handdator

Visa fullständig version : grahamsmjöl


sissa
2006-04-23, 17:40
Det känns inte som att grahamsmjöl är något som det hurras sådär jättemkt för. Jag har fått den uppfattningen iallafall. (Japp, jag vet att grahamsmjöl är fullkornsvarianten av vetemjöl)

När jag kollar på slv på näringsvärde så tycker jag det ser jättebra ut.

mistermr
2006-04-23, 17:58
Vad kan man använda det till?

sissa
2006-04-23, 19:23
Vad kan man använda det till?


Bröd,pajdeg,pannkakor,gröt....osv.

Man kan väl byta ut vanligt vetemjöl mot grahamsmjöl i de flesta recept skulle jag tro. Åtminstone hälften.

tinkerbell
2006-04-23, 19:51
Jag brukar göra pannkakor med grahamsmjöl, RIKTIGT gott :hbang:

Om jag hade fått välja vad jag vill äta på en ätardag hade jag valt dom av allt, så goda är dom.

Fricken
2006-04-23, 21:32
gramhams-havregrynsgröt på:
20g havregryn
15g grahamsmjöl

valfrimängd vatten

Jäsen va gött!, och nyttigt
gärna mjölk te o lit lågkalori sylt så gåre ner vetö!

MikeAlex
2006-04-24, 07:05
Tycker grahamsmjöl är grymt bra. Som sagt bara o byta ut en del av vetemjölet i bröd eller whatever mot grahamsmjöl, så blir det grövre, saftigare, godare och nyttigare! :thumbup:

Gör heller inte bröd lika "tungt" som rågmjöl, + att det smakar bättre enligt mig.

timoat
2006-04-24, 08:50
hmm jag försöket göra en pizzadeg med grahamsmjöl, men det blev inte bra, typ helt "stumt". Kanske skulle kört med 50/50...

King Grub
2006-04-24, 08:51
hmm jag försöket göra en pizzadeg med grahamsmjöl, men det blev inte bra, typ helt "stumt". Kanske skulle kört med 50/50...

Ja, jämfört med vanligt vetemjöl har grahamsmjöl riktigt dåliga bakegenskaper. En viss mängd vetemjöl "måste" nästan alltid vara med. Samma med rågmjöl, för hemmabagaren.