handdator

Visa fullständig version : näsblod


LisaB
2006-04-25, 20:28
Hej!
Jag har ett problem. Jag har alltid blött näsblod ofta, och jag blöder ganska mkt när jag gör det. Kan varkna mitt i natten av att det blöder ibland osv. men nu det senaste har det varit mer än förut, oftare. Jag har de senaste veckorna blött näsblod flera ggr i veckan.Ibland tom flera ggr på en dag. är dte ngn som vet vad det kan bero på? Brist på ngt?
Jag ska till sjukan och bränna kärlen men problemet är ju att de måste brännas just när det blöder.

Hoppas ngn vet vad det kan bero på.

mvh

Milla
2006-04-25, 21:53
hej Lisa.
Hr precis samma problem som du...
Har bränt på akuten fyra ggr det sista halvåret. :(
Inte så kul, speciellt inte när de på akuten inte ens har tid att undersöka näsan utan bara stoppa den akuella blödningen.
Så jag begav mig till närakuten för ett tag sen, och genom dem fick jag tid till en specialist i nästa vecka.
Får se vad läkaren säger då vad det beror på.
Men jag är rätt övertydgad om att det i mitt fall handlar en del om stress(så det började), och även en känslighet mot mjölkprotein, som i sin tur skapar mkt "slem" i näsan och halsen och gör det svårare för såret i min näsa att läka(alltid samma sår det handlar om.) Så att det nu blivit en infektion utav det som började som en signal på att jag är väldigt stressad, men att det nu inte kan läka för att det blivit infekterat, men får ju se vad läkaren säger.
Har du bett om att få kolla upp det under mer "lugna förhållanden" än på akuten? Har dem etsat tidigare osv?

LisaB
2006-04-26, 05:56
Jag har aldrig varit på akuten faktiskt. Det har bara varit prat om att åka dit. Men ofta har jag blött näsblod när jag har varit ensam hemma, och har då inte kunnat ta mig till akuten.
Stress säger du. Det kan nog stämma in lite här. Det har vart en del att göra det senaste. Kan min pollenallergi ha ngt med detta att göra?

Milla: Hoppas det går bra med din näsa, och att de hittar problemet. Det är som sagt ganska jobbigt att ständigt ha bomull i näsen ;)

Papi
2006-04-26, 08:45
Pollenallergi kan absolut ha med saken att göra. Jag lider av det och jag får näsblod av det ibland. Medicinerna för pollenallergin kan ha näsblod som biverkning då man lätt blir "torr" innuti näsan.
Men om detta är något du lider av året runt så kanske det finns andra orsaker? Kolla med läkare!