handdator

Visa fullständig version : äggvita


leetbiffen^
2006-03-30, 21:08
Som jag har förstått detta så är det bäst att endast steka äggvitan och strunta i gulan för den är fet och vitan är proteinrik.
Nu till frågan: Kan jag äta endast ca 4-5 äggvitor till frukost eller ska jag lägga till ngt?, kan jag också äta så mycket innan sovdags eller lägga till något där med eller minska?

Och förresten, finns det ren äggvita att köpa i Sverige? Det har man ju sett i alla bb filmer från USA att dom har äggvita i typ mjölkpaket.

Tack för alla seriösa svar :D

King Grub
2006-03-30, 21:09
Det är mer protein i gula än i vita och fettet är av bra sammansättning, plus att gulan innehåller mycket mer mikronäringsämnen.

Greg
2006-03-30, 21:11
Det är mer protein i gula än i vita och fettet är av bra sammansättning, plus att gulan innehåller mycket mer mikronäringsämnen.

Så man kan äta i princip så mycket som möjligt? Är det inte så att när det kommer till stora kvantiteter av äggätande så är det väl bäst att äta vitan? Och slänga gulan?

leetbiffen^
2006-03-30, 21:11
men varför kör USA eliten med ren äggvita då? Ska jag alltså äta både gulan och vitan?

Pepz
2006-03-30, 21:13
men varför kör USA eliten med ren äggvita då? Ska jag alltså äta både gulan och vitan?

USA eliten tar väl en del annat oxå.

Läs svaren ovan i övrigt om du undrar om du ska äta hela ägget eller inte

RajtanTajtan
2006-03-30, 21:16
USA eliten tar väl en del annat oxå.


Vad har det med saken att göra?

Pepz
2006-03-30, 21:18
Vad har det med saken att göra?

Äh jag bara menade att de inte var representativa som målgrupp om man tittar på äggulans vara eller icke vara..
Haka inte upp dig på det.

Fartman
2006-03-30, 22:00
men varför kör USA eliten med ren äggvita då? Ska jag alltså äta både gulan och vitan?
Dom är skraja för fettet, eller så vill dom få sitt fett från ett annat håll.
Fördelen med enbart vita är bara att det är i princip bara protein.

Gorgoroth
2006-03-30, 22:21
Det är mer protein i gulan än i vitan och fettet är av bra sammansättning.Visste inte det (trodde motsatsen). Hur bra? Bra nog för att användas som fettkälla under deff?

RajtanTajtan
2006-03-30, 22:26
Visste inte det (trodde motsatsen). Hur bra? Bra nog för att användas som fettkälla under deff?

Ja som en del i ditt fettintag, men inte ensamt.

Pepz
2006-03-30, 22:29
Ja som en del i ditt fettintag, men inte ensamt.


Håller med.
Ypperligt med ett par ägg i kosten(även vid deff) mest pga av fettet och alla vitaminer/mineraler, ska man käka ägg som proteinkälla så blir det en massa ägg..

AJO
2006-03-30, 22:47
Det är mer protein i gulan än i vitan och fettet är av bra sammansättning, plus att gulan innehåller mycket mer mikronäringsämnen.


Menar du att det är fler gram protein i gulan än i vitan per ägg?

RajtanTajtan
2006-03-30, 22:51
Menar du att det är fler gram protein i gulan än i vitan per ägg?

Ja ger dig 1 miljon om han menar ngt annat ;)

Pepz
2006-03-30, 23:00
Menar du att det är fler gram protein i gulan än i vitan per ägg?

Äggula 16.4g protein per 100g
äggvita 10,1g protein per 100g

Dock så innehåller ett ägg mer vita än gula

Gorgoroth
2006-03-31, 00:13
Ja som en del i ditt fettintag, men inte ensamt.En del av mitt fettintag... D v s mitt fettintag under hela dagen? Med andra ord är det okej att använda exempelvis en eller ett par äggulor som fettkälla vid en måltid, och vid en annan, t ex krossade linfön?

maRRtin
2006-03-31, 00:32
En del av mitt fettintag... D v s mitt fettintag under hela dagen?
Ja precis, eller för just den måltiden också. Jag menar att fettet behöver ju inte komma från enbart ägg just den måltiden.

AJO
2006-03-31, 09:12
Ja ger dig 1 miljon om han menar ngt annat ;)


Tack ska du ha :thumbup:

Men jag har nämligen hört lite olika uppgifter angående hur det förhåller sig med det i ett medelstort ägg.
ägg (http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=66056)

King Grub
2006-03-31, 09:25
Både jag och Pepz pratar om innehållet per 100 gram, precis som Livsmedelsverkets tabeller anger...

AJO
2006-03-31, 09:33
Både jag och Pepz pratar om innehållet per 100 gram, precis som Livsmedelsverkets tabeller anger...

Jag har för mig att jag läst här på kolozzeum, att gulan innhåller mer protein i ett medelstort ägg än vitan.

Hur förhåller det sig enligt din uppfattning?

King Grub
2006-03-31, 09:40
Det har inte att göra med uppfattning; det beror på hur stor del av ägget som består av gula resp vita. Måste man veta exakt får man väga gulan och vitan för sig, men i genomsnitt består ett ägg av 33% gula och 67% vita.

Gula innehåller mer protein än vita, jämförelsevis samma vikt.

Fredrik_S
2006-03-31, 10:26
Menar du att det är fler gram protein i gulan än i vitan per ägg?
Ja ger dig 1 miljon om han menar ngt annat ;)
Äggula 16.4g protein per 100g
äggvita 10,1g protein per 100g
i genomsnitt består ett ägg av 33% gula och 67% vita.
Medelstort ägg=60g
Äggula 0,33*60*0.164=3,25 gram
Äggvita 0,67*60*0.101=4,06 gram

Fram med miljonen.

RajtanTajtan
2006-03-31, 10:33
Medelstort ägg=60g
Äggula 0,33*60*0.164=3,25 gram
Äggvita 0,67*60*0.101=4,06 gram

Fram med miljonen.


Om grub säger att han menade ngt annat, så tar jag det som efterhandskonstruktion. Därför kan jag tyvärr inte betala ut några pengar. ;)

Glöm inte att äta mycket Påskägg.

King Grub
2006-03-31, 10:40
Jag menade det jag skrev redan i första inlägget, inget annat: att äggula innehåller mer protein än äggvita.

fuckthepainaway
2006-03-31, 13:41
var inte rädd för ägg..

att gulan ska vara ohälsosam är en myt.

ät allt med hull och hår och må bra! :)

se er inte blinda på fett.. man behöver fett för att fungera.
ni har väl olja i bilen? vi fungerar på samma sätt..

såh! god ägg!

Fredrik_S
2006-03-31, 14:53
I vissa arabiska länder äter man skalen också. Kan kroppen ta upp något från det?

AJO
2006-03-31, 21:56
I vissa arabiska länder äter man skalen också. Kan kroppen ta upp något från det?


Verkar extremt oaptitligt.. *spy*