Visa fullständig version : Era måltider&tips med bilder!
kimonque
2006-03-19, 14:31
Goddag!
Tycker det är dags för en stor bildtråd med era måltider och tips i. Alltid kul och se lite bilder! Kan vara kvällsmat, frukost, lunch, mellanmål, you name it!
Behöver inte vara recept, utan en bild och kommentar till räcker! Behöver heller inte vara några mästerrecept, utan vanliga enkla grejjer välkomnas också!
KRAV:
ska finnas bild med, inga googlade kladdkakor nu utan era riktiga bilder.
Kyckling med keso:
http://i1.tinypic.com/ruurh1.jpg
Pannbiff med ris och tzatziki:
http://i1.tinypic.com/ruurzc.jpg
Scampi med wokgrönsaker och ris:
http://i1.tinypic.com/ruuscz.jpg
Krille 87
2006-03-21, 00:21
Kyckling med keso:
http://i1.tinypic.com/ruurh1.jpg
Pannbiff med ris och tzatziki:
http://i1.tinypic.com/ruurzc.jpg
Scampi med wokgrönsaker och ris:
http://i1.tinypic.com/ruuscz.jpg
Nu blev jag ju hungrig *grr27*..
Edit: Såg jättegott ut
supersleepy
2006-03-21, 08:28
recepten vore fint :)
Kyckling med keso:
http://i1.tinypic.com/ruurh1.jpg
Pannbiff med ris och tzatziki:
http://i1.tinypic.com/ruurzc.jpg
Scampi med wokgrönsaker och ris:
http://i1.tinypic.com/ruuscz.jpg
Väldigt mycket smör på mackorna? *rolleyes*
Frustrator
2006-03-21, 10:37
Tycker det ser ut som en alldeles lagom mängd smör :)
Edit: egentligen lite lite smör, personen i fråga har ju missat ute i hörnen, ska vara ett jämt lager ;)
Vimpyboy
2006-03-21, 10:58
Klassikern ris, kycklingfilé och ett lass grönsaker. :cool:
Denna tråd blir kul att följa! Allt hittills såg gott ut !
tigerofsweden
2006-03-21, 12:43
Väldigt mycket smör på mackorna? *rolleyes*
Tycker det inte ser ut som smör utan messmör och då är det istället för lite ;) :hbang:
Tycker det inte ser ut som smör utan messmör och då är det istället för lite ;) :hbang:
Skarpsynt! ;) Klart det är messmör, smör på mackorna har jag inte ätit på åratal.
Bjuder på en till, kyckling med klyftpotatis och gröna ärtor:
http://i1.tinypic.com/rvw07b.jpg
Kvällens middag, alaska pollock med ris, ärtor, spenat och tzatziki:
http://i1.tinypic.com/rw3pqo.jpg
Rotfruktsgratäng
Detta var ett experiment. Det är potatis, rödbetor, kålrot i en röra. Jag mixade sojabönor med vatten, tomatpuré och kryddor som jag sedan hällde över rotfrukterna.
Jag har tänkt äta det som en komplett måltid eftersom den innehåller allt jag behöver. Bra och god deff-mat. :D Men det är säkert mumsigt att äta annat till.
Väldigt lyckat experiment måste jag säga. :D
Kardemummabullar:
2dl grahamsmjöl
2dl rågmjöl
1dl flytande margarin
3tsk bakpulver
2tsk malen kardemumma
½dl sötningsmedel
2dl minimjölk
Blanda allt och lägg upp i muffinsformar, in i ugnen på 200grader i 10 minuter.
Ät tillsammans med:
Vaniljkvarg:
250g kvarg
½dl minimjölk
½dl vaniljsötningsmedel
vart får man tag i vaniljsötningsmedel?
vart får man tag i vaniljsötningsmedel?
gör själv.. sötningsmedel och vaniljstång.. så får sötningsmedlret stå och dra åt sig av vaniljen några dagar.
Glömde att det skulle vara med ett ägg i muffinsarna!
Kardemummabullar:
2dl grahamsmjöl
2dl rågmjöl
1dl flytande margarin
3tsk bakpulver
2tsk malen kardemumma
½dl sötningsmedel
2dl minimjölk
Blanda allt och lägg upp i muffinsformar, in i ugnen på 200grader i 10 minuter.
Ät tillsammans med:
Vaniljkvarg:
250g kvarg
½dl minimjölk
½dl vaniljsötningsmedel
Shit! godare än kladdis gjord på kvarg?
bra bild melish
Shit! godare än kladdis gjord på kvarg?
bra bild melish
glöm inte ägget om du ska testa!!!
det va skitgott.. min mamma åt upp hälften direkt *grr27*
kimonque
2006-03-21, 21:49
här kommer en av helgens luncher, blev ett ihopplock. Ni kanske ser varför jag behöver denna tråden :laugh:
köttbullar, hackade morötter och rå lök. Och en omelett som innehåller bacon & tomat.
Alexlindgren
2006-03-21, 21:56
gör själv.. sötningsmedel och vaniljstång.. så får sötningsmedlret stå och dra åt sig av vaniljen några dagar.
Glömde att det skulle vara med ett ägg i muffinsarna!
mela, vart får du tag i ditt sötningsmedel?
mela, vart får du tag i ditt sötningsmedel?
som jag har skrivit till dig innan, ica kvantum :P sukketter strö
supersleepy
2006-03-21, 22:03
Själv rekomenderar jag Nya Hermesetas Starkt! Endast 289 kcal per 100 gram.
De andra innehåller runt 380. Finns ingen annan som är under 300 forutom hermesetas. Visst det är kanske inte mycket skillnad men den är godare också.
Själv rekomenderar jag Nya Hermesetas Starkt! Endast 289 kcal per 100 gram.
De andra innehåller runt 380. Finns ingen annan som är under 300 forutom hermesetas. Visst det är kanske inte mycket skillnad men den är godare också.
innehåller det aspartam?
jaop, och acesulfam k, och en massa fructofibres som jag inte förstår mycket av! :D ,, blir helt tokig på att Sverige inte kan ge med sig och låta oss privatpersoner köpa sukralos!
Kardemummabullar
Vaniljkvarg
Jag imponeras av folk som kan hitta på egna oväntade recept sådär. Jag kan slänga ihop middagsrätter som inte är särskilt svårlagade och variera dom i oändlighet, men bakning verkar bara läskigt och lätt att misslyckas med.
Ska våga mig på dina bullar inom den närmsta framtiden dock!
Jag imponeras av folk som kan hitta på egna oväntade recept sådär. Jag kan slänga ihop middagsrätter som inte är särskilt svårlagade och variera dom i oändlighet, men bakning verkar bara läskigt och lätt att misslyckas med.
Ska våga mig på dina bullar inom den närmsta framtiden dock!
Jag gillar att leka i köket :D Har dock misslyckats såpass mycket när jag va liten och tjock så jag vet vad man INTE ska blanda.. typ . oboy med bakpulver *screwy*
Glöm inte ägget! :thumbup:
Äggröra med kalkon, paprika, champinjoner och rostad lök:
http://i1.tinypic.com/s1hy6e.jpg
Middagen är inte så upphetsande. Fick slänga ihop det jag hade råd med kalorimässigt, nämligne 337kcal. Tacokryddade sojabitar med en sallad gjord på rödbetor och quinoa.
Det andra är en nyttigare variant av en morotskaka som jag ska äta till Lost ikväll. Dock så har jag inget annat än en sockerkaksform så det blev en blanding mellan morots- och sockerkaka. :D
Kyckling med keso:
http://i1.tinypic.com/ruurh1.jpg
Pannbiff med ris och tzatziki:
http://i1.tinypic.com/ruurzc.jpg
Scampi med wokgrönsaker och ris:
http://i1.tinypic.com/ruuscz.jpg
Hur har du tillagat kycklingen? marinerar du dem eller hur får du så fin färg :)
Hur har du tillagat kycklingen? marinerar du dem eller hur får du så fin färg :)
Marinad, vilken lyx! Haha, nä jag skär den bara i mindre bitar och steker den i oliv- eller rapsolja och öser på med grillkrydda eller curry. Jag skulle vara överlycklig om jag hade matlagningshemligheter jag kunde stoltsera med... :)
Middagen är inte så upphetsande. Fick slänga ihop det jag hade råd med kalorimässigt, nämligne 337kcal. Tacokryddade sojabitar med en sallad gjord på rödbetor och quinoa.
Det andra är en nyttigare variant av en morotskaka som jag ska äta till Lost ikväll. Dock så har jag inget annat än en sockerkaksform så det blev en blanding mellan morots- och sockerkaka. :D
Recept på morotskakan?
Recept på morotskakan?
Är det bara jag som ser en grön, möglig och rätt omysig kakbit på bilden? *screwy*
Frustrator
2006-03-22, 19:56
Jag tycker det ser ut som om hela bilden är grön..typ någon som ställt in ett grönfilter på bilden..
Recept på morotskakan?
Sure. :D
Morotskaka
5 dl grovt rivna morötter
50 g smör eller margarin
1 ½ dl sojamjölk
3 dl grahamsmjöl
1 ½ dl farinsocker
1 dl grovt hackade hasselnötter
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
skal av en citron
1 dl russin
Riv morötterna grovt. Smält fettet och rör ner mjölken. Blanda grahamsmjöl, farinsocker, hasselnötter, bakpulver och kanel i en skål. Rör ner morötter, russin och citronskal. Tillsätt mjölkblandningen och blanda allt.
Fördela smeten i en låg smord och bröad form. Grädda lägnst ned i ugnen 200 gr i ca 30 min. Låt svalna under duk.
