handdator

Visa fullständig version : Captain can't crush!


Linnet
2002-10-17, 19:56
Av uppenbar anledning har jag inhandlat Coc Trainer och #1 för att skaffa lite styrka i händerna.

Igår begick jag jungfuträning med dem. Jag provade #1 först vilket visade sig vara alldeles för tung att trycka ihop för mig. Tänkte då att jaja jag får vål köra fler reppare på Trainern ett tag. Jag tog i och tog i och tog i! Jag blev nog inte lite röd i nyllet :insane: men Trainern ville inte riktigt gå ihop. :( Därför känner jag mig än mer beslusam att öva seriöst med mina Cocs.

Tänkte köra två dar och vila en dag nu i början.
Eftersom jag inte riktigt kan stänga Trainern:em: kör jag mest singlar då jag försöker stänga den, när den inte går ihop längre hjälper jag med andra att stänga den och kör negativt så länge jag orkar.

Målet är att kunna stänga Trainern inom två veckor. Innan jul ska jag kunna stänga #1 ordentligt.

Om det skulle vara någon som har ett bra förslag på träningsprogram är jag ytterst tacksam för hjälp!

Chris
2002-10-17, 21:55
Bara ett tips, klämm ihop trainern med hjälp av båda händerna typ 100 gånger, så "mjukar" du upp den lite. Sen bör man ta lite olja också på fjädern.. det underlättar en hel del! Tror att när du gjort detta klarar du några reps på trainern!

Linnet
2002-10-18, 07:22
Men Lättare motstånd är ju det samma som att sänka vikt på bänkpressen! Att jag har några millimetrar kvar tills trainern är helt ihopklämd är på sätt och vis bra. Fjädern är redan smörjd och det där med att mjuka upp fjädern, det borde komma med tiden. Under tiden är det väl bara att klämma tills man blir:insane: i nyllet och hoppas man får resultat

AnderssoN
2002-10-18, 07:52
Själv gjorde jag som Linnet tills trainern gav med sig och blev hyffsat lätt att sluta. Man ska vara lite envis... :)

Chris, har du #2 nu förresten?

Chris
2002-10-18, 14:21
Jo men om du fortsätter som du gör nu så vet du ju inte om du ökar i styrka eller helt enkelt om fjädern blir mjukare, jaja, big deal :) Gör som du vill!

Anderson, nope. Har bara T och #1. Klarade 3reps på 1an igår faktiskt.. Så det går framåt! Själv då?

AnderssoN
2002-10-18, 19:08
Chris: har precis gett bort trainern, så nu har jag bara ettan att träna med. Du grejar i alla fall 3 reps? Jag gör nog bara 2 eller 3 reps mer tror jag.

Linnet
2002-10-18, 22:48
Idag skulle jag inte ha kört något men kunde inte hålla mig ifrån. Nu var jag mycket nära, fattades bara någon liten millimeter tills Trainern var helt ihopklämmd. Jag fick också extra motivation av att min kompis tog #1 och mosade ihop den hur lätt som helst med ett skadeglatt leende:mad: .

Linnet
2002-10-19, 13:46
Bidde ingen vila idag heller, vilket nog inte var så smart.

körde ett maxtryck och två negativa för varje hand. Det kändes att jag klämt på mina grippers fyra dar i rad imorgon blir det vila!
Ska istället försöka masa mig ner till gymmet för första gången på ca en månad. Benen ska allt få veta att de lever!

Linnet
2002-10-20, 13:17
Skit!! Masade mig ner till gymmet idag. Meningen var att benen skulle få sig en omgång:bpump:. Blev det så, NEJ! Allt var bara skit, det gick så jävla dåligt att jag inte ens körde igenom hela passet! Jag blev så förbannad att jag packade ihop och gick hem i snöslasket!

