handdator

Visa fullständig version : Ägg


Absinteh
2006-03-22, 15:38
Skulle någon kunna posta en länk med en lättförståelig artikel om hurvida råa ägg och stekta ägg skiljer när det gäller proteinupptag?

King Grub
2006-03-22, 15:40
Artiklar - ja. Lättförståeliga - nja.

http://ajpgi.physiology.org/cgi/content/full/277/5/G935

http://www.nutrition.org/cgi/content/full/128/10/1716

Så är det i alla fall: du tar bara upp 50% av proteinet från råa ägg.

Absinteh
2006-03-22, 15:53
Gah, de där har jag redan läst. men hittade inget parti där det var någon slaggs sammanställnig.

Ikon
2006-03-22, 16:05
Rå äggvita innehåller avidin som binder till det viktiga vitaminet biotin, så råa ägg är ingen höjdare i längden. Däremot är rå äggula väldigt näringsrikt. Tyvärr verkar nästan alla här föredra äggvitan för proteinets skull, men äggulan är minst lika viktig!

Absinteh
2006-03-22, 18:45
Det är det väll lite si och så med. Man ska väll äta över 20 råa ägg om dagen eller något i den stilen då?