_______________
Du har denna inket vitt klet på sig som vanliga har fast det kan man ju fixa till om man vill. Eller så kan man äta glass eller något annat. Personligen ska jag äta jordgubbar. :eating:
Är det bara jag som ser en grön, möglig och rätt omysig kakbit på bilden? *screwy*
Alltså bilden blev så kass med ljuset så jag valade att ge hela bilden en färgton. Hela bilden är alltså färgad. Jag pallade inte att ta ett nytt kort. Men den ser god ut, och den ÄR god. :D
Äggröra med kalkon, paprika, champinjoner och rostad lök:
http://i1.tinypic.com/s1hy6e.jpg
RECEPT TACK! :)
kimonque
2006-03-22, 21:00
Kycklinggryta med pesto o ris, nästinpå favoriträtten hos mig! :eating:
RECEPT TACK! :)
Ska bli!
1 ägg
3 äggvitor
150g skivade burkchampinjoner
3 skivor påläggskalkon
1/4 röd paprika
½ msk olja till stekning
Hacka paprikan och riv sönder kalkonköttet i mindre delar. När oljan blivit varm i pannan, häll på champinjonerna, paprikan och kalkonköttet. Stek på medelvärme tills köttet fått färg. Knäck äggen i ett glas och häll i allt i stekpannan. Stöt äggröran med stekspade för att få till lite fluff och så att äggulan blandar sig med vitorna. När röran är fast är det klart. Krydda gärna med grillkrydda. Är du inte deffnazist kan du hälla på rostad lök i måttliga mängder. Servera med blötlagd nyskalad isbergssallad.
Smaklig måltid!
Kycklinggryta med pesto o ris, nästinpå favoriträtten hos mig! :eating:
Ser god ut! hur gör du grytan?
kimonque
2006-03-22, 21:10
Ser god ut! hur gör du grytan?
enklaste i världen!
hackar kycklingen i bitar, fräser några min, slänger sedan på creme fraiche, matlagningsyoghurt eller nå liknande, och sen på med lite pesto.. Klart! Vill man lyxa till det kan man ju ha i grönsaker och lite lime i den också.
enklaste i världen!
hackar kycklingen i bitar, fräser några min, slänger sedan på creme fraiche, matlagningsyoghurt eller nå liknande, och sen på med lite pesto.. Klart! Vill man lyxa till det kan man ju ha i grönsaker och lite lime i den också.
Tack! ska provas
lagom mängd pasta.. jag brukar inte ha mer än 30-50g
100g ungsstekt kycklingfileé som skärs i tärningar.
30-40g fetaost som skärs i tärningar
1dl ärtor
ca 50g kidneybönor
lite hackad rödlök
ett par skvättar olivolja
Rör om alltihop och riv ett välsmakande lager med parmesanost över. NJUT!
Har tvärr ingen bild, men det ser ut precis som ni lär föreställa er det.
supersleepy
2006-03-22, 23:12
Var vänlig och läs vad rubriken heter till denna tråd!
Lägg in RECEPT + BILD!
Tack
thebandit
2006-03-23, 09:09
Jag älskar denna tråd!
Sangre: Mer! Mer! :eating:
Strimlad fläskkarré med fullkornspasta, broccoli, haricot verts och tacosås:
http://i1.tinypic.com/s2uq6f.jpg
Alexlindgren
2006-03-23, 17:24
Tonfisk med smak utav peppar och citron
Pasta
Sweetchili
och till detta funlight smak hallon
gött kvällsmål ;)
Såg gott ut det med! vanlig eldorado sweet chili? MVH
Alexlindgren
2006-03-23, 18:19
Japp!
Det smakar faktiskt mer än vad det ser ut att göra. Ganska kryddigt för den delen också ;)
Japp!
Det smakar faktiskt mer än vad det ser ut att göra. Ganska kryddigt för den delen också ;)
schysst! kryddar tonfisken med svartpeppar och pressar på citron?
Alexlindgren
2006-03-23, 18:31
Nope, finns att köpa i affären, såhär ser den ut:
Pris: 16:50
Nope, finns att köpa i affären, såhär ser den ut:
Pris: 16:50
tackar för den, aldrig sett förr.
Alexlindgren
2006-03-23, 18:32
lungan
bara tillfällighet att jag upptäckte den, den vanliga utan kryddning fanns inte. BTW. finns det med paprikasmak också.
lungan
bara tillfällighet att jag upptäckte den, den vanliga utan kryddning fanns inte. BTW. finns det med paprikasmak också.
Okej! Låter gott ska provas.
En slänga-ihop-något-snabbt-för-jag-är-utsvulten-måltid. ;P
Wokade grönsaker med en röra gjord på brunabönor, sojabönor och sweet thai chili scause. Och så rågkakor med snabbsaltad gurka. Lite credit ska jag ha för att jag har bakat rågkakorna själv.
Fan va fin allas mat blir! min ser mycket mindre aptitlig ut! ska ta bild imorn typ.
Fan va fin allas mat blir! min ser mycket mindre aptitlig ut! ska ta bild imorn typ.
Ska bli kul att se. :D
Ska bli kul att se. :D
haha förvänta dig inget :)
Dagens lunch, tacokryddad köttfärs med fullkornspasta, hemlagad salsa, jalapeños, broccoli och sallad:
http://i1.tinypic.com/s470w7.jpg
Dagens lunch, tacokryddad köttfärs med fullkornspasta, hemlagad salsa, jalapeños, broccoli och sallad:
http://i1.tinypic.com/s470w7.jpg
Såg fint ut det där med! Men blir du mätt på det där lilla?
Jag tror jag måste dra ned på mängd :em:
tigerofsweden
2006-03-24, 15:13
Såg fint ut det där med! Men blir du mätt på det där lilla?
Jag tror jag måste dra ned på mängd :em:
Tror fan jag med, det där va ju en alldeles lagom lunch :thumbup: ;)
Såg fint ut det där med! Men blir du mätt på det där lilla?
Jag tror jag måste dra ned på mängd :em:
Har man gått ner nästan 10kg på två månader behöver man nog inte oroa sig för att man äter för stora portioner... :)
Lins- och solrosbiffar med fullkornsspaggeti, ärtor och morötter.
Jag har stått i köket hela eftermiddagen. Jag har gjort en stor sats med biffar. Det blev 53 stycken så nu har man en hel del mat i kylen. :D Det var en för stor sats för mitt lilla kök, nästa gång gör jag bara halva.
Jag tycker det är kul att dom blev så lika vanliga hamburgare. Mm, dom är jätte goda. :eating:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/DSCN0924_-Medium-.JPG
500 g färs
2 ägg
1 grönsaksbuljongtärning
1 hackad vitlök
vitlökspeppar
rör om
forma
stek
8 lagom stora potatisar
skala
skär i bitar
rapsolja
grillkrydda
in i ugnen
http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/DSCN0924_-Medium-.JPG
det ser inte så mycket ut
men jag tycker det saknas lite guck
jag är ganska bra på guck som inte är onyttigt.
charmigt och äta på en pizzakartong.
en äkta ungkarl *L*
det ser inte så mycket ut
men jag tycker det saknas lite guck
jag är ganska bra på guck som inte är onyttigt.
charmigt och äta på en pizzakartong.
en äkta ungkarl *L*
Nä, jag vet, men det är allt jag lagade, det är dock en kartong för en familjepizza :)
Jag äter inte på den, det var det bästa stället att fota på bara :D
Lins- och solrosbiffar med fullkornsspaggeti, ärtor och morötter.
Jag har stått i köket hela eftermiddagen. Jag har gjort en stor sats med biffar. Det blev 53 stycken så nu har man en hel del mat i kylen. :D Det var en för stor sats för mitt lilla kök, nästa gång gör jag bara halva.
Jag tycker det är kul att dom blev så lika vanliga hamburgare. Mm, dom är jätte goda. :eating:
Recept tack! Ser gott ut. :)
Recept tack! Ser gott ut. :)
Visst. Fast jag rekommenderar att bara göra halva satsen ifall du inte har någon riktigt stor gryta. Jag fick ta två grytor och sedan göra smeten i två bakdunkar. >_<;
Hoppas du har tillgång till stavmixer för det är otroligt lätt att mixa ihop röran då. :D
Nu måste jag skaffa hamburgebröd till dem också. :thumbup:
__________________________________________________ _______
Lins- och solrosbiffar
1 kg gröna linser
0,5 kg solrosfrön
4 gula lökar
1 kg morötter
Soja
Svart- och vitpeppar
Salt
Blir ca 80 biffar. Koka linserna tills de blir mjuka (ca 20 - 30 minuter). Rosta solrosfröna i ett upphettat stekjärn. Hacka sönder dem i mixer. Hacka och stek löken. Riv och stek morötterna. Blanda ihop allt, helst i mixer, och krydda. Tillsätt eventuellt vätska för att få smeten att binda ihop. Forma till biffar och lägg på oljad plåt. Sätt in dem i ugnen, 250° under 40 minuter. Biffar kan varieras. Andra kokta baljväxter eller rotfrukter kan användas som bas. Även kokt säd som exempelvis korngryn kan användas. Rester av annan mat kan tillföras såsom gröt och gryta. Blanda i rivna rödbetor för att göra rödbetsbiffar, rivna morötter för att göra morotsbiffar etc. Kan även formas till mindre bollar.
Källa: http://www.vegan.nu/recipes/index.php?recipe=910
idag är det våffeldagen!
http://clara.youthcrew.net/vaffla.JPG
våfflor med kesomini och upptinade jordgubbar. så jävla gott!
(har de tagit bort så man kan lägga in bilder direkt o posten eller? störigt!)
