handdator

Visa fullständig version : Mör kyckling hur?


gf_
2006-04-25, 09:54
Hur lyckas man få kycklingen mör som de alltid är på kinarestaurangerna :) Min blir alltid lite småseg och tråkig. Några bra tips?
/gf

villie
2006-04-25, 10:31
Bryn kyckling på båda sidorna sen kör du den i ugnen på ca 225 grader. Tills den blir "genomstek"
Eller så kör du den helt i ugnen :thumbup:

Pepz
2006-04-25, 10:44
bryn den i en het panna och häll på lite vatten och en buljongtärning. lägg på ett lock och låt småputtra tills det är klart

gf_
2006-04-25, 10:45
Det är så jag gör men den blir seg och tråkig. Har funderat på om jag ska koka kycklingen först och sen bryna på den, då borde den väll bli mör och god?

timoat
2006-04-25, 11:14
nope torr och tråkig med kokning.

gf_
2006-04-25, 11:25
Ska testa Pepz sätt ikväll hoppas det blir bra!

Pellefant
2006-04-25, 11:43
Ska testa Pepz sätt ikväll hoppas det blir bra!

Berätta hur det går. Funderar också på att prova.

JJ
2006-04-25, 11:47
Viktigast är att ha en bra råvara, det skiljer rätt mycket mellan fabrikaten. Kronfågel brukar jag få bra resultat med, de är dock långt ifrån billigast.

kelk
2006-04-25, 11:48
Har börjat göra som Pepz skrev, resultatet blir utmärkt!

villie
2006-04-25, 12:39
gf_ : blir den torr även om du gör den i ugnen? Isånna fall tror jag att du kanske har inne den för länge så den blir överstekt. Annars ja testa ett lite dyrare märke om det inte funkar.

MyungChul
2006-04-25, 13:45
Eller, så kör du på lägre temperatur och lär dig hur länge kycklingen ska vara inne i ugnen.

JailBait
2006-04-27, 22:02
jag brukar chocka köttet på hög temperatur så det får lite färg sedan låta det småputtra under lock. då sköter tiden och ångan resten. smälter som skit i mun ;)

blida
2006-04-28, 00:25
stek tex kyckling filén eller liknande på hög värme på ALLA sidorna i stekpannan.
stek tills det har fått fin färg.

sen slår du in det i folie och stoppar in det i ugnen på ca 200-225*C.

låt gå i ungefär 15-20min bara.
lägg den släta och ovikta delen nedåt så all saft stannar kvar i.

all kryddning kan du göra ca 15-20min innan du lägger ned det i pannan.
just så köttet får dra åt sig av smakerna.

gör du på detta vis så kommer kycklingens alla safter (mycket smak) att stanna kvar i den och den kommer även bli väldigt fin och fast i köttet.
och mörheten kommer finnas där.

mvh