handdator

Visa fullständig version : Tourettes barnen?


skillz
2006-05-01, 17:08
Var det någon som såg dem igår på kanal5 hetter typ "Childrens Touretts Camp".
Jag missade det tyvärr men har hört talats om de ti efterhand.

Och om någon har screenat detta skulle det vara guld värt om det kunde läggas upp på exempelvis P-Bay eller någon ftp.

Dissector
2006-05-01, 18:00
Såg den. Det kan INTE vara lätt att ha den typen av sjukdom. En tjej utbrast hela tiden "Nigger" när hon gick på stan, ofta också när en svart person var närvarande, vilket inte var speciellt uppskattat. Hon sa även ljudligt "Bomb", flera gånger när de skulle checka in väskorna på flygplatsen.

Ett gäng av dom var ute på stan en sväng, och alla utbrast sina saker. En kille skämdes halvt ihjäl flera gånger när han råkade utbrista "Twin towers", och det är ju som bekant ett extremt känsligt ämne. Många av dom hamnade ofta i bråk med varandra, p.g.a att de gapade "fetto" och "äckel" o.s.v runtom sig hela tiden. Ett vänligt menat "Tack så mycket" blev ibland "Tack din jävla idiot".

Som sagt, kan absolut inte vara lätt att leva med denna sjukdom, särskilt bland folk som inte känner till att man har den. Alla fick inte heller "kroppsryckningar" i samband med de verbala attackerna, vilket händer ibland, och man då förstår att det rör sig om tourettes.

Lägret de var på verkar också lugnat dem, med tanke på att de kunde leva ut sin sjukdom, och alla visste att de hade den. Det var nog ganska befriande.

christian
2006-05-01, 18:04
Det finns nog uppe någonstans...