Utfall i smith funkade inte, knäböj funkade inte, benpress funkade inte, det ända som funkade var vad fan heter den övningen, typ knänöj fast i maskin samma som man kan köra stående vadpress i:insane:

YTS
2002-10-20, 23:01
"Utfall i smith funkade inte, knäböj funkade inte, benpress funkade inte, det ända som funkade var vad fan heter den övningen, typ knänöj fast i maskin samma som man kan köra stående vadpress i"

Hacklift tror jag det är du syftar på. Samma typ av släde som i benpress, fast man står upp.

Som någorlunda erfaren på grippers kan jag ge dig ett råd. Träna var 3:e dag 3-4 set. Varför? Det skonar senorna att inte köra så många set, som man behöver göra om man kör en gång i veckan. Varje dag är inte att rekommendera, det blir lätt alldeles för många set per vecka. Du kanske tycker att 3-4 set är lite, men då ska du tänka på att du är nybörjare på området och att det är bättre att gå ut löst och sedan öka istället för tvärtom. Övertränar man greppet kan man få något riktigt otäckt som kallas carpal tunel syndrom, där senorna blir inflamerade och tack vare att genomföringen i handleden är så trång, så blir det för trångt och kräver operation.

För mer tips om underarmsträning kolla min greppsida: http://w1.300.telia.com/~u30010580/grepptraning.html

Yngve

Linnet
2002-10-21, 08:59
Tack för tipsen, men om man som jag bara kör ett set per hand och träningspass, ska man fortfarande använda samma intervall? Jag menarom jag tränar två dagar och vilar en så har jag fortfarande bara gjort högst 6 set på en vecka. Anledningen till att jag bara kör ett set är att jag inte orkar riktigt efter det, är såpass svag att det inte är någon ide med fler set.

Ja Hacklift heter den, hade en liten mental blockering i ilskan:insane:

Linnet
2002-10-21, 15:29
Jaha, är det inte det ena så är det det andra! Upptäckte att jag blödde från vänster öra när jag gick upp imorse(tecken på en spräckt trumhinna kan mycket väl vara en öroninflamation). Ringer till sjukhuset de säger att jag får vänta till en tidigare bokad tid på onsdag och att jag ska ta det lugnt(den gamla vanliga visan). Blir inen träning på ett tag antagligen!

Bestämde mig för att börja träna en dag och vila två istället för att träna två dagar och vila en. :booty: Det är inte kul när allt skiter sig!

Linnet
2002-10-22, 12:34
Fick gå hem från skolan idag(p.g.a. värk) inte så värst kul! Det positiva är att jag hinner se that 70's show som jag tycker är kul:thumbup:

Linnet
2002-10-23, 12:52
Så fick man det bekräftat. Örninflamation. Blir till å käka pncilin och ta det lugnt ett tag framöver.:mad: Får väl försöka att se nåt positivt i alla mina problem, jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte tränar i alla fall!:D

Munter
2002-10-23, 13:26
Usch, har haft öroninflammation en gång. Var verkligen inte kul, hoppas du kurerar dig snabbt.

Linnet
2002-10-23, 14:17
Ingen fara för mig, jag är van! Skulle väl gissa på att jag haft 20-talet örininflammationer under min 18 åriga levnad. Jag har hög smärtröskel så jag har nästan ingen värk heller och det är det som folk tycker är jobbigt. Hursomhelst man tackar för visat medlidande Munter!

Linnet
2002-10-24, 15:29
Dagens träningspass: 3 X 6 Försöka ta sig ur sängen.

Iprenintag 1 x1
Tv tittning: 2h

TV tittniningen kör jag väldigt hårt med just nu! Lyckades pressa mig igenom hela Good Will Hunting (8gången jag såg den) trots lite känning av migrän en timme in i filmen.

Sittning framför datorn: 2h

Datorn och Tvn är mina bästa övningar just nu, känns mycket bra! jag har ökat väsentligt jämnfört med förra veckan.

Zingo drickning: 1 flaska x 2
Var lite segt på andra flaskan, men ner gick den!
Använder mig av mottot: No pain no gain(gain= fett)

Har varit ett bra pass hittills, men det är inte slut för idag, satsar på två pass idag!

