handdator

Visa fullständig version : Eiselt Update 11-02


eiselt
2002-11-07, 14:33
Eiselt arbetar nu med att ta fram ett helt "eget" unik proteinråvara som är förhoppningsvis ska innehålla 85 % protein. Utveckling och tillverkning sker i Sverige av svenska råvaror. Det kommer ta minst några månader innan utvecklingen har gjort några framsteg.

Jag återkommer med mer info!

Mvh
Henrik

z_bumbi
2002-11-07, 14:41
Eiselt: Unik hur då ? Ska det bestå av maggotsprotein ? Visserligen tror jag de försöken har lagts ner numera men det vore väl det enda unika man kan göra i kosttillskottväg idag.

eiselt
2002-11-07, 14:56
Originally posted by z_bumbi
Eiselt: Unik hur då ? Ska det bestå av maggotsprotein ? Visserligen tror jag de försöken har lagts ner numera men det vore väl det enda unika man kan göra i kosttillskottväg idag.

Det är ett protein som tillveras endast åt oss (custom manufacturing) där man utgår från svenskt vassleproteinkoncentrat.

Mvh
Henrik

z_bumbi
2002-11-07, 16:27
eiselt: Alltså är inte själva produkten unik på något annat sätt rent innehållsmässigt ?

eiselt
2002-11-07, 17:20
Originally posted by z_bumbi
eiselt: Alltså är inte själva produkten unik på något annat sätt rent innehållsmässigt ?

Proteinråvaran. Alla våra produkter är ju unika redan idag, men vi köper in råvaror som finns tillgängliga för alla företag. Det är väldigt ovanligt att man kan tillverka ett helt eget protein så därför är det extra skoj om vi får fram nåt!

/ Henrik

michael
2002-11-09, 19:36
OKej men tror ni att ni kan skippa förjtockningsmedel den här gången? Blir ju hård i magen av skiten :( en av anledningarna att jag slutade köpa protec+ , till min stora förvåning försvann min långvariga förtjockning av avföring i samband med det.

eiselt
2002-11-09, 20:34
Originally posted by michael
OKej men tror ni att ni kan skippa förjtockningsmedel den här gången? Blir ju hård i magen av skiten :( en av anledningarna att jag slutade köpa protec+ , till min stora förvåning försvann min långvariga förtjockning av avföring i samband med det.

Jag tror du syftar på fibrerna Xantan och Guar. Det är inte till för att göra Protec "tjockare" utan för att dämpa bla skum. Om vi tar bort dem helt så blir det ingen skillnad i konsisten, utan bara att pulvert skummar mer och klumpar sig lättare. De är alltså inte förtjockningmedel. Anledningen till att Protec har en så tjock konsistens är att kaseinet sväller i kontak med vatten. Man använder av denna anledning kasein i yoghurt för att få den tjocka konsistensen.

Personligen tycker jag att det är gott med den "miklshakeliknande" konsistensen, men ibland tar man lite för lite vätska och då blir det pudding.... man lär sig rätt balans med tiden. Jag tar ungefär 4 dl vatten och tre rågade matskedar per drink, skakar upp och ned 4-5 gånger och sveper den sen direkt. Inga som helst problem!

Vi har funderat på att ändra den, men sammansättningen är bra och vi säljer så bra av den att vi bara skulle riskera att göra den sämre och dessutom göra våra nöjda kunder besvikna.

Vi kommer att lansera en billigare typ av vassleprotein om några månader. Den kommer bli tunn i konsistensen och smaka lika bra som Protec. Dock blir näringsvärdet inte riktigt lika bra.

Mvh
Henrik

mikki
2002-11-10, 22:14
Näringsvärde vadå?

