Visa fullständig version : Denatuering-proteinet försämras?
Ja..
Försämras proteinet i tex ägg när man kokar det?
Ba en liten undring såhär på kvällskvisten..
:naughty:
Joachim B
2002-11-27, 22:38
Inte nämvärt, men kokar du det bra jäkla länge så... ;)
Apropå ägg:
http://www.paulun.com/art/f_pasken.htm
favorit i repris...
Kul att du presenterade dig på mässan förresten Teehoon.
/pez
Originally posted by Joachim B
Inte nämvärt, men kokar du det bra jäkla länge så... ;)
Ok.. känns bra! Råa ägg e nog inget för mig:em:
Originally posted by Pez
Apropå ägg:
http://www.paulun.com/art/f_pasken.htm
favorit i repris...
Kul att du presenterade dig på mässan förresten Teehoon.
/pez
Intressant.. trodde helt klart inte att fettet var så pass bra!
Hade ju endå vägarna förbi (köpa kolozzeum-tröja) :D. Hoppas vi syns där nästa år med! :kickass:
Förresten.. nån som vet hur mkt protein ett vanligt ägg innehåller?
Originally posted by teehoon
Förresten.. nån som vet hur mkt protein ett vanligt ägg innehåller?
Kolla på Pauluns hemsida, där finns tabeller över livsmedels näringsinnehåll och GI...
/pez
Ett ägg innehåller runt 7 gram protein, givetvis beroende på storlek. Ca hälften/hälften i gulan och vitan har jag för mig jag räknade ut i någon tråd här på forumet för ett tag sen.
Att proteinet denatureras gör inget det kommer det ändå göra i den sura magsäcken.
Pauluns tabeller hade ja helt glömt bort. Tackar.
12.6/100gr enligt Pauluns lista. Så det där med 7gr/ägg verkar ju stämma.
EiseltUK
2002-11-29, 01:30
På följande länk står det lite om protein degradering och oxidation.
http://pps98.cryst.bbk.ac.uk/assignment/projects/bundy/project.htm#drittens
Proteintillverkare strävar ofta att få bort denatuerat protein därför att det anses vara nutritionell förstört (vissa proteinfraktioner är värmekänsliga). Hur denatueringen i magen sura miljö påverkar proteinet i jämförelse mer upphettning (och i proteinpulvers fall även tokning och lagring) vågar jag inte svara på. Med tanke på att allt kött upphettas så kan det ju inte vara någon större fara, men tidsaspekten kan kanske påverka denatuerat protein i pulverform negativt så att det är känsligare för t ex oxidation. Det kan också vara så att ett odenatuerat protein i pulverform inte ändrar sig i smak med tiden.... ska höra med NZMP som är experter.
Mvh
Henrik
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.