Har man gått ner nästan 10kg på två månader behöver man nog inte oroa sig för att man äter för stora portioner... :)
hehe, :em:
Visst. Fast jag rekommenderar att bara göra halva satsen ifall du inte har någon riktigt stor gryta. Jag fick ta två grytor och sedan göra smeten i två bakdunkar. >_<;
Hoppas du har tillgång till stavmixer för det är otroligt lätt att mixa ihop röran då. :D
Nu måste jag skaffa hamburgebröd till dem också. :thumbup:
Tack! 80 st blir nog lite mycket för min del. :) Kanske 1/4 av receptet vore mer lagom? Stavmixer har jag så det är inga problem.
Tack! 80 st blir nog lite mycket för min del. :) Kanske 1/4 av receptet vore mer lagom? Stavmixer har jag så det är inga problem.
Jag fick visserligen bara ut 53 men det var ändå lite väl mycket. ^_^ Jag mixade även morsötterna men jag tror inte man ska göra det. Dom håller nog ihop bättre ifall man låter morsötter vara rivna. Mina biffar tenderar att falla isär.
Jag fick visserligen bara ut 53 men det var ändå lite väl mycket. ^_^ Jag mixade även morsötterna men jag tror inte man ska göra det. Dom håller nog ihop bättre ifall man låter morsötter vara rivna. Mina biffar tenderar att falla isär.
min erfarenhet av hemmagjorda biffar är att 1.stora saker gör att biffarna faller isär mer, alltså tror jag det var bra att du mixade dem och inte bara rev. jag är så lat med att hacka lök, så lökbitarna brukar sabba lite. 2. hemmagjorda vegbiffar alltid går sönder mer eller mindre lätt och att 3. potatis eller ris brukar vara bra att ha i, så håller det ihop bättre. stärkelse is the shit. äter man ägg är ju det en bra grej att hutta i också...
låter grymt goda iallafall! :thumbup:
Lins- och solrosbiffar med fullkornsspaggeti, ärtor och morötter.
Jag har stått i köket hela eftermiddagen. Jag har gjort en stor sats med biffar. Det blev 53 stycken så nu har man en hel del mat i kylen. :D Det var en för stor sats för mitt lilla kök, nästa gång gör jag bara halva.
Jag tycker det är kul att dom blev så lika vanliga hamburgare. Mm, dom är jätte goda. :eating:
Vart köpre du, hur gör de där biffarna? såg mkt smakliga ut *popcorn*
mvh
Vart köpre du, hur gör de där biffarna? såg mkt smakliga ut *popcorn*
mvh
Kul att dom såg aptitliga ut. Jag skrev receptet högre upp. :D
ok, på bilden ser allt lite blekt och inte alls lika aptitligt ut som det var i verkligheten. jävla kamerablixt.
http://clara.youthcrew.net/risotto.JPG
risotto med soltorkade tomater och sparris (massor vitvin i, smaskens), quornfileer och ruccolasallad.
qourn *cry*
qourn är skitgott, men är ju ganska lätt att byta ut till kyckling eller vad man nu önskar. *screwy*
qourn är skitgott, men är ju ganska lätt att byta ut till kyckling eller vad man nu önskar. *screwy*
åt grillad qournfilé med potatissallad varje dag ett helt sommarlov :D typ.. aldrig mer :P
Den här tråden är djävulens påfund för jag blir så jävla hungrig/frestad när jag ser denna tråden *grr27*
ser gott ut :D
Var valdigt intresant att see hur mycket folk ater o hur det ser ut. o VAD folk ater... meeen dom har maltiderna.. ar dom for deff eller for bygg eller vad?
hmm.. far en kansa av att jag ater for mycket kalhydrater...ser knappt nagra kalhydrater i dom har ratterna... behover man inte kranga kalisar? eller?
hade varit ql om folk hade skrivit om d var deras deff mat eller "byggar" mat eller vad... :))
vegetarisk pastaröra (röda linser som huvudingrediens) med fullkornspatsa :eating:
Isabella
2006-03-26, 16:35
vegetarisk pastaröra (röda linser som huvudingrediens) med fullkornspatsa :eating:
Hur har du gjort din röra? det såg riktigt gott ut :eating:
Hur har du gjort din röra? det såg riktigt gott ut :eating:
+1
Potatiskaka gjorde jag idag.
4 potatisar
1 liten lök
1 stort ägg
några matskedar keso
lite kycklingfilé som var över
till detta var det lingonmos, paprika och påskmust.
Den där såg myycket god ut! hyffsat proteinrik?
Currytonfisk och korngryn med banan var det igår (ny digitalkamera som måste användas + gott om tid nu under helgen).
Ingredienser:
Tonfisk, matfett, mjölk, mjölk, curry --> sås
Korngryn
Banan (skivor som vänds i korngrynen innan servering)
Till detta mjölk.
Den där såg myycket god ut! hyffsat proteinrik?
Tror nog det var en del, ägg, kyckling, keso, man kan ju ha i så mycket som man vill utav dem. Smakade lite som fläskpannkaka.
Vanilj med chokladkrossglass, choklad+banansås och laktrisströssel :eating: :naughty:
Hur har du gjort din röra? det såg riktigt gott ut :eating:
ingredienser:
ca 8dl kokta röda linser
2st morötter
1st burk champinjoner
1st burk majs
vetegroddar
ca 6dl krossade tomater
en halv lök
ca 4dl frysta ärtor
1st vitlöksklyfta
2st buljongtärningar
rapsolja
salt
peppar
jag gör detta receptet på känsla så jag vet inte exakta mängden på alla ingredienser.
1. Koka linser, morötterna och ärtorna
2. Fräs löken och vitlöken i stekpanna, efter några minuter häll i champinjoner och majsen.
3. Häll i de kokta linserna, morötterna och ärtorna i stekpannan. Häll på de krossade tomaterna och vetegroddar. Krydda med grönsaks-buljongtärning, salt och peppar. Låt det småputtra på låg värme ca 5 min.
Isabella
2006-03-26, 17:05
Tackar, det där ska testas..
vegetarisk pastaröra (röda linser som huvudingrediens) med fullkornspatsa :eating:
Det där är rejäl hederlig vardagsmat. Billigt, lättlagat och gott. Men min pojkvän gillar inte grytor över lag, den gnälliga fan, så det blir mycket sällan sån mat. :cryout:
Det där är rejäl hederlig vardagsmat. Billigt, lättlagat och gott. Men min pojkvän gillar inte grytor över lag, den gnälliga fan, så det blir mycket sällan sån mat. :cryout:
ja väldigt basic, men grymt gott,nyttigt, billigt och mättande :hbang:
Glömde säga att jag också brukar blanda i den kokta pastan direkt i stekpannan och låta det smeta ihop sig :thumbup:
vegetarisk pastaröra (röda linser som huvudingrediens) med fullkornspatsa :eating:
Mm, det ser jätte gott ut. Linser är en sådan gudomlig produkt. :D
När vi äter tacos brukar jag istället för köttfärs koka röda- och gröna linser tillsammans med tacokryddor. Det är jätte gott, billigt och enkelt. :D
Vanilj med chokladkrossglass, choklad+banansås och laktrisströssel :eating: :naughty:
ätardag? :naughty:
ätardag? :naughty:
deffar inte längre.. glass is teh shit!
supersleepy
2006-03-26, 18:09
Måste alla skriva efter varje bild att de vill ha ett recept? LÄGGER NI UT BILD? SKRIV RECEPT!!! bara på sista sidan så har varken MAX eller O.z.z skrivit recepten med bilden.
LÄS vad tråden heter kanske???
TACK
Måste alla skriva efter varje bild att de vill ha ett recept? LÄGGER NI UT BILD? SKRIV RECEPT!!! bara på sista sidan så har varken MAX eller O.z.z skrivit recepten med bilden.
LÄS vad tråden heter kanske???
TACK
kan bero på att personen som startade tråden skrev "Behöver inte vara recept, utan en bild och kommentar till räcker! Behöver heller inte vara några mästerrecept, utan vanliga enkla grejjer välkomnas också!"... *screwy*
Här har vi dagens festmåltid:
pasta med veganbacon, gröna ärtor och 4%-ig matlagningsgrädde.
http://clara.youthcrew.net/pasta.JPG
(receptet är: koka pasta, stek veggiebacon, häll över grädden, i med ärtorna, krydda och i med lite parmesan)
smaskens!
Eftersom det är roligt att posta tusen poster på raken vill jag passa på att fråga varför inte mina satans bilder syns. När jag ska posta i den här tråden finns ingen sån liten Image-knapp så jag skriver snällt [ img] osv, men ändå blir det bara en länk. det funkar ju för er andra!?
Kanppen finns i andra trådar. Den här tråden hatar mig. :cryout:
Här har vi dagens festmåltid:
pasta med veganbacon, gröna ärtor och 4%-ig matlagningsgrädde.
http://clara.youthcrew.net/pasta.JPG
(receptet är: koka pasta, stek veggiebacon, häll över grädden, i med ärtorna, krydda och i med lite parmesan)
smaskens!
Menar du vekligen veganbacon? Jag trodde inte det fanns sådana i Sverige. Jag antar att du menar lakto- eller ovo-vegetariska?
Här har vi dagens festmåltid:
pasta med veganbacon, gröna ärtor och 4%-ig matlagningsgrädde.
http://clara.youthcrew.net/pasta.JPG
(receptet är: koka pasta, stek veggiebacon, häll över grädden, i med ärtorna, krydda och i med lite parmesan)
smaskens!
hmm vegbacon...vad är det? trodde jag testat alla vegprodukter.
Menar du vekligen veganbacon? Jag trodde inte det fanns sådana i Sverige. Jag antar att du menar lakto- eller ovo-vegetariska?