Har för mig att du tidigare förkastade dig över att de flesta vassleprodukterna från "over there" mestandels innehåll vasslekoncentrat - billigt skräp eller nåt har jag oxå hört från dig.
Hur ska du ha det igentligen?
:D

JanneS
2002-11-11, 10:23
Personligen tycker jag att det är gott med den "miklshakeliknande" konsistensen, men ibland tar man lite för lite vätska och då blir det pudding.... Mmm, pudding :eating:


Vi har funderat på att ändra den, men sammansättningen är bra och vi säljer så bra av den att vi bara skulle riskera att göra den sämre och dessutom göra våra nöjda kunder besvikna. Den främsta anledningen till att jag köper Protec är att den mättar lika bra som en måltidsersättare utan att ge en massa onödiga kalorier - och jag tror inte jag är ensam. If it ain't broken, don't fix it! :thumbup:

eiselt
2002-11-11, 12:31
Originally posted by mikki
Näringsvärde vadå?

Har för mig att du tidigare förkastade dig över att de flesta vassleprodukterna från "over there" mestandels innehåll vasslekoncentrat - billigt skräp eller nåt har jag oxå hört från dig.
Hur ska du ha det igentligen?
:D

Hej!
Jag tycker fortfarande inte att vassleproteinkoncentrat är det bästa, men med tanke på att priset på WPI är uppe på en så kan WPC vara ett alternativ. Alla vassleprotein utgår från WPC och genomgår därefter olika filtrerings- eller isoleringsprocesser. Vår målsättning är att ta fram ett protein som skulle ligga mitt emellan WPC och WPI, kanske genom dubbel ultrafiltrering eller liknande.

Vi får se hur det går!

/ Henrik

The Dwag
2002-11-16, 02:38
Originally posted by eiselt


Jag tror du syftar på fibrerna Xantan och Guar. Det är inte till för att göra Protec "tjockare" utan för att dämpa bla skum. Om vi tar bort dem helt så blir det ingen skillnad i konsisten, utan bara att pulvert skummar mer och klumpar sig lättare. De är alltså inte förtjockningmedel. Anledningen till att Protec har en så tjock konsistens är att kaseinet sväller i kontak med vatten. Man använder av denna anledning kasein i yoghurt för att få den tjocka konsistensen.

Personligen tycker jag att det är gott med den "miklshakeliknande" konsistensen, men ibland tar man lite för lite vätska och då blir det pudding.... man lär sig rätt balans med tiden. Jag tar ungefär 4 dl vatten och tre rågade matskedar per drink, skakar upp och ned 4-5 gånger och sveper den sen direkt. Inga som helst problem!

Vi har funderat på att ändra den, men sammansättningen är bra och vi säljer så bra av den att vi bara skulle riskera att göra den sämre och dessutom göra våra nöjda kunder besvikna.

Vi kommer att lansera en billigare typ av vassleprotein om några månader. Den kommer bli tunn i konsistensen och smaka lika bra som Protec. Dock blir näringsvärdet inte riktigt lika bra.

Mvh
Henrik


2-3 matskedar ? Vad väger du...som en liten flicka eller ?

Jag tycker ProTec+ är totalt värdelös.. den är så dålig att jag slog ut sista burken i toa och spola ner skiten... ( Jag behövde tom burken till 4.5kgs Whey 100% den passar exakt där så något duger ProTec+ till ialla fall ) Tog lite tid dock då ProTec+ blev lite svullen/tjock men med en duschslang och varmvatten löser man det mesta....

- Vart tog ProTec med frystorkade jordgubbs bitar vägen ? den tyckte jag var lite bättre...

Danne
2002-11-16, 11:40
Eiselt : För någrta månader sedan så skrev du att det var på väg en limited edition med blåbärssmak på Protec+ var tog den vägen ?? :cheers:

The Dwag
2002-11-16, 13:28
Originally posted by Danne
Eiselt : För någrta månader sedan så skrev du att det var på väg en limited edition med blåbärssmak på Protec+ var tog den vägen ?? :cheers:

Jag tror att hela Eiselt blir Limited Edition om de inte tar tag i sina problem ! De flesta jag känner köper inte Eislet längre...

Team 666
2002-11-16, 15:17
Dwag - vad är det du tycker är så dåligt med eiselt? Är det bara smak och konsistens eller är det något annat du hängt upp dig på?

Eller är det bara protec+ du inte gillar?

