handdator

Visa fullständig version : Punktförbränning


Qwert
2002-11-11, 12:37
Tjena gänget!
Jag och min flickvän har haft några intensiva diskutioner om fettförbränning, diet och träning. Hon är övertygad om att man ska stryka alllt fett, att kolhydraterna inte har något med saken att göra och att man kan punktförbränna fett på magen med hjälp av sittups... Finns det någon bra undersökning (spec angående punktförbränning) eller liknande jag kan hänvisa till på nätet, eller i någon gammal B&K??? SNÄLLA:confused:
MVH//Lucipha

Qwert
2002-11-11, 12:41
Hmm Mysko. Heter INTE Qwert, utan Lucipha!!

palme
2002-11-11, 13:18
Punktförbränning är omöjligt.

Frazze
2002-11-11, 13:33
Du kan kolla runt lite på Paulun (http://paulun.com) och visa henne några av artiklarna där.

Åse Columbus
2002-11-11, 13:35
o man måste äta fett för att kroppen ska veta att den kan göra sig av med det som finns...gäller bara att äta sånt som är nyttigt ...

Lär din tjej hur man söker på nätet så får hon nog snart annan uppfattning....

T.o.m aftonbladet har info som borde gå hem hos din tjej....
herregud ..hon har väl inte medeltida begränsningar..(Obildad ....kan inte läsa..)

Åse

Lucipha
2002-11-11, 20:51
OK gänget, Tack så mycket =)
Ska visa min medeltida flickvän några sidor. Kom gärna med fler tips på sidor och så'nt.

MVH/Lucipha

Åse Columbus
2002-11-12, 12:26
här är en....

http://www.paulun.com.vegasys.net//fr/f_vol_sn5.htm

åse

Örjan
2002-11-17, 04:04
Att det inte går att punktförbränna har man ju verkligen läst till leda. Det har gått till den grad att det är riktigt irriterande: så fort man ska läsa en artikel om fettförbränning/bantning/konditionsträning/styrketräning, så måste man älta sig igenom det där, och jag undrar varje gång vem i hela fridens namn de skriver för. Vem har egentligen påstått att punktförbränning funkar? Jag har tänkt att det är det nog ingen som påstår, och skribenten skriver så av ren hävd; i en dylik artikel ska dementeringen tas med, utan hänsyn tagen till att alla läsare redan vet detta mycket väl.

Så kommer en sådan här post. Då förstår man. Hela världen kämpar för att övertyga din flickvän (hon måste vara snygg) om att hon har fel. Och du har mage att be om källa! :D

Förlåt att jag är elak. Kunde inte låta bli. Problemet tycks så enkelt löst för mig. Det handlar ju bara om att snegla lite utanför tv-shops domäner för att få veta.

Vad gäller kolhydrater så tycks det finnas två skolor: den äldre, som din flickvän företräder, och den nyare, som du företräder. Här aktar jag mig dock för att håna. Självklart kommer vi om tio år att skratta åt en del av det vi är säkra på idag. Jag är inte ÖVERTYGAD om att energifördelningen inte är en sådan sak. Under åttiotalet var det tydligen minimering av fett som gällde. Sedan var någon lite klokare och menade att man bör ha något av det goda fettet, eftersom det fyller en del funktioner. Sedan var någon ännu klokare och rekommenderade 20E%, och sedan var någon ÄNNU klokare och rekommenderade 30E%, och Paulún kan inte hejda sig själv i en fråga-svar-situation, och drar till med 30-40E%, klokast av alla. Är man då ytterligare lite smartare om man kör efter 50E%. Eller 80E%? Nej, självklart handlar det om att äta lagom, och jag tycker inte att man verkar ha sagt sista ordet än, beträffande vad lagom är.

Lucipha
2002-11-17, 11:39
Tack så mycket, gänget :cheers: Nu har äntligen tv-shop och veckorevyn släppt greppet om henne. Nu är det bara lite jobb kvar med dieten...

MVH Lucipha

PDS
2002-12-05, 19:49
lite å bita i till din tjej:

50% av en eskimås kost består av fett!!
ändå är dom inte feta! (fetare än andra) hur kan det vara så!? :confused: :confused: :confused: :confused:

Filthy
2002-12-05, 20:32
Bildar inte Eskimåer rätt mycket underhudsfett?
Så borde det vara eftersom det är rätt många generationer som överlevt i den där otroliga kylan utan elektronisk värme å allt..

Fast jag vet inte igentligen.. Går bara på spekulationer...

Honn
2002-12-06, 09:12
Lättaste sättet att övertyga någon om att punktförbränning inte funkar är att fråga: Har du sett någon med magrutor och gäddhäng?

Lucipha
2002-12-06, 14:57
Originally posted by Honn
Lättaste sättet att övertyga någon om att punktförbränning inte funkar är att fråga: Har du sett någon med magrutor och gäddhäng?