Nixpix, vegansk. Skitgod. Det finns olika pålägg också kycklingpålägg(smakar precis som kokt medvurst, gott men lite mesig smak), vitlökspålägg (gott men man luktar sjukt mycket vitlök) och pepparpålägg (sjukt god!). Alla sorterna är skitgoda, enda nackdelen är att de bara håller nån dag i kylen, vilket gjort att jag nästan aldrig köper påläggen. Brukar ha bacon på mackan ("rått" smakar det lite som korv typ) och sen laga nån mat av resten samma kväll.
Smakar ungefär som en blandning mellan påläggskorv (eller lite rökt liksom) och bacon, så som jag minns dem, var ju ett par år sen jag tå sånt sist så jag kan inte avgöra exakt.
bild på paketet:
http://clara.youthcrew.net/rasher.JPG
per 100 g:
protein 23,8 g
kolhydrat 12,4 g
fett 4.4 g
Gud vad bra. Frågan lyder då; vart får man tag i sådant?
Jag bor i Örebro och här finns typ inga roliga grejer att få tag på till veganer. Jag får beställa från nätet och då går det ju bara med torrprodukter.
Gud vad bra. Frågan lyder då; vart får man tag i sådant?
Jag bor i Örebro och här finns typ inga roliga grejer att få tag på till veganer. Jag får beställa från nätet och då går det ju bara med torrprodukter.
De finns bara på ett ställe i malmö:konsum vid triangeln. De finns i GBG också tror jag. så, du får åka på en liten resa helt enkelt.
I Lund finns sjukt goda vegankorvar också, men det är nog inte lika svårt att hitta i övrigt kanske.
De finns bara på ett ställe i malmö:konsum vid triangeln. De finns i GBG också tror jag. så, du får åka på en liten resa helt enkelt.
I Lund finns sjukt goda vegankorvar också, men det är nog inte lika svårt att hitta i övrigt kanske.
vet du vart i göteborg?
vet du vart i göteborg?
Nej, men jag kan försöka göra lite efterforskningar. Har bara för mig att vi bjöd en göteborgare på den rätten ovan och att det aset inte var impad av vår bacon, vilket veggisar annars faktiskt brukar bli. Eftersom den bara finns på ett ställe i malmö så är det många här som aldrig ätit det heller. Jag borde få provision på deras försäljning såsom jag reklamar för den hela tiden.
Potatiskaka gjorde jag idag.
4 potatisar
1 liten lök
1 stort ägg
några matskedar keso
lite kycklingfilé som var över
till detta var det lingonmos, paprika och påskmust.
Rivde du rå potatis och sen blandade du ihop allt det andra och sen ner i stekpannan med det?
Isdrake: testade att göra dina biffar, fast jag använde vitkål istället för morötter, lökpulver istället för lök, och små linser istället för gröna linser och så blandade jag i shilipulver, paprikapulver, spiskummin och lite oregano. Farligt goda blev de! mums!!
Isdrake: testade att göra dina biffar, fast jag använde vitkål istället för morötter, lökpulver istället för lök, och små linser istället för gröna linser och så blandade jag i shilipulver, paprikapulver, spiskummin och lite oregano. Farligt goda blev de! mums!!
Låter toppen. ;P Det fungerade bra att bara byte ut sakerna antar jag? Vitkål låter lättare att använda sig av. Visa görna bilder på dem också. :D
Isdrake: testade att göra dina biffar, fast jag använde vitkål istället för morötter, lökpulver istället för lök, och små linser istället för gröna linser och så blandade jag i shilipulver, paprikapulver, spiskummin och lite oregano. Farligt goda blev de! mums!!
vad är små linser?
Det fungerade bara bra! Vitkål som är "stekt" i vatten är bara så gott!! Har inga bilder tyvärr... kanske ska tillägga att jag bara hade dem ca 20 min i ugnen. Jag gjorde mina biffar i pepparkaksmått så de blev inte så stora.
små linser är....små linser... De heter så, de är mkt mindre än gröna linser och mörkare, har en koktid på 40-45 min utan blötläggning och 20 min med 2-4 timmars blötläggning. Du kan gå in på risentas hemsida och titta om du vill veta mer.
små linser är....små linser... De heter så, de är mkt mindre än gröna linser och mörkare, har en koktid på 40-45 min utan blötläggning och 20 min med 2-4 timmars blötläggning. Du kan gå in på risentas hemsida och titta om du vill veta mer.
spännande! jag har bara umgåtts med vanliga gröna och röda linser. hur smakar de i jämförelse med dessa?
appråpå spexig vegansk mat så åt vi såna hära i sommras. Till hade vi grekisk sallad, nybakt bröd och tsatsiki. (det är veganska "kycklinglår" alltså, om ni iten ser det...)
hmmm, ja du, ett tag sedan jag åt gröna linser men jag tror inte det är så stor skillnad, kanske lite fastare i konsistensen. Jag undrar om det inte finns svarta linser också. Gula har jag då också sett iaf, men aldrig smakat.
hmmm, ja du, ett tag sedan jag åt gröna linser men jag tror inte det är så stor skillnad, kanske lite fastare i konsistensen. Jag undrar om det inte finns svarta linser också. Gula har jag då också sett iaf, men aldrig smakat.
Ja, gula har jag nog också sett nån gång. får kanske ge mig ut och reka på möllan nån dag, de brukar vara grymma på linser och bönor (och annat) där...
Kul att det dyker upp lite mer vegetarisk mat. Tråkigt ifall det bara skulle vara kötträtter.
Här är i allfa fall dagens middag, inte så upphetsande kanske man jag är ganska duktig på ärtsoppa. Har äntligen börjat få ordning på det lilla köket (som varit i kaos) så nu har jag ett fint bort att fota på också. :thumbup:
Frustrator
2006-03-27, 18:41
Gårdagens middag.
Fläskotlett, potatis, grön paprika, sås bestående av gräddfil och pressad vitlök.
(det där var bara första portionen, blev 2 sånna till :D )
Gårdagens middag.
Fläskotlett, potatis, grön paprika, sås bestående av gräddfil och pressad vitlök.
(det där var bara första portionen, blev 2 sånna till :D )
På en gång eller uppdelat under dagen??? ;)
Frustrator
2006-03-27, 18:58
På en gång såklart :) (eller ja, det var väl typ 3 minuters mellanrum mellan portionerna om jag ska vara ärlig..)
Tänkte att det varken var idée att lägga upp en bild på min morgongröt eller min goda lunch bestående av två 90grams hambrugare +massa nyttig potatis :)
(Jobbar hårt för att gå upp i vikt men går inte så bra :( )
Dagens mat:
Quorn på indiskt vis (recept) (http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=4316&tlfo=0) med råris, roman- och ruccolasallad och gurka. Riktigt smarrigt, lätt att göra och nyttigt.
Dock kryddade jag rätt rejält mycket mer än vad som stod i receptet. La även till kardemumma,soja och curry, vilket gjorde det mycket godare, tycker jag, var så "platt" smak innan.
Gårdagens middag.
Fläskotlett, potatis, grön paprika, sås bestående av gräddfil och pressad vitlök.
(det där var bara första portionen, blev 2 sånna till :D )
tja löparn, fan vad du äter :hbang:
appråpå spexig vegansk mat så åt vi såna hära i sommras. Till hade vi grekisk sallad, nybakt bröd och tsatsiki. (det är veganska "kycklinglår" alltså, om ni iten ser det...)
vad jag inte förstår är att så mycket vegetarisk mat ska föreställa kötträtter.
varför är man ute efter rätter som ser ut som mat som man vill undvika?
vad jag inte förstår är att så mycket vegetarisk mat ska föreställa kötträtter.
varför är man ute efter rätter som ser ut som mat som man vill undvika?
För att många inte är vegetarianer av den anledningen att dom tycker illa om kött? Jag tycker det är jätte bra att det finns liknande produkter för dom som tycker om det men ändå inte vill utsätta andra för lidande. Dessutom är det ju bättre för miljön. :thumbup:
Sen är det nog mycket socialt inblandat också. Ifall alla sina köttätande vänner eller familj grillar korv kanske man själv också vill kunna göra det.
Måste alla skriva efter varje bild att de vill ha ett recept? LÄGGER NI UT BILD? SKRIV RECEPT!!! bara på sista sidan så har varken MAX eller O.z.z skrivit recepten med bilden.
LÄS vad tråden heter kanske???
TACK
Läs Fed Up's inlägg
Rivde du rå potatis och sen blandade du ihop allt det andra och sen ner i stekpannan med det?Precis, river potatis och lök, blandar i ägg och keso och vad man nu än vill ha i. Lite matfett i pannan och sen ner med smeten. Låt ligga i panna under lock ett tag och vänd sedan och låt ligga ett tag, 10 + 10 minuter på sin höjd.
Dagens mat:
Quorn på indiskt vis (recept) (http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=4316&tlfo=0) med råris, roman- och ruccolasallad och gurka. Riktigt smarrigt, lätt att göra och nyttigt.
Dock kryddade jag rätt rejält mycket mer än vad som stod i receptet. La även till kardemumma,soja och curry, vilket gjorde det mycket godare, tycker jag, var så "platt" smak innan.
Måste laga mer sån mat, ser sjukt gott ut.
Varför, varför måste qourn innehålla ägg? Det suger. :whipped:
Det är ganska svårt att hitta proteinrika halvfabrikat i vanliga mataffäret eftersom dom "vegetariska" sakerna ofta innehåller mjölk eller ägg. Dom som inte gör det består bara av grönsaker, gott visserligen men inte proteintikt.