Du borde skänkt protecen till mig istället för att spola ner den i toan för jag gillar protec+ vanilj som satan.

mvh,,,

Petrus
2002-11-16, 17:02
Originally posted by The Dwag


Jag tror att hela Eislet blir Limited Edition om de inte tar tag i sina problem ! De flesta jag känner köper inte Eislet längre...

Samma här... För 1-2 år sedan använde många jag känne Eislet, nu är det ingen!

Vänligen,,,
Petrus

Grahn
2002-11-16, 18:01
Vore kul att få veta varför Tinner och Dawg. :)

spinkoo
2002-11-16, 18:17
För att Eiselt inte har snygga burkar...:notme:

mikki
2002-11-16, 19:10
eiselts produkter helt reko - men inget unikt.

eiselt
2002-11-25, 16:42
Originally posted by The Dwag


Jag tror att hela Eiselt blir Limited Edition om de inte tar tag i sina problem ! De flesta jag känner köper inte Eislet längre...


Vet inte vad du syftar på för problem? Tror du att det är någon produktionstekniskt fel på Protec kanske? Protec är tjock för att det innehåller kasein....helt naturligt.

Kan tyvärr meddela att det går framåt i snabb takt för Eiselt. Kanske är det så att det är din bekantskapskrets har minskat? :)

Vi förlorade säkert några som bara villa ha ett billigt protein när vi höjde priset för typ ett år sedan, men de som köpte Protec för att det är ett bra protein är kvar. Vi kommer att ta fram ett billigare protein som säkert kommer passa dig. Det blir dessutom tunnare i konsistensen.

Jag hoppas även att vi kan se en liten sänkning av priset på Protec snart.

/ Henrik

Grahn
2002-11-25, 16:46
Bra protein är Protec+, men kan göras bättre genom att göra det mer lättblandat.

eiselt
2002-11-25, 17:11
Originally posted by Grahn
Bra protein är Protec+, men kan göras bättre genom att göra det mer lättblandat.

Det går inte att göra det mer lättblandat om vi inte blandar i t ex vassleproteinkoncentrat.

/ Henrik

The Dwag
2002-11-25, 19:03
"Vet inte vad du syftar på för problem? Tror du att det är någon produktionstekniskt fel på Protec kanske? Protec är tjock för att det innehåller kasein....helt naturligt."
- Kanske jag som blivit kräsen.. men jag tycker den med frystorkade jordgubbs bitar i var BÄST !

"Kan tyvärr meddela att det går framåt i snabb takt för Eiselt. Kanske är det så att det är din bekantskapskrets har minskat? :)"
- Nja jag tycker inte det är synd att det går bra för dig.. tvärtom jag gillar mest att driva lite med dig och det verkar ju gå ganska bra ;) Min bekanskaps krets är nog lika stor som alltid..vilket inte alltid är så positivt !


"Vi förlorade säkert några som bara villa ha ett billigt protein när vi höjde priset för typ ett år sedan, men de som köpte Protec för att det är ett bra protein är kvar. Vi kommer att ta fram ett billigare protein som säkert kommer passa dig. Det blir dessutom tunnare i konsistensen."
- Om priset var något som styrde mig i mina inköp så skulle jag väl knappast spolat ner en burk ProTec+ i toan ? Jag skiter fullständigt i vad saker kostar så länge jag blir nöjd... Hade jag varit en snål liten jävel hade jag säkert tvingat i mig ProTec bara för den kostar några hundra... Jag tyckte tomburken passade utmärkt för min Whey100 refill påse!



"Jag hoppas även att vi kan se en liten sänkning av priset på Protec snart."
- Varför inte liten ändring med tunnare konsistens, så det går att dricka utan det påminner om tapetklister ?

Best Regards
Dwag

Ps.
Du får skylla på Fairing... han har lurat på mig allt han säljer snart :thumbup:

Grahn
2002-11-25, 19:45
Originally posted by eiselt


Det går inte att göra det mer lättblandat om vi inte blandar i t ex vassleproteinkoncentrat.

