AFanatic
2006-05-04, 22:35
Testade att göra dessa saftiga små saker idag. Ett perfekt fluffigt bakverk, som inte alls upplevdes så där sött eller fett. Kesellan ger en fiiiin syrlighet. :thumbup:
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker Vispa poröst
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat Blanda, och vispa ner i äggsmeten.
1 tsk kardemumma
1 dl mild yoghurt
1/2 dl rapsolja Häll i smeten och blanda.
1-2 äpplen Tärna i småbitar.
Fyllning
1 burk Kesella 10%
2 msk florsocker Blanda.
Fördela smeten i 12 medelstora muffinsformar. Ungefär till 1/3 -1/2 av formen. Lägg sedan i äpplebitarna. In i ugnen 10-15 min, 225 grader.
Låt muffinsen svalna innan du skär lock i dem och lägger i en till två klickar med Kesellafyllning.
GL HF
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker Vispa poröst
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat Blanda, och vispa ner i äggsmeten.
1 tsk kardemumma
1 dl mild yoghurt
1/2 dl rapsolja Häll i smeten och blanda.
1-2 äpplen Tärna i småbitar.
Fyllning
1 burk Kesella 10%
2 msk florsocker Blanda.
Fördela smeten i 12 medelstora muffinsformar. Ungefär till 1/3 -1/2 av formen. Lägg sedan i äpplebitarna. In i ugnen 10-15 min, 225 grader.
Låt muffinsen svalna innan du skär lock i dem och lägger i en till två klickar med Kesellafyllning.
GL HF