Fast för att se det från den ljusa sidan så tvingas jag äta mycket råvaror vilket är bra för plånboken. :D
Varför, varför måste qourn innehålla ägg? Det suger. :whipped:
Det är ganska svårt att hitta proteinrika halvfabrikat i vanliga mataffäret eftersom dom "vegetariska" sakerna ofta innehåller mjölk eller ägg. Dom som inte gör det består bara av grönsaker, gott visserligen men inte proteintikt.
Fast för att se det från den ljusa sidan så tvingas jag äta mycket råvaror vilket är bra för plånboken. :D
Jo, alla de där halvfabrikaten är bra på alla sätt (nyttiga, goda, lätta att laga etc) utom att de är sjukt dyra.
När jag var vegan så planerade jag min handling hela tiden, typ jag visste precis var man kunde få tag på vad så om jag tex var i Lund så skulle det handlas korv och om jag var i Köpenhamn köpte jag typ fem burkar av den supergoda äggfria majonäsen som finns där (fem miljoner gången godare än den som finns i Sverige) och passerade jag Möllan passade jag på att handla tofu för tio kronor osv. Det är ganska skönt att slippa nu, men å andra sidan var det ganska trevligt för jag var typ lycklig i en vecka varje gång jag hittade en ny produkt tex. den där majonäsen, eller när de började göra yofu på småförpackningar som var mycket godare, smidigare och lättare att få tag på.
supersleepy
2006-03-28, 11:36
vet du hur mycket kcal tofu innehåller? fetthalten?
tack på förhand
vet du hur mycket kcal tofu innehåller? fetthalten?
tack på förhand
Näringsvärde per 100g:
62kcal
6.9g protein
2.4g kolhydrater
2.7g fett
supersleepy
2006-03-28, 12:03
Har nämligen letat efter det en längre tid. Men hittar det inte. Har du nån bild på det?
Har letat på Ica maxi, willys å massa andra ställen.
Tack på förhand
Blue Dragon har tofu. http://www.goodnessdirect.co.uk/detail/363546b.jpg
Tofu är ingen vanlig rätt i Sverige och kan vara svår att hitta. Jag brukar köpa den på Konsum. Annars har Kung Markatta ekologisk tufu med olika marinader men jag har inte lyckats hitta dessa. Jag tror att Hemköp är den affären som är bäst när det gäller sånt här, tyvärr finns det inget hemköp där jag bor. :cryout:
Dom brukar finnas på avdelningen med asiatiska livsmedel. Annars kan du ju fråga om dom kan ta hem för Blue Dragon har dom flesta affärer.
Afrikansk veg-gryta med ris
recept på http://www.vegomums.com/recept.php?id=728
o.z.z:
Mm, ser jätte gott ut. Ska ta och pröva det någon gång. Är du (lakto-ovo)-vegetarian?
Dagens middag är en slags äggfri äggröra. Jag experimenterar lite inför påsken. Det är tofu och NoEgg pulver. Jag hade för mycket vätska i men den blev helt okej. Jag älskar ägg egentligen så det känns lite trist med en påsk utan ägg.
Kvällens middag:
Renskavsgryta med lök och kantareller
Blue Dragon har tofu. http://www.goodnessdirect.co.uk/detail/363546b.jpg
Tofu är ingen vanlig rätt i Sverige och kan vara svår att hitta. Jag brukar köpa den på Konsum. Annars har Kung Markatta ekologisk tufu med olika marinader men jag har inte lyckats hitta dessa. Jag tror att Hemköp är den affären som är bäst när det gäller sånt här, tyvärr finns det inget hemköp där jag bor. :cryout:
Dom brukar finnas på avdelningen med asiatiska livsmedel. Annars kan du ju fråga om dom kan ta hem för Blue Dragon har dom flesta affärer.
Jamen blue dragon är väl silkestofu? det är ju rätt stor skillnad menar jag...
Här(i Malmö) finns kung markattas typ överallt. Konsum, willys osv. vid osten brukar det stå. Den är helt ok tycker jag, lite dyr och lite "seg" i konsistensen dock.
annars brukar det finnas sjukt mycket billigare och godare på sk "invandrarbutiker". Den brukar vara sådär lagom mjuk och krämig men ändå så den går att steka. Där finns ofta riktigt fin silkestofu också, men det vet jag inte riktigt vad man ska göra med...
Jamen blue dragon är väl silkestofu? det är ju rätt stor skillnad menar jag...
Här(i Malmö) finns kung markattas typ överallt. Konsum, willys osv. vid osten brukar det stå. Den är helt ok tycker jag, lite dyr och lite "seg" i konsistensen dock.
annars brukar det finnas sjukt mycket billigare och godare på sk "invandrarbutiker". Den brukar vara sådär lagom mjuk och krämig men ändå så den går att steka. Där finns ofta riktigt fin silkestofu också, men det vet jag inte riktigt vad man ska göra med...
Tyvärr är detta den enda tofun jag har fått tag på. Jag har inte prövat något annat än silkes tofu. Vad är det för skillnad?
Jag får ta och gå runt i olika invandrarbutiker och kolla för vanliga mataffärer har dålig utbud.
För övrigt tycker jag det finns väldigt lite av Kung Markattas varor här i Örebro. Jag tycker det är skit eftersom Kung Markatta finns just i Örebro. *grr27*
Tyvärr är detta den enda tofun jag har fått tag på. Jag har inte prövat något annat än silkes tofu. Vad är det för skillnad?
Jag får ta och gå runt i olika invandrarbutiker och kolla för vanliga mataffärer har dålig utbud.
För övrigt tycker jag det finns väldigt lite av Kung Markattas varor här i Örebro. Jag tycker det är skit eftersom Kung Markatta finns just i Örebro. *grr27*
Silkestofu är ju mjukare och går väl liksom inte att skära i bitar tex? Jag har aldrig använt det själv, så jag vet inte riktigt. Vanlig tofu är ganska fast i konsitensen, lite gummiaktig liksom (iallafall markattans, inte de glada invandrarnas ofta). Har du verkligen frågat efter den i alla större affärer? verkar konstigt att den finns överallt här och ingenstans där du bor.
Om du åkter till köpenhamn nån gång så måste du gå till "Spidseroden", där säljs typ all vegansk mat, massa roliga grejer, nästan allt ekologiskt etc. Dessutom finns det hela veganska bagerier i Köpenhamn med weinerbröd, vaniljbullar och ALLT man kan önska sig (åk inte under deff alltså...)
Silkestofu är ju mjukare och går väl liksom inte att skära i bitar tex? Jag har aldrig använt det själv, så jag vet inte riktigt. Vanlig tofu är ganska fast i konsitensen, lite gummiaktig liksom (iallafall markattans, inte de glada invandrarnas ofta). Har du verkligen frågat efter den i alla större affärer? verkar konstigt att den finns överallt här och ingenstans där du bor.
Om du åkter till köpenhamn nån gång så måste du gå till "Spidseroden", där säljs typ all vegansk mat, massa roliga grejer, nästan allt ekologiskt etc. Dessutom finns det hela veganska bagerier i Köpenhamn med weinerbröd, vaniljbullar och ALLT man kan önska sig (åk inte under deff alltså...)
Å det låter underbar. :D
Silkestofun går att skära men den går sönder väldigt lätt så man måste vara jätte försiktig. Ska hålla utkik efter vanlig tofu för den verkar vara mycket bättre. :D
o.z.z:
Mm, ser jätte gott ut. Ska ta och pröva det någon gång. Är du (lakto-ovo)-vegetarian?
Dagens middag är en slags äggfri äggröra. Jag experimenterar lite inför påsken. Det är tofu och NoEgg pulver. Jag hade för mycket vätska i men den blev helt okej. Jag älskar ägg egentligen så det känns lite trist med en påsk utan ägg.
japp jag är lakto-ovo vegetarian.
Linser i krossade tomater, råris och kokt vitkål.
Tyvärr är detta den enda tofun jag har fått tag på. Jag har inte prövat något annat än silkes tofu. Vad är det för skillnad?
Jag får ta och gå runt i olika invandrarbutiker och kolla för vanliga mataffärer har dålig utbud.
För övrigt tycker jag det finns väldigt lite av Kung Markattas varor här i Örebro. Jag tycker det är skit eftersom Kung Markatta finns just i Örebro. *grr27*
Som någon skrev så brukar den "fasta" tofun finnas vid Philadelfiaosten och messmöret, i alla fall där jasg bor, både på Ica och Coop! Den är i en vit plastbytta med genomskinlig plastfilm med text ovanpå och det finns naturell och marinerad.
Som någon skrev så brukar den "fasta" tofun finnas vid Philadelfiaosten och messmöret, i alla fall där jasg bor, både på Ica och Coop! Den är i en vit plastbytta med genomskinlig plastfilm med text ovanpå och det finns naturell och marinerad.
Jaha, jag har alltid trott att det varit någon form av vegetarisk hård ost. :D Då finns den ju. Ska köpa sådan nästa gång.
Har ni några tips på vad man kan göra med den? Panera kanske? :D
Fullkornsmakaroner stuvade i röda linser, Quorn fileer & grönsaker
Jaha, jag har alltid trott att det varit någon form av vegetarisk hård ost. :D Då finns den ju. Ska köpa sådan nästa gång.
Har ni några tips på vad man kan göra med den? Panera kanske? :D
Det har jag aldrig testat och jag undrar om inte det blir lite svårt... Jag brukar woka den i olja och kanske lite balsamvinäger och örtsalt på, jättegott!, man kan ju mixa den och använda till såser också tror jag, men det har jag aldrig testat, jag har nog bara wokat den...