/ Henrik

Ack....synd :( får oftast massa klumpar vilket är det enda som irriterar mig med Protec+.

mikki
2002-11-25, 21:08
Jamen prova då Progen (från self) - det är väl nån blandning av kasein och vassle. Inte för att jag är en kaseinfreak men den klumpar inte så mycket - hallon/jordgubbs smaken påminner faktiskt om protec jordgubb. Annars är det väl bara att minksa pulverdosen på protec med mer vatten och dricka mer drinkar under dagen - eller? Grabbar ni är väl mycket känsliga för klumpar i halsen :D

Janna
2002-11-25, 22:38
hmm är det bara jag som gillar när det är lite tjockare konsistens lite milkshakigt sådär

Grahn
2002-11-25, 22:52
Tjock konsistens är helt okej bara inte hälften av proteinet stannar i gallret.

Joachim B
2002-11-25, 22:54
Galler? Vem använder galler? Mer disk... :D

EiseltUK
2002-11-25, 23:04
Gallret kastar man tillsammans med den där lappen som brukar ligga i. När man har vant sig vid den tjocka konsistensen tycker man att allt annat är blaskigt. Tycker det är perfek som mellanmål.

/ Henrik

Grahn
2002-11-25, 23:05
Seriöst det är en stor skillnad på tjock koncistens och klumpar på uppemot 2kubikcentimeter.

mikki
2002-11-25, 23:13
Hmm tuggmotstånd

EiseltUK
2002-11-25, 23:15
Originally posted by Grahn
Seriöst det är en stor skillnad på tjock koncistens och klumpar på uppemot 2kubikcentimeter.

Det är antingen att du tar alldeles för mycket pulver och/ eller för lite vätska eller har helt fel blandningsteknik. Vätska först och pulver sen... skakca och drick. Vi har genom åren tagit tillbaka ett antal burkar från kunder som ihärdigt hävdat att de testat allt.... när jag sedan testar så är det inga problem alls. Jag skakar inte mer än 5 gånger upp och ned -max! Jag tar oftas tre stora matskedar, vilket ger drygt 30 gram pulver och 3-4 dl. Om du tar mer pulver så måste du lägga till någon dl vätska.

Mvh
Henrik

Grahn
2002-11-25, 23:19
4 av de där skoporna som ligger i..står att det ska vara 40g.
5-6dl varmt vatten...iofs med pulvret i först.
skaka som en blådåre...vänta X antal minuter sen är det fortfarande massa klumpar.....

men ska testa din variant så får vi se.

mikki
2002-11-25, 23:20
Jobbigt med kräsna kunder - men väl besväret ett företag gör för dom. Har själv råkat ut för det ena efter det andra, lysna på detta kunden fick inte till sina pressvek på byxan vilket gjorde att jag bytte ut dessa med ett par exakt likadana - dagen efter fixar han till pressvecken. Okej visserligen kostade detta mig men kunden blev nöjd och jag älskar nöjda kunder.

The Dwag
2002-11-25, 23:32
Originally posted by mikki
Jobbigt med kräsna kunder - men väl besväret ett företag gör för dom. Har själv råkat ut för det ena efter det andra, lysna på detta kunden fick inte till sina pressvek på byxan vilket gjorde att jag bytte ut dessa med ett par exakt likadana - dagen efter fixar han till pressvecken. Okej visserligen kostade detta mig men kunden blev nöjd och jag älskar nöjda kunder.

Mmm helt rätt har man ett flertal som klagar klagar samt en del skickar tillbaka grejer så får man nog använda de små grå ett tag ! Att likssom ha en inställning att jag har RÄTT ni har FEL mot sina kunder är väl inte direkt smart ! Bätter att försöka lösa det hela ! Så får man mera kunder på samma gång :thumbup:

EiseltUK
2002-11-25, 23:35
Originally posted by Grahn
4 av de där skoporna som ligger i..står att det ska vara 40g.
5-6dl varmt vatten...iofs med pulvret i först.
skaka som en blådåre...vänta X antal minuter sen är det fortfarande massa klumpar.....

men ska testa din variant så får vi se.

Vattnet måste i först! Det funkar inte annars. Det kommer att funka bättre. Vet inte om varmt vatten påverkar negativt. Kör själv med kallt.