Dagens kosttillskott: Ipren, Tikacilin(pencilin)

Nä nu moste jag nog ta en paus, mer datoranvändning och jag riskerar överansträngning från all

:bpump: :bpump: :bpump: :bpump:

Linnet
2002-10-25, 12:00
2X1 skål chips och e singel zingoflaska. Här sitter jag och vältrar mig i självömkan! Kan väl endast passa på att slå ett slag för boken Styrketräning en anatomisk guide den får:hbang: :hbang: :hbang: :hbang: :hbang: av fem möjliga!

Undrar också Max-Ot? Ni som kör efter den principen, hur funkar det och kör ni helt efter Max-ot eller modifierar ni det lite?

dared
2002-10-25, 12:52
Jag har ändrar rätt mycket av MAX-ot, även om det är grunden i min träning...

Linnet
2002-10-25, 12:57
Vilka förändringar har du gjort, och hur tycker du att det fungerar?

Förstår inte du att man inte kan få muskeltillväxt överhuvudtaget om man ändrar minsta lilla i programmet!:D

Linnet
2002-10-26, 09:20
Ahh! Jag är tjock!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag har käkat mycket godis på senaste tiden. På något vis trodde jag att detta skulle kunna fortsätta, det kunde det inte. Sen jag började äta godis har jag gått upp 1,5 kilo på lite drygt tre veckor. Midjemåttet har ökat också! Nu blir det till att ta tag i saker igen, i början ingen deff men inget godis heller! När jag käkat klart min pencillinkur så får vi smyga igång en deff. Blir iofs bara en smygdeff. målet är att gå ner till 68 kilo och att midjemåttet ska vara närmare åttio än nittio. Blir ingen träning idag heller, men jag lovar att så snart jag är frisk ska jag börja träna igen. Jag hoppas att jag känner mig tillräckligt bra för att klämma på mina CoCs nu på måndag

Lördag den 26 oktober 2002

Vic_1981
2002-10-26, 13:56
:thumbup: Hehe, grymma pass du kör, tänkte på din tv-tittning samt sittning framför datorn :D

Linnet
2002-10-26, 15:58
Jo det finns nog viss risk att jag råkat ut för överträning! Alla symptom finns där, jag är svagare än på länge! :D Vissa säger att det kan bero på min axelskada som jag haft i 7 månader som jag fortfarande dras med. Tur är att jag ska få komma till en specialist om två veckor. Allt skiter sig verkligen just nu! Öroninflammation och jävelskap! Började min nya hårda mathållning med att käka kakor efter maten:nono: . Om jag ska vara ärlig känns det som att jag har en ordentlig uppförsbacke på de flesta plan just nu! Så var vi där igen(jag vältrar mig i självömkan):em:

Linnet
2002-10-27, 22:43
Plugg, plugg, plugg och så en liten portion plugg!

Linnet
2002-10-28, 10:50
Äntligen kan man få skriva om något bra! Idag har jag lyckats klämma ihop trainern helt och hållet, både med vänstern och högern!:hbang: :hbang: :hbang: . Bäva månde Arne Persson och andra greppgurus Linnet är på gång! Vi får hoppas att jag kan hålla mig frisk ett tag, äter fortfarande pencillin men känner det som att jag är på bättringsvägen. :naughty:

Linnet
2002-10-28, 10:52
Glömde skriva det historiska datumet måndag den 28 okt 2002:bpump: :bpump: :D :D

mr_ping
2002-10-28, 12:26
Hehe det enda som händer när man tränar med CoC är att DOM blir klenare :) hahah

Linnet
2002-10-28, 14:36
Du var mig en elak jävel:insane: :nono: :bpump: Det är min vila från träningen som har gjort susen så det så!

AnderssoN
2002-10-28, 15:03
Hey, bra jobbat med trainern! Hoppas du kan börja reppa lite på den snart så du kommer igång med greppträningen på allvar.

Linnet
2002-10-28, 16:38
Tackar tackar Anderson:thumbup:

Linnet
2002-10-31, 14:29
Tränade lite idag, tror faktiskt att jag håller på att lyckas bli övertränad i händerna. Förstår inte hur, jag kör en dag och vilar två. Det kanske är så att eftersom jag är helt ny på området blir mina händer lite chockade av allt:bpump:

Linnet
2002-11-03, 10:12
:eating: :sleep: :cheers: men tyvärr ingen:love: :( Jaja man kan inte få allt!