Naturell så smakar den inte något men man kan antingen köpa den färdigmarinerade eller marinera själv i soja och balsamvinger som jag brukar göra.
Det har jag aldrig testat och jag undrar om inte det blir lite svårt... Jag brukar woka den i olja och kanske lite balsamvinäger och örtsalt på, jättegott!, man kan ju mixa den och använda till såser också tror jag, men det har jag aldrig testat, jag har nog bara wokat den...
Naturell så smakar den inte något men man kan antingen köpa den färdigmarinerade eller marinera själv i soja och balsamvinger som jag brukar göra.
Jag prövade att panera silkestofu föra veckan. Det blev jätte gott fast det lossnade ganska mycket men det tror jag beror mest på att det var min första panering. :D
Pröva det, det blev skitgott. Påminde lite om fiskpinnar.
Sojabitar med rotmos och bostomgurka. Jag älskar rotmos, det är kärlek. :D
Kyckling, wokgrönsaker, paprika, ris med lite sweet chilisås samt en halv burk keso.
Blev strul när jag skulle ladda upp bilden och man kunde visst bara editera i två minuter. men här kommer bilden :D
Blev strul när jag skulle ladda upp bilden och man kunde visst bara editera i två minuter. men här kommer bilden :D
Kyckling + keso + wokgrönsaker + ris?
Ser gott ut! någon sås? mvh
Isdrake:
Den går nog fint att panera, men jag skulle ta mycket kryoor i paneringen för det smakar inte så mycket i sig. Annars är det jättegott att bara ha bitar i wok, såsom tidigare nämnt. Min pojkväns snabb mat är pasta, hemmagjord tomatsås och stekt tofu (i bitar).
Man kan också smula den och ha som "köttfärs" i "köttfärssås".
Snorkfröken
2006-03-30, 19:46
Ser gott ut! någon sås? mvh
Två poster upp:
Kyckling, wokgrönsaker, paprika, ris med lite sweet chilisås samt en halv burk keso.
Hur är silkestofu i konsistensen? är det som långfil eller kesella? använder man det som vanlig tofu eller?
Hur är silkestofu i konsistensen? är det som långfil eller kesella? använder man det som vanlig tofu eller?
Nej det är fastare än kesella, de brukar ha det i misosoppa tex , i tärningar(sjukt gott, tyvärr är det fiskbuljong i nsätan all miso i Sverige, trots att det inte är det i "orginalrecept" för det mesta. Enklare antar jag...), men sådär så man kan trycka sönder dem med tungan mot gommen så är de alldelles silkesmjuka och fina, ah svårt att förklara... Passar väl bäst i soppor vad jag vet.
Tjernobyl-gryta gröna linser, potatis, lök, vetegroddar, sesamfrön & grönsaksbuljong.
Isabella
2006-03-31, 19:14
Tjernobyl-gryta gröna linser, potatis, lök, vetegroddar, sesamfrön & grönsaksbuljong.
DIn mat ser alltid så god ut :)
DIn mat ser alltid så god ut :)
;) tjernobylgrytan ser inte god ut, därav namnet :)
Raisedead
2006-03-31, 20:51
;) tjernobylgrytan ser inte god ut, därav namnet :)
serveras i en hundskål? :P
serveras i en hundskål? :P
:D
Bakisfrukost: Vegschnitzel-burgare, cola light, glass :thumbup: :thumbup:
Raisedead
2006-04-02, 13:28
o.z.z, det såg riktigt gott ut.. men jag ser ingen sås, lite torrt kanske?
o.z.z, det såg riktigt gott ut.. men jag ser ingen sås, lite torrt kanske?
Ja det blev grymt gott, schnitzlarna är väldigt saftiga...så det behövs ingen sås. Tog bara lite senap för smakens skull.
Raisedead
2006-04-02, 14:00
senap :thumbup:
Vimpyboy
2006-04-02, 14:13
O.z.z det där såg ruskigt gott ut. :)
Ska nog ta och köpa lite schnitzlar tror jag. ;)
Du råkar inte ha näringsdeklaration på det där?
O.z.z det där såg ruskigt gott ut. :)
Ska nog ta och köpa lite schnitzlar tror jag. ;)
Du råkar inte ha näringsdeklaration på det där?
Näringsvärde /100g
Energi 832kj (199kcal)
Protein 16g
Kolhydrater 9g
Fett 11g
Vimpyboy
2006-04-03, 05:31
Tyvärr ganska dålig bild, men blev iaf en räksallad till middag igår.
Råris, gröna ärtor, ruccola, gurka, qournfiléer och creme fraiche (2% fett)
Hur smakar quornfiléer?
MVH
Alexlindgren
2006-04-03, 18:46
undrar jag också, och vad är dom gjorta på för något? Majs gissar jag pg.a. namnet? :P
Quorn är gjort av svampprotein och äggvita.
Smakar typ som kyckling utan skinn, vad jag minns (inte så mycket, men gott). sen finns det quornbullar som smakar som köttbullar, och grytbitar som smakar mer som kött liksom...
mer om quorn (http://www.vegetariskt.com/quorn.asp)
här skulle jag egentligen postat en tjusig bild på kvällens mål: grönt potatismos (med spenat i alltså), gourmetbullar, lingon och sallad, men kamerans batteri la av. :(
Jag vill minnas att qourn påminner väldigt mycket om kyckling men att det är ganska smaklöst. Det fixas dock lätt med lite kryddor.
Qourn är gjort av svampprotein. Tyvärr är det andra saker i också som äggvita. :(
glömde säga att det finns ju såklart quornfärs som smakar precis som köttfärs, minns hur förvånad min pappa var första gången jag tillagat sån "har du slutat vara vegetarian?!".
Råris, gröna ärtor, ruccola, gurka, qournfiléer och creme fraiche (2% fett)
väldigt nice...får nog bli nått liknande imorgon :eating:
Krille 87
2006-04-03, 20:04
Råris, gröna ärtor, ruccola, gurka, qournfiléer och creme fraiche (2% fett)
Du va mig en nyttig en :)
Du va mig en nyttig en :)
Deff is deff. fasst läs inte i min journal där jag pratar pizzor, toscakakor osv och hur jag halvt svultit mig för att ha "råd" att götta i mig av detta... :D
Seitanstroganoff med fullkornspasta och wokade grönsaker. Vad gudomligt. Jag har inte ätit korvstroganof på år. Det var en av mina favoriträtter när jag var liten. Men sedan slutade vi i stort sett att äta det för min bror inte tyckte om det, sedan blev jag vegetarian.
Jag anade inte att det var så lätt att fixa ersättning till det. Gud, vad gott. :D Dessutom är det en lättare variant gjord på sojamjölk istället för grädde. Mmm! :eating:
Ah shit draken! du måste komma hit och laga mat ! :eating:
Seitanstroganoff med fullkornspasta och wokade grönsaker. Vad gudomligt. Jag har inte ätit korvstroganof på år. Det var en av mina favoriträtter när jag var liten. Men sedan slutade vi i stort sett att äta det för min bror inte tyckte om det, sedan blev jag vegetarian.
Jag anade inte att det var så lätt att fixa ersättning till det. Gud, vad gott. :D Dessutom är det en lättare variant gjord på sojamjölk istället för grädde. Mmm! :eating:
var hittar du alla dessa ersättnignsprodukter? någon speciell livsmedelskedja eller så?
Ah shit draken! du måste komma hit och laga mat ! :eating:
Haha, tack. Jag blev grymt nöjd med denna rätten. Synd bara att jag deffar annars hade jag gjort mycket mer. XD
var hittar du alla dessa ersättnignsprodukter? någon speciell livsmedelskedja eller så?
Seitan är faktiskt något man gör själv av vanligt vetemjöl. Det går ut på att man tvättar vetemjöl så man bara får gluten kvar, det är en gammal teknik som används i Kina i tusentals år. Seitan blir ganska köttlikt och man kan göra väldigt många saker med den som t ex nuggets och revbensspjäll. :D
Jag själv har bara prövat att göra det tre gånger än så länge. Men jag ska definitivt göra det till en vana. Det är enkelt, billigt och gott.
Här får du en jätte bra länk om seitan och olika recept: http://www.oxon.se/seitan/
supersleepy
2006-04-06, 20:37
o.z.z:
Mm, ser jätte gott ut. Ska ta och pröva det någon gång. Är du (lakto-ovo)-vegetarian?
Dagens middag är en slags äggfri äggröra. Jag experimenterar lite inför påsken. Det är tofu och NoEgg pulver. Jag hade för mycket vätska i men den blev helt okej. Jag älskar ägg egentligen så det känns lite trist med en påsk utan ägg.
Hej isdraken. Skulle du kunna skriva exakt hur du gjorde? Mängd etc?
Har nämligen köpt hem tofy + no egg powder.
Tack på förhand
Hej isdraken. Skulle du kunna skriva exakt hur du gjorde? Mängd etc?
Har nämligen köpt hem tofy + no egg powder.
Tack på förhand
Tyvärr, det var bara ett experiment. Dessutom var det krångligt med NoEgg eftersom det inte är beskrivet med våra mått. För min del räcker det nog att ta mosad silkes tofu och mosa.
Jag har hört talas om en krydda som heter Black Salt som tydligen ska smaka kokt ägg. Synd att jag inte har tid att leta runt eller beställa det från Internet för det hade varit rätt nice. :D
mmmm vad ska du äta idag draken? :) vill ha biild
:naughty:
Isabella
2006-04-07, 15:29
ingredienser:
ca 8dl kokta röda linser
2st morötter
1st burk champinjoner
1st burk majs
vetegroddar
ca 6dl krossade tomater
en halv lök
ca 4dl frysta ärtor
1st vitlöksklyfta
2st buljongtärningar
rapsolja
salt
peppar
jag gör detta receptet på känsla så jag vet inte exakta mängden på alla ingredienser.