Mvh
Henrik

EiseltUK
2002-11-25, 23:39
Originally posted by The Dwag


Mmm helt rätt har man ett flertal som klagar klagar samt en del skickar tillbaka grejer så får man nog använda de små grå ett tag ! Att likssom ha en inställning att jag har RÄTT ni har FEL mot sina kunder är väl inte direkt smart ! Bätter att försöka lösa det hela ! Så får man mera kunder på samma gång :thumbup:

SVAR: Det finns nog ingen som kan klaga på att vi har dålig service. Om det skulle vara ett kvalitetsfel så drar vi tillbaka en batch så fort som möjligt och kasserar den. Om en kund är missnöjd med produktens egenskaper så försöker vi först se till att kunden testar lite olika varianter... om det ändå inte går så tar vi tillbaka den. Vi har till och med tagit tillbaka burkar från kunder som inte gillat smaken. Det kanske är en tiondelsprocent av alla kunder som gnäller så dem kan vi ersätta. Det är det värt i good-will. Tyvärr kostast det extremt mycket att skicka hinkar hit och dit och avansen på Protec är inte så bra.

Mvh
Henrik

Grahn
2002-11-25, 23:44
Okej....utan galler....5dl svalt vatten....3 skopor=30g..vatten först pulver sen.

Inga stora klumpar det får jag medge så klart bättre resultat dock massa små klumpar men det kan jag leva med. Tackar!

Borde inte den där blandnings beskrivningen stå på burken? Massa som frågar hehe.

EiseltUK
2002-11-25, 23:46
Originally posted by Grahn
Okej....utan galler....5dl svalt vatten....3 skopor=30g..vatten först pulver sen.

Inga stora klumpar det får jag medge så klart bättre resultat dock massa små klumpar men det kan jag leva med. Tackar!

Borde inte den där blandnings beskrivningen stå på burken? Massa som frågar hehe.

Du vet hur det är... när man själv tar det för givet så tänker man inte på att andra inte kanske gör det. De små klumparna, som kanske känns som lite grynighet, försvinner om du låter drinken stå i någon minut.

Mvh
Henrik

Grahn
2002-11-25, 23:47
Låter bra :) väldigt bra!

Janna
2002-11-26, 12:21
jag har faktiskt inte haft problem med att det blir klumpar ... kanske iof beror på att jag blandar med vatten eftersom jag får ont i magen av mjölk ibland

dormin
2002-11-26, 16:29
Själv har jag aldrig problem med klumpar med protec+ iaf.
4dl kallt vatten 3 stora skopor pulver i efteråt o skaka
i 30sek-1 min sen låt stå i 30sek sen e den hur fin som helst ju, använd galler :thumbup:

Haggstar
2002-11-29, 17:14
Originally posted by eiselt


Vet inte vad du syftar på för problem? Tror du att det är någon produktionstekniskt fel på Protec kanske? Protec är tjock för att det innehåller kasein....helt naturligt.

/ Henrik


Har själv inte testat Protec+ men har provat Strength´s Milk & whey samt Fairing´s Complete II vilka båda innehåller kasein, och ingen av dem blir tjock eller klumpig.

Undrar då lite lätt vad det är för skillnad på deras samt eran (Eiselt)?

EiseltUK
2002-12-02, 22:02
Originally posted by Haggstar



Har själv inte testat Protec+ men har provat Strength´s Milk & whey samt Fairing´s Complete II vilka båda innehåller kasein, och ingen av dem blir tjock eller klumpig.

Undrar då lite lätt vad det är för skillnad på deras samt eran (Eiselt)?

Vårt kasein är just kasein, inte kalciumkaseinat som de andra innehåller. Vårt är minimalt raffinerat. Svårt att säga om det är så mycket bättre. Sen kan det ju också vara en viss skillnad på mängden kasein/ kaseinat som finns i produkterna.

Mvh
Henrik

Ondjultomte
2002-12-02, 22:13
hmm, hur lyckas ni få klumpar när ni blandar protec? jag tar ett glas med vatten å sen 1dl protec rör runt med en sked å sveper direkt.... nemas problemas .. :)

om man inte rör runt alls så får man iofs klumpar ;) heh