Visa fullständig version : Förtäring av proteinpulver
Perscitus
2006-04-13, 20:57
Jag har "haft oturen" att välja fel smak på mitt vassleprotein, och även konsistensen på kaseinet när det utblandas i vatten tilltalar mig inte. Istället för att plåga i mig detta flera gånger om dagen undrar jag om man kan blanda det i t.ex. filmjölk utan att förlora några egenskaper. Det krävs inte mycket filmjölk för att få ner pulver och sedan dricka vatten för att det inte ska bli för torrt i magen? Är jag ute och cyklar och ska dricka kräkframkallande drink istället?
Det jag vill veta är alltså om det räcker med att få ner pulvret i magen, för att det ska göra tas upp ordentligt eller om det måste lösas med vatten först?
Jag har "haft oturen" att välja fel smak på mitt vassleprotein, och även konsistensen på kaseinet när det utblandas i vatten tilltalar mig inte. Istället för att plåga i mig detta flera gånger om dagen undrar jag om man kan blanda det i t.ex. filmjölk utan att förlora några egenskaper. Det krävs inte mycket filmjölk för att få ner pulver och sedan dricka vatten för att det inte ska bli för torrt i magen? Är jag ute och cyklar och ska dricka kräkframkallande drink istället?
Det jag vill veta är alltså om det räcker med att få ner pulvret i magen, för att det ska göra tas upp ordentligt eller om det måste lösas med vatten först?
Fråga någon kompis som tränar, om inte han/hon vill köpa det för lite billigare än du köpte det?
Perscitus
2006-04-13, 21:33
Fråga någon kompis som tränar, om inte han/hon vill köpa det för lite billigare än du köpte det?
Har frågat runt men det är tydligen ingen som tycker om vaniljsmak. Dumt egentligen såhär med facit i hand då det är en smak dömd att misslyckas. Jag ser inte problemet med att göra som jag skrev ovan så till någon sagt något annat kör jag på det helt enkelt!
MikeAlex
2006-04-14, 10:57
Jag kan passa på att lägga till till den här frågan...
Jag har börjat blanda ner pulvret i frukostgröten istället, jag undrar om det kan ta skada av det, antingen för att det blir för torrt, eller också för att det hetta upp (kör det inte i micron, men blandar det i den varma gröten efteråt). Jag misstänker att det inte är något problem, men tänkte kolla om nån vet för säkerhets skull!
MikeAlex
2006-04-15, 23:31
Ingen som vet eller?
Det är lugnt. Det händer inget med proteinet. Kokar du gröt på det, blir det inte varmare än 75 - 80 grader. Det hinner inte hända något med de känsliga proteinerna.
Blanda med 5 dl minimjölk och 1 tsk kanel.
MikeAlex
2006-04-16, 11:58
Det är lugnt. Det händer inget med proteinet. Kokar du gröt på det, blir det inte varmare än 75 - 80 grader. Det hinner inte hända något med de känsliga proteinerna.
Det börjar iofs bubbla o koka i microugnen, men lägger som sagt i dem efteråt, och då e det väl lite svalare... :)
Tack för svaret!
En mikro är ibland inte bra. Den värmer mycket ojämnt så visa delar når kokpunkten men andra delar fortfarande är kalla.
Vid 65 - 70 grader börjar stärkelse svälla rejält och gröten tjocknar. Samma fenomen händer ifall du kokar gröten på spisen. Botten på kastrullen når snabbt 100 grader och det stötkokar men den övre massan av gröt har knappt blivit 50 grader så där gäller det att röra rejält så att värmen sprids i kastrullen.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.