1. Koka linser, morötterna och ärtorna
2. Fräs löken och vitlöken i stekpanna, efter några minuter häll i champinjoner och majsen.
3. Häll i de kokta linserna, morötterna och ärtorna i stekpannan. Häll på de krossade tomaterna och vetegroddar. Krydda med grönsaks-buljongtärning, salt och peppar. Låt det småputtra på låg värme ca 5 min.
Testade det där idag, jag tog bara chilipulver istället för peppar och det var kanongott :thumbup:
Testade det där idag, jag tog bara chilipulver istället för peppar och det var kanongott :thumbup:
great :D
mmmm vad ska du äta idag draken? :) vill ha biild
:naughty:
Haha, vad nice med en beundrare. :thumbup:
Ledsen att göra dig besviken för jag kommer nämligen resa iväg imorgon och har knappt någon mat hemma just nu. Så det blev till att krafsa ihop det sista.
Detta är en blandning av blomkål, lite kidneybönor jag hittade i frysen, trasiga lins- och solrosbiffar som jag också hade i frysen, sharlottenlök, tomatpuré, grönsaksbuljong och lite kryddor. Till det fullkornsspagetti. Det blev riktigt gott faktiskt. :D
Det här ser inte lika gott ut som det var:
Bakad potatis med vitlökssmör, 10% riven ost, massor keso, tomat och lite hackad rödlök.... :eating: Bästa jag ätit på länge!
Tonfisk med smak utav peppar och citron
Pasta
Sweetchili
och till detta funlight smak hallon
gött kvällsmål ;)
Tog du "rå" tonfisk direkt ur burken?
Haha, vad nice med en beundrare. :thumbup:
Ledsen att göra dig besviken för jag kommer nämligen resa iväg imorgon och har knappt någon mat hemma just nu. Så det blev till att krafsa ihop det sista.
Detta är en blandning av blomkål, lite kidneybönor jag hittade i frysen, trasiga lins- och solrosbiffar som jag också hade i frysen, sharlottenlök, tomatpuré, grönsaksbuljong och lite kryddor. Till det fullkornsspagetti. Det blev riktigt gott faktiskt. :D
Såg riktigt bra ut !
Dagens potatiskaka:
Riv ett par stora potatisar
Knäck i ett ägg
I med nån dl mjölk och lite kesella
Kryddor, jag använde en färdig stark chilisås
Lite kycklingfilé i smådelar
Blanda allt och stek i matfett, 5-7 min på varje sida, helst med lock på
Åts med lite lingonmos, gurka och champinjon. Mjölk och dricka.
Den där potatiskakan måste jag prova!
Gott om tid denna helgen också så jag lägger ut dagens lunch:
Stek en fjärilskotlett i matfett. Krydda på med favoritkryddorna, jag tog pepparkvarnen och salt.
Koka ris, addera broccoli ovanpå riset mot slutet av koktiden och ångkok den
Plocka fram ett knäckebröd och bre på jordnötssmör
Avancerad matlagning är det inte. Lite torrt, måste fixa sås nästa gång.
Såg gott ut det där med Max! Jag ska köpa en kamera snart, då kan jag också vara med och leka i tråden.
Mvh
Såg gott ut det där med Max! Jag ska köpa en kamera snart, då kan jag också vara med och leka i tråden.
Mvh
Ser fram emot det, kul att leka lite med kameran samtidigt som man får en hel del inspiration i den här tråden. Synd bara att jag har så lite tid att laga mat nu för tiden.
Ser fram emot det, kul att leka lite med kameran samtidigt som man får en hel del inspiration i den här tråden. Synd bara att jag har så lite tid att laga mat nu för tiden.
Ska bli kul att visa:)
Okej!, jo men snabbmat går fint det med ju.
Mvh
Kycklingfilé med Pasta, oliver och skivad gurka:
Kycklingfilé med Pasta, oliver och skivad gurka:
Ser gott ut! men du tog fler portioner, va? :)
Ser gott ut! men du tog fler portioner, va? :)
Det undrar jag med :)
såg lite lite ut, annars kanongott!
mistermr
2006-04-16, 09:56
Detta recept passar till frukost, lunch, middag mm
En burk bondbönor (jag skalar dem)
1 gullök
1 tomat
Röd paprika
1 burk champinjoner
1 ägg
olivolja
Lägg lite olivolja i en stekpanna och lägg sedan de skalade bondbönorna, hackad lök, tomat samt paprika och sedan champinjonerna.
Låt stå så att blandningen blir varm och krydda med tex taco krydda. Stek ett ägg i samma stekpanna fast vid sidan om.
Smaklig måltid!
Nu är jag tillbaka. Synd att så få lagt upp för det är kul att se och grymt inspirerande. Själv har jag varit bortrest i påsk och min deff gick helt åt skogen. Jag har liksom gått upp minst 2,5 kg på en vecka så nu väger jag mer än innan jag började. Så besviken på mig själv, förstår inte ens hur man kan ligga på så stort kaloriöverskott. :em:
Nåväl, tillbaka till deffmaten. Detta är nyttig snabbmat. Jag har bara tagit färdigmarinerad tofu, skivat potatis till klyftor (som jag såklart inte skalat) och kört allt i ugnen i 20 min. Sedan är det bara lite kokta grönsaker och Mango Chutney.
Tack för att du håller tråden levande isdraken:)
Nu är jag tillbaka. Synd att så få lagt upp för det är kul att se och grymt inspirerande. Själv har jag varit bortrest i påsk och min deff gick helt åt skogen. Jag har liksom gått upp minst 2,5 kg på en vecka så nu väger jag mer än innan jag började. Så besviken på mig själv, förstår inte ens hur man kan ligga på så stort kaloriöverskott. :em:
Nåväl, tillbaka till deffmaten. Detta är nyttig snabbmat. Jag har bara tagit färdigmarinerad tofu, skivat potatis till klyftor (som jag såklart inte skalat) och kört allt i ugnen i 20 min. Sedan är det bara lite kokta grönsaker och Mango Chutney.
Ser gott ut! Men blir lite nyfiken, hur har du lyckats äta så pass mycket extra under en vecka att du gått upp 2,5 kg?! Levde du på godis och glass eller? Kanske du bara ätit mycket salt mat och kroppen bundit en massa vatten?
Kaboffastar
2006-04-19, 17:31
Jävligt mycket vegetariskt nu! ;D
Mer kött till folket, köttfärs ftw.
Riktigt bra tråd föresten :)
Ser gott ut! Men blir lite nyfiken, hur har du lyckats äta så pass mycket extra under en vecka att du gått upp 2,5 kg?! Levde du på godis och glass eller? Kanske du bara ätit mycket salt mat och kroppen bundit en massa vatten?
Det har varit mycket onyttigt men det känns ändå ganska overkligt att ens lyckas ligga på en sådant överskott. Förhoppningsvis så är det mycket vatten som du säger.
Min familj har inte så bra matvanor. När jag är med dom så blir dom enda måltiderna frukost, middag och eventuellt lite smörgås på kvällen. Resten är fikabröd. Sen att det är påsk gjorde ju inte saken bättre. ;P
Men sist när jag var ute med dom en vecka gick jag "bara" upp 1 kg och det försvann på en vecka bara genom att jag återgick till min vanliga livsstil. Jag hoppas på att detta försvinner lika lätt.
mistermr
2006-04-19, 18:27
Ingen som gillar min bondbönmix?
*cry*
Hm, inte säker på att efterrätter tillåts här, men de kan väl tolkas som mellanmål också iofs? Bilden vart sotr, så jag offlänkar dådå:
Blåbärspaj! (http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/Blabarspaj.jpg)
tinkerbell
2006-04-19, 20:41
Hm, inte säker på att efterrätter tillåts här, men de kan väl tolkas som mellanmål också iofs? Bilden vart sotr, så jag offlänkar dådå:
Blåbärspaj! (http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/Blabarspaj.jpg)
Väldigt snygg :thumbup:
Skulle bara skriva att jag uppsattar tråden väldigt mycket så fortsätt gärna alla. Även om det har blivit nästan dominerande vegetariska rätter så funkar ju det faktiskt att äta även om man inte är vegetarian, vissa ser dessutom riktigt goda ut.
Kimball : Stilren paj ! :)
Blåbärspajen är mäkta inspirerande :)
Haha woot, najs respons :)
Bör tilläggas att jag bara orkat göra den sådär fin en gång av hundratals, ett riktigt elände som amatör att få ut "linjerna".
Slänger in sconesen också, inte lika avancerat, men ack så god frukost till en kopp Earl Gray och marmelad+ost!
http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/Scones.jpg
Pejen ser helt underbar ut. :thumbup:
Lägg in den här också, http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=66158
Det är lite tomt där nämligen. :D
Haha woot, najs respons :)
Bör tilläggas att jag bara orkat göra den sådär fin en gång av hundratals, ett riktigt elände som amatör att få ut "linjerna".
Slänger in sconesen också, inte lika avancerat, men ack så god frukost till en kopp Earl Gray och marmelad+ost!
http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/Scones.jpg
Ser sjukt goda ut!