LOL@gäddhäng

EiseltUK
2002-12-10, 22:37
Originally posted by Qwert
Tjena gänget!
Jag och min flickvän har haft några intensiva diskutioner om fettförbränning, diet och träning. Hon är övertygad om att man ska stryka alllt fett, att kolhydraterna inte har något med saken att göra och att man kan punktförbränna fett på magen med hjälp av sittups... Finns det någon bra undersökning (spec angående punktförbränning) eller liknande jag kan hänvisa till på nätet, eller i någon gammal B&K??? SNÄLLA:confused:
MVH//Lucipha

Man kan bränna fett ovasett vad man äter så länge man bara äter färre kalorier än man förbrukar. Att dra bort fettet är det gamla sättet och jag vet att t ex Gunilla söderberg och Johan Oldenmark dietar på det sättet, och det tycks ju funka. Nackdelenn är att kolhydraterna ökar upp insulinet vilket gör att kroppen inte kan bränna fett. De enda gångerna man bränner fett under en kolhydratdiet är när man lyckas träna så länge att blodsockret sjunkit under normalnivån (då ökar glukagonet för att frigöra nytt bränsle) eller när man missar en måltid och under natten. En kolhydratdiet förutsätter nästan att man kör förbränningsträning, vilket du i egentligen inte behöver när du drar ned på kolhydrater, p g a att insulinet då nästan ständigt är lågt.

Personligen skulle jag rekommendera att man äter mer nyttigt fett och mindre kolhydrater. Mindre kolhydrater gör att kroppen är i ett fettförbrännande tillstånd och fettet dels för att få tillräckligt med energi och dels för att kroppen ska "lära" sig att använda fett som energi (vilket den i o f gör ändå genom att man drar ned på kolhydrater). En annan viktig detalj är att öka upp proteinintaget för att inte förlora muskelmassa, samt för att hålla förbrännningen igång. En riktlinje är: lite mindre kolhydrater än protein och ungefär hälften av den mängd kolhydrater man äter i form av fett från fisk, olivolja, rapsolja, linfröolja och/eller omega-3-tillskott.

Om hon tror att det går att punktförbränna fett så kan hon ju roa sig med att göra några 1000 sit-ups per dag. :D När hon har tröttnat kan du skicka henne till Kirurgcentrum i julklapp. ;)

Mvh
Henrik

Lucipha
2002-12-10, 22:53
Tack Henrik.
Ett mycket välformulerat inlägg :bow:

MVH Lucipha

PS Ert kreatin (explode) rockar hårdare än hårt :thumbup:

Nils
2002-12-31, 12:38
Originally posted by Örjan


Är man då ytterligare lite smartare om man kör efter 50E%. Eller 80E%? Nej, självklart handlar det om att äta lagom, och jag tycker inte att man verkar ha sagt sista ordet än, beträffande vad lagom är.
Tja det var väldigt inne i vissa kretsar för några år sedan med en nästan kolhydratfri och fettrik diet(uppåt 80%) för några år sedan. Fungerade också utmärkt som diet, men har en del biverkningar och är inte så nyttig för kroppen i längden.
Jättebra ämne att skriva böcker om och göra reklam för det här med diet, det verkar som allt funkar om man bara har mycket protein och äter färre kalorier än man brukar. Men i längden så är det så klart bäst med dieter som ser till att kroppen får tillräckligt av allt utom just kalorier.
Nils

Haggstar
2002-12-31, 15:16
Originally posted by EiseltUK


Nackdelenn är att kolhydraterna ökar upp insulinet vilket gör att kroppen inte kan bränna fett. De enda gångerna man bränner fett under en kolhydratdiet är när man lyckas träna så länge att blodsockret sjunkit under normalnivån (då ökar glukagonet för att frigöra nytt bränsle) eller när man missar en måltid och under natten. En kolhydratdiet förutsätter nästan att man kör förbränningsträning, vilket du i egentligen inte behöver när du drar ned på kolhydrater, p g a att insulinet då nästan ständigt är lågt.

Mvh
Henrik

Varför höjer inte fettet eller proteinet insulinet? :confused:

Sverker
2003-01-01, 10:07
Insulin frisätts för att glukos och aminosyror skall kunna tas upp av muskelcellen.

Fett behöver inte insulin för att komma in i muskelcellen och förbrännas som energi.

Protein frisätter insulin men där kompenserar kroppen blodsockerfallet med att utsöndra glukogon samtidigt:) .
Effekten blir då att muskeln kan ta upp aminosyrorna samtidigt som levern balanserar blodsockernivån med leverglykogen.

Haggstar
2003-01-02, 17:03
Originally posted by Sverker

Protein frisätter insulin men där kompenserar kroppen blodsockerfallet med att utsöndra glukogon samtidigt:) .


Okej, men vad är då Glukogon och vad gör det!?

Sverker
2003-01-02, 17:28
Glukagon är insulinets motpart och arbetar precis tvärt om.

Glukagonet tillverkas i bukspottskörteln och går den raka vägen till levern. I levern stimulerar den frisättning av glukos och höjer blodsockret.
Tanken att äta protein innan morgonpromenaden är att höja blodsockret och bli lite piggare i hjärnan, tror jag.

Haggstar
2003-01-03, 09:24
Men är Glukagon något att sträva efter att få?

Paulun skrev i en atikel i B&K att man ska akta sig för ett blodsockerfall för att kroppen då, Citat: "utsöndrar Kortisol och Glukagon, som båda är katabola hormoner som bryter ner muskelmassa. Dessutom motverkar dessa två hormoner Glykogeninlagring."

Det låter ju inte värst kul! :(

Nu hajjar jag noll.. :smash: