Visa fullständig version : Ägg
Absinteh
2006-03-22, 15:38
Skulle någon kunna posta en länk med en lättförståelig artikel om hurvida råa ägg och stekta ägg skiljer när det gäller proteinupptag?
King Grub
2006-03-22, 15:40
Artiklar - ja. Lättförståeliga - nja.
http://ajpgi.physiology.org/cgi/content/full/277/5/G935
http://www.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716
Så är det i alla fall: du tar bara upp 50% av proteinet från råa ägg.
Absinteh
2006-03-22, 15:53
Gah, de där har jag redan läst. men hittade inget parti där det var någon slaggs sammanställnig.
Rå äggvita innehåller avidin som binder till det viktiga vitaminet biotin, så råa ägg är ingen höjdare i längden. Däremot är rå äggula väldigt näringsrikt. Tyvärr verkar nästan alla här föredra äggvitan för proteinets skull, men äggulan är minst lika viktig!
Absinteh
2006-03-22, 18:45
Det är det väll lite si och så med. Man ska väll äta över 20 råa ägg om dagen eller något i den stilen då?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.