Ser sjukt goda ut!
kul att de uppskattas, tar hela 10min att göra också. ^^
Kanske skulle göra ett hembakbesök till dig i början på maj när jag ska till STHLM för en shoppingtur, hah ;)
fan om jag hade en vettig kamera skulle jag visa mina cooking skills ;) kanske kommer så småning om
// hobbykocken
kul att de uppskattas, tar hela 10min att göra också. ^^
Kanske skulle göra ett hembakbesök till dig i början på maj när jag ska till STHLM för en shoppingtur, hah ;)
Låter som en bra idé! ta med isdraken också! hennes mat vill jag onekerligen smaka på :)
ta med isdraken också! hennes mat vill jag onekerligen smaka på :)
Haha, jag som trodde Isdrake var en kille :laugh:
Haha, jag som trodde Isdrake var en kille :laugh:
:eek:
Äh Milia, in i frysen med dig;)
robba_86
2006-04-21, 12:33
Gårdagens kost:
3 Grovbröd med 2ägg och kaviar, kellogs k + standard fil
Fullkornsspagetti och köttfärssås
Ris och ugnsgratinerad fläskkotlett
Hehe, jag är kvinna så vitt jag vet. :)
Önskar jag kunda laga något roligt som paj eller piroger. Idag blir det bara ärtsoppa så det känns inte ens lönt att lägga upp. >_<;
Nu när jag såg Robbans mat blev jag så jäkla sugen på ägg. Fick mitt första sug efter det igår natt och nu kom det tillbaka lite igen. Åhh! Varför är det så gott med ägg?
Pasta med tomatsås gjord på ugnsrostade tomater länk till recept (http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=2406&tlfo=0), stekt tofu och en smula riven parmesan. :eating:
Gårdagens kost:
3 Grovbröd med 2ägg och kaviar, kellogs k + standard fil
Fullkornsspagetti och köttfärssås
Ris och ugnsgratinerad fläskkotlett
Ser bra ut robba! Äntligen fler folk som äter stora portioner! så jag slipper skämmas:)
Pasta med tomatsås gjord på ugnsrostade tomater länk till recept (http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showRecipe&intChannelID=&lngRID=2406&tlfo=0), stekt tofu och en smula riven parmesan. :eating:
Hur smakade det? såg smakligt ut som vanligt fed.
robba_86
2006-04-21, 20:03
Ser bra ut robba! Äntligen fler folk som äter stora portioner! så jag slipper skämmas:)
Då kan jag tillägga att det blev nästan en lika stor portion till utav spagettin och köttfärssåsen :)
Hur smakade det? såg smakligt ut som vanligt fed.
Det smakade utmärkt! Riktigt god sås med färska örter och ugnsrostade plommontomater. Vi la till tofun för att få lite mer protein och jag tycker bara att det förhöjde såsen (tofun hade salt och peppar på och var marinerad sen innan) mer. Rekomenderas!
På kvällskvisten:
Det kanske nyttigaste snasket ever- ostkaka (light), med keso mini och lågkal.sylt(hallon). Inte bästa bilden kanske, men saaatan va gott...
Ser gott ut igen Fed ! måste prova ostkaka! var sjukt länge sen.
Men det tog inte min godispåse ikväll *popcorn*
På kvällskvisten:
Det kanske nyttigaste snasket ever- ostkaka (light), med keso mini och lågkal.sylt(hallon). Inte bästa bilden kanske, men saaatan va gott...
Haft funderingar på att testa kesell ell keso + sylt till ostkaka någongång istället för grädden.. men inget kan väl slå grädden, eller?
Haft funderingar på att testa kesell ell keso + sylt till ostkaka någongång istället för grädden.. men inget kan väl slå grädden, eller?
Ja jag var skeptisk emot keso först eftersom keso är ganska likt ostkaka liksom, men det var riktigt juste. Dock måste man nog blanda keson med sylten så den blir söt liksom, annars passade inte smaken så bra med ostkakan, tyckte jag. Klår grädden gjorde det nog inte dock, eller det var liksom en helt annan grej. men det var :thumbup: iallafall.
Ja jag var skeptisk emot keso först eftersom keso är ganska likt ostkaka liksom, men det var riktigt juste. Dock måste man nog blanda keson med sylten så den blir söt liksom, annars passade inte smaken så bra med ostkakan, tyckte jag. Klår grädden gjorde det nog inte dock, eller det var liksom en helt annan grej. men det var :thumbup: iallafall.
Hur mkt kcal cirka i ostkaka? mvh
dagens lunch blev en ny varitation på såsen från igår:
råris, rostad tomatsås, gröna ärtor, stekta quornbitar och en tomat.
Vad gäller ostkakan så sitter en jäkla "extrapris"-lapp mitt över näringsvärdens men jag tror det står 140 kcal/100 g. 11 g protein, 16 g kolis, 3,5 g fett. (Frödinge lättostkaka.)
dagens lunch blev en ny varitation på såsen från igår:
råris, rostad tomatsås, gröna ärtor, stekta quornbitar och en tomat.
Vad gäller ostkakan så sitter en jäkla "extrapris"-lapp mitt över näringsvärdens men jag tror det står 140 kcal/100 g. 11 g protein, 16 g kolis, 3,5 g fett. (Frödinge lättostkaka.)
Jag köpte precis lättostkakan, ska smaka senare *popcorn*
Renskav och potatisklyftor, snabbt och enkelt:
1. Klyfta potatisen (med skal om så önskas)
2. Ta ut den frysta renskaven och bryt sönder den (om den inte redan är i delar)
3. Blanda allt på ugnformen
4. Salt, peppar och kebabkryddor på
5. Hiva in i ugnen, 200-250 grader i ca. 20 min
Det blev helt klart gott.
mistermr
2006-04-22, 17:58
Idag har vi haft underbart väder, så då tyckte jag att det var dags för årets grill debut med shish kebab
Recept:
Nötfärs
finhackad lök
salt
peppar
sedan är det bara att forma kebaberna på spett.
Alla här ser ju ut att äta skitlite. *screwy*
Okej, detta kanske inte ser så gott ut men det var det. Jag var sugen på stroganof och bönor (hade inte ätit bönor i sin naturliga form på länge) så jag gjorde en stroganof på havremjölk, vitabönor och majsstärkelse. Tyvärr hade jag ingen lök så jag pressade i en vitlök. Blev riktigt gott.
Till det åt jag fullkornsspagetti och ångkokta grönsaker. Mamma hittade en billig pngkokare åt mig. :D Första gången jag prövar. Whie! :hbang:
dagens kvällsmat:
klyftpotatis, marinerade ugnsgrillade quornfiléer och svampar, sallad och sås gjord på matlagningsyoghurt, fetaost, riven paprika och vitlök. Allt var riktigt gott utom svampen som sugit åt sig alldelles för mycket av marinaden som bestod till stor del av citron. *spy*
Var egentligen meningen att vi skulle grillat, men grillen strulade så det sket sig.
Robba: recept till köttfärssåsen, den såg skitgod ut!
Dagens lunch var ugnspannkaka med bacon. Den åts med lingonmos, mjölk och broccoli.
Gårdagens kost:
3 Grovbröd med 2ägg och kaviar, kellogs k + standard fil
Fullkornsspagetti och köttfärssås
Ris och ugnsgratinerad fläskkotlett
Receptet på köttfärsåsen? :)
Fullkornsnudlar och kycklingwok med vitvinsvinäger, balsamvinäger, honung, sesamfrön, kikkoman och wokgrönsaker, rapsolja.
Fullkornsnudlar, köttfärs med soltorkade tomater, basilika, oregano, krossade tomater, keso mini, peppar.
Bra att du håller igång tråden Milia! Så fort jag har skaffat en kamera ska jag också bistå!
Jag vart tvungen att laga mat när jag läste tråden, kokade ihop en kyckling och lins gryta.
500g kyckling filé
500g kokta röda linser (ca 200g torkade)
800g krossade tomater (ca 2 burkar)
230g gul lök (en väldigt stor eller 2 vanliga ungefär.)
2 Kyckling buljong tärningar.
Salt
Peppar
Chili pulver
Soja
2-5dl vatten
Stek kyckling, i med löken och stek lite till.
Släng i linserna låt dom vara med och steka någon minut och ha sedan i tomaterna.
I med vatten buljong och koka tills det börjar bli tjockt.
Ha i soja för att få fin färg och sälta.
Krydda och smaka av.
Sen själv hade jag i kopiösa mängder orientalisk curry och extra soja för att få en mörk och stark gryta, detta var efter bilden togs.
________________
NÄRINGSINNEHÅLL:
________________
Totalt: ca 2,3kg.
________________
Protein : 140,6g /3(en portion 46,8g
Fett : 20,5g /3(en portion 6,8g
Kolhydrater : 116,0g /3(en portion 38,6g
---
Energi : 1320,8kcal /3(en portion 440kcal
---------Bon appetit!--------
Bild #2 är min havegrynsgröt jag äter på morgnarna med solrosfrön, linfrön och hemmagjord lingonsylt, mycket gott.
Bild#3 Kebab flarn med fullkornsris och keso, grekisk sallad med feta ost. Toppad med balsam vinäger och olivolja. Stor favorit.
1.5kg ska det vara, 2,3kg var före kokning :em:
3 rejäla portioner väldigt energisnålt, superb deffmåltid!
Robba: recept till köttfärssåsen, den såg skitgod ut!
Jag gjorde ngt liknande en gång, då hade jag i en burk kesella chili. gav en lite annorlunda och krämigare smak.
Panerad tofu med potatisklister och sommargrönsaker. Ingen bra deffmat, skulle bli bättre om jag inte var så snål med oljan. Sen har jag lärt mig att man inte ska göra potatismos med en stavmixer för det blir klister, inte mos. >_<; Fast det går bra att göra rotmos så det var värt ett försökt.
Första gången jag panerar fast tofu, blev jätte gott. Har prövat med silkestofu innan men det var jätte svårt. Dom ser nästan ut som fiskpinnar. :hbang:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.