna är överlägset goda alltså! sån himla skilnad, och underbar smak. är fatksit inte alls mkt pengar som skiljer. med tanke på att bananerna är en sjuukt stor miljö-bov till växthuseffekten (enorm besprutning).
med andra ord= köp krav banana!:hbang:

tycker också om att slänga i bananer lite här å var i matlagningen. passar typ till allt:).

"currybananpizza"- ta en fullkornstortilla, bred på lite tomatsås, massa keso+ skivad banan och curry. skjuts in i ugnen!

testade även kesobananfluffet.. hur får ni de fluffigt? testade med mixern med det blev mest en klistrig kräm. testade att ha i liite mjölk och vispade. blev en mer lös kräm, supergod! men inte gräddfluffig som mirres..fluff-gurun! vad gör jag för fel?:cryout:

Håller med! Köp kravbananer!!!

Sen håller jag med igen, jag får inte heller till keso-fluffet. Blir som en kräm. Har försökt att mixa längre också, men hjälper inte. Det är ju som sagt gott ändå, men ser så läckert ut på mirres bilder!

Lilly
2006-09-06, 10:10
"currybananpizza"- ta en fullkornstortilla, bred på lite tomatsås, massa keso+ skivad banan och curry. skjuts in i ugnen!


Brukar göra en liknande omelett med massor av curry/banan och räkor :thumbup:


(Krav-bananer ska det va!!!)

Fed up
2006-09-06, 12:18
ang. fluffet finns det bara ett svar: mixa längre!
Kör mixerstaven liksom upp och mer så det kommer in mycket luft.

izza
2006-09-06, 16:07
ang. fluffet finns det bara ett svar: mixa längre!
Kör mixerstaven liksom upp och mer så det kommer in mycket luft.

Ska bli!

LadyG
2006-09-07, 16:07
Keso med hackad lök, vitlök och fetaost fungerar alldeles utmärkt istället för någon fet sås till kassler upptäckte jag nyss. :eating:

Larsen
2006-09-09, 19:19
Kör den direkt på brödet. Goodie goodie!

Naggande go!
2006-09-09, 20:51
kesomini mixad med vanilj protte, hallon å kardemumma!

mixad med avokado och diverser kryddor.
mixad med rökt mackrill eller böckling!! (killer!)
eller med kycklingkött och curry.
eller med kaviar på mackor med ägg!

Har fler i bakfickan men jag ger mig ftf...

adriano
2006-10-17, 10:38
Keso ar ju en sensation. Jag fick upp ogonen for det idag och dra mej sakta i ballen fyyyyyyy faaaaaaan va mycket nyttigt gott jag kan gora!!

emlo
2006-10-17, 18:54
Lyxkeso

Lite SAFFRAN, KARDEMUMMA & SÖTNINGSMEDEL.

Som lussebullar.. fast nyttigt.

Sjukt gott.

mirrranda
2006-10-17, 18:55
Lyxkeso

Lite SAFFRAN, KARDEMUMMA & SÖTNINGSMEDEL.

Som lussebullar.. fast nyttigt.

Sjukt gott.

Låter underbart! Blir ikväll :D

Naggande go!
2006-10-17, 19:01
Lyxkeso

Lite SAFFRAN, KARDEMUMMA & SÖTNINGSMEDEL.

Som lussebullar.. fast nyttigt.

Sjukt gott.

Ohlala! Att man inte kommi på det tidigare. Bara att tjacka saffran nästa gång man e i affären då!! Kanske lite russin och mandlar där i skulle sitta fint?!

Mixade fö till melliset idag med annanas! MUMS!

Naggande go!
2006-10-17, 19:02
Ohlala! Att man inte kommi på det tidigare. Bara att tjacka saffran nästa gång man e i affären då!! Kanske lite russin och mandlar där i skulle sitta fint?!

Mixade fö keso melliset idag med annanas! MUMS!!!

Naggande go!
2006-10-17, 19:03
Ehhh, ok det där blev lite konstigt...

mirrranda
2006-10-17, 19:04
Undra om det inte blir ännu godare om man mixar ihop kesot med sötningsmedlet, kardemumman och saffran istället för att endast blanda.

Bäst att ta reda på det ;)

Anna.L
2006-10-17, 19:09
Tror jag sett någon variant på det här i tråden men jag brukar göra keso med lök (gul eller röd), salt och vitpeppar och servera till kött och potatis. Jättegott till t.ex. bakad potatis också. Bra alternativ om man har svårt att leva utan sås.

Jacky
2006-10-17, 21:27
Keso + hallonvinäger + blåbärssoppa utan socker...rör om!

MyungChul
2006-10-18, 09:09
Keso - Med majs och morötter

- Med kryddor till potatisen
- Ägg

Använder keso till mycket:thumbup:

Diana
2006-10-22, 17:28
Lyxkeso

Lite SAFFRAN, KARDEMUMMA & SÖTNINGSMEDEL.

Som lussebullar.. fast nyttigt.

Sjukt gott.
Måste testas!! *popcorn*

Själv har jag seriösa problem att få i mej keso i all annan än flytande smaksatt form, fixar med jordgubsfunlight, vi talar rinnande sås konsistens här :D :thumbup: mums.

Absinteh
2006-10-22, 17:57
Äter den som gud ämnade den att vara.


:eating:

Rellos_87
2006-10-24, 11:11
Keso + lätt vaniljyoghurt + osötad müsli = :love:

Edit: Ibland använder jag den som modell-lera

Lilly
2006-10-24, 11:16
Själv har jag seriösa problem att få i mej keso i all annan än flytande smaksatt form

Då ska du testa att blanda den med havremjölk som mixats med en banan :thumbup:

Vinter
2006-10-24, 11:25
Som mellanmål brukar jag äta en lättkeso som blandas med valfri frukt som jag skär i lagom stora bitar och blandar i. Sedan kan man smaksätta med fun light i valfri smak om man vill variera lite.

blekfet2
2006-10-24, 11:32
gör negerbollar.

LadyG
2006-10-24, 11:35
Jag använder keso när jag gör smårgåstårta, mixar keso med lite mjölk (för att få rätt konsistens) och blandar eventuellt i smaksättning (t ex krabba, räka eller lök). Därefter använder jag keso-röran istället för majonnäs, som fyllning och täckning på smörgåstårtan.

Eftersom jag deffar blir det inte så mycket sånt heller nu, men det är vansinnigt gott med en bit smörgåstårta som dignar av ägg, räkor, kräftstjärtar, gurka, små söta körsbärstomater och dill. :)

Keso går utmärlkt att ha som smörgåspålägg ochskå, om man kör den i matberedaren med den smaksättning man gillar (t ex lök, basilika, krabba eller tomat) och mixar allt till en slät smet. Det blir som leverpastej i konsistensen, men andra smaker och nyttigare! Om man är innovativ använder man keso-röran till t ex grillad kyckling med grönsallad, som kall sås. :)

Keso är underbart!