handdator

Visa fullständig version : Maltodextrin VS Druvsocker


Guns n hoses
2006-05-09, 13:14
Vad är skillnaden exakt? ;O

Jay-Z
2006-05-09, 13:17
Sök. Tror det varit uppe en och annan gång. ;)

Guns n hoses
2006-05-09, 13:18
Jag sökte :)

Det ända jag hittade var att smaken var annorlunda. Jag kanske inte är så bra på att söka *rolleyes*

Jay-Z
2006-05-09, 13:24
Snabbare glykogeninlagring med maltodextrin, 5-10 %.

Krävs betydligt mer vatten för att få dextros isotont.

Druvsocker är dextros.

Maltodextrin är hydrolyserad stärkelse.

Guns n hoses
2006-05-09, 13:41
Snabbare glykogeninlagring med maltodextrin, 5-10 %.

Krävs betydligt mer vatten för att få dextros isotont.

Druvsocker är dextros.

Maltodextrin är hydrolyserad stärkelse.

Aha, tack.

Isotont = Utblandat?

Glykogeninlagring är bra för att...?

Tack åter igen :)

Jay-Z
2006-05-09, 14:11
En lösning är isoton när den har samma osmolalitet som blod. En lösning som är minst isoton lämnar magsäcken fortare än en hyperton. En hypoton ännu snabbare. Ju mer vatten, desto bättre. Olika kolhydrater kräver olika mycket vatten för att lösningen skall bli isoton; druvsockerlösning 6% (1 L vatten till 60 gram druvsocker alltså), medan man kommer undan med 15-20% koncentration med maltodextrin.


Du förbrukar muskelglykogen när du styrketräning och glykogeninlagring är alltså när du fyller på glykogen. En tankning med andra ord. Fast det behöver inte vara snabba kolhydrater, om du nu inte ska träna samma sak inom kort och behöver optimera glykogeninlagringen.