handdator

Visa fullständig version : Hjälp med träningsupplägg


Dagge
2006-04-12, 19:16
Tjena! Jag är ny här på forumet och skulle behöva lite hjälp med att lägga upp min träning.

Jag har gymmat i ca en månad nu och har kört 2-3 ggr i veckan. Än så länge så har jag kört alla muskelgrupper på varje pass, men nu tror jag att jag ska börja dela upp det och det är det som jag vill ha hjälp med.
För övrigt så är jag 16 år, är 182 lång, väger 68 kg och tränar handboll 2-3 ggr i veckan!

Just nu kör jag dessa övningar:
Magen: Abdominal, Hängande höft-benlyft, Crunches och en övning för sidomagen ( http://www.exrx.net/AnimatedEx/Obliques/DBSideBend.gif )


Armarna St Tricepspress cable-x, st bicepscurl cable-x, en till maskins övning för biceps och en övning för underarmarna.

Ben Leg extension ( http://www.getfit.com.au/html/excercises/images/ex-legs-bum-mach-041.gif ), leg curl ( http://www.bodybuilding.com/fun/2002/legcurl2.jpg ) och knäböj med boll i ryggen+vikter.

Rygg Seated Row ( http://www.ukfitnesssupplies.co.uk/mall/UKFitnessSuppliesLtd/customerimages/products/SRM17002.jpg ) och en som jag tror heter back extension

Bröst Bröstpress hantlar och bänkpress.

Axlar/nacke St. Skivstångspress uppåt.

Som jag kört nu så har jag kört hela detta programmet och gjort 2 x 15 på alla. Men hur många repetitioner ska jag köra om jag ska dela upp muskelgrupperna på hela veckan? Vilka muskelgrupper är bra att köra tillsammans? Ska jag lägga till några övningar?

Det jag vill få ut av min träningen är inte att bli en stor bodybuilder, utan att bli starkar och få en snygg kropp. Lite rutor på magen vore ju inte fel ;)

Tack på förhand!

Dagge
2006-04-12, 21:33
Ingen som kan hjälpa ? :(

Fed up
2006-04-12, 21:48
Tråden ligger nog lite fel. Flytta den (=gör ny, eller be nån moderator flytta den) till "träning-kondition och vikter" eller vad den nu heter. Där är det smockfullt med trådar som den här. I den här delen försigkommer mest ryggdunkningar och träningsresultat.

Dagge
2006-04-13, 11:48
Jaha okej, förlåt. Då postar jag en ny, så en moderator får gärna låsa denna.