handdator

Visa fullständig version : Köttfärs i kylen i två dygn


Skrollovicz
2006-03-22, 12:41
Går det bra eller blir proteinet odugligt om nötfärsen står i kyle i 2 dygn?
Dessutom ändrar den färg, från röd till brun? Blir proteinet dåligt?

Pez
2006-03-22, 12:47
Går det bra eller blir proteinet odugligt om nötfärsen står i kyle i 2 dygn?
Dessutom ändrar den färg, från röd till brun? Blir proteinet dåligt?
Beror ju på köttet som malts. Sen blir färs sämre snabbare - mer yta mot luft.

Lukta på den.

Skrollovicz
2006-03-22, 12:59
Luktar ok, inget skumt iaf :)

Pez
2006-03-22, 13:27
Luktar ok, inget skumt iaf :)
Då borde det bara vara att käka på.

Nötkött luktar generellt rätt jävla illa när det börjar bli dåligt.

Skrollovicz
2006-03-22, 20:18
asså jag menar: jag käkar halva köttfärsen först, sen lägger jag den i kylen med plast runt (kanske var lite otydlig innan) och äter den om två dagar. Är detta ok eller sabbas näringsvärdet?