Träningen 2 x 5 maxtryck (lyckas stänga trainern helt på första reppet.

3 nov 2002

Klart slut!

Linnet
2002-11-05, 19:41
Max-OT? Undrar fortfarande hur folk upplever detta sätt att träna och om ni modifierar träningen hur?

Tacksam för svar!:thumbup:

Linnet
2002-11-07, 17:42
YES!

Tränade med Trainern idag

2x5

På första setet på höger hand gjorde jag nästan 4 hela stängningar och på vänster lyckades jag med två. Vi får se hur lång tid det tar innan jag kan göra 10 reps på Trainern!

Linnet
2002-11-09, 14:42
9 nov 2002

Lyckades masa mig ut på 7 kilometers löpning. Formen var som väntat mycket dålig, men tränar man nästintill inget kan man inte förvänta sig något annat.

Ska till en specialist på idrottsskador på tisdag. Jag hoppas verkligen att han kommer att kunna ställa diagnos! Jag har varit hos honom tidigare för några år sen (hade problem med mina knän) den gången hjälpte han mig på ett jättebra sätt! :thumbup:

Vidare har jag tänkt börja springa mer under en period nu. Jag är medveten om att jag kommer att tappa en del muskler, men jag räknar att min kondition kommer att väga upp detta när det blir dags för hårdkörning igen.

Har också lovat mig själv att jag ska träna igenom benen en gång i veckan!:bpump:

Alltså jag ska springa en eller två gånger i veckan, gå till gymmet en gång och om specialisten ger mig ett rehabprogram ska jag givetvis följa detta till punkt och pricka.

Varför ska jag göra såhär? Jo eftersom jag gått skadad i 7 månader nu och bara kunnat träna ben ordentligt(vilket jag också gjort) märker jag av att överkroppen inte hänger med benen(ryggen sätter stopp för tyngre vikt i knäböjen osv) och att skolan är otroligt hektisk!(jag går en väldigt hård gymnasielinje sista året), pendlingen till skolan(12 mil varje dag) och att min tidigare starka kondition är urdålig, känner jag att detta får bli ett mellanår där målen får bli att bli kvitt min skada och bygga upp kondisen vilket kommer hjälpa mig när jag ska satsa igen tyvärr, måste jag låta skolan komma i första rummet:( Förhoppningsvis kommer detta att betala sig senare.

Linnet
2002-11-12, 19:45
12 nov 2002

Var hos doktorn idag, fick diagnos och en Kortisnspruta. Mitt problem är tydligen muskelfästet och senan i axeln. Smärtan jag känner beror på för lite utrymme och eventuellt är slemsäcken påverkad också! Vi får hoppas att Kortisonet hjälper!

Linnet
2002-11-16, 18:30
16 nov

Har varit kraftigt förkyld och mått riktigt dåligt hela veckan. Vidare sa läkaren till mig att ta det lite lugnt ett tag efter en kortisonspruta så jag har inte tränat något med CoCsena fram till s idag.

2 x 5

Lyckades stänga helt två första reppen på första setet bägge händerna.

Linnet
2002-11-17, 16:31
17 nov Började med rehab träning igen idag. Körde igenom ett axelprogram med mycket rotator cuff övningar och en övning för alla muskelgrupper på överkroppen. Jag kör 15 x 3 på varje övning och idag tog jag det mycket lugnt eftersom det var första passet efter kortisonsprutan.

Div Axelövningar

Pec dec 2 plattor 15 x 3

Rodd med v-handtag 22 kilo 15 x 3

enarms triceps curls 10 kilo 15 x 3

Bicepscurl över huvudet 5 kilo 15 x 3

Mage liggande knäuppdragningar med vikt 3 kilo 15 x 3

Känns som att kortisonsprutan kanske hjälper, känner givetvis av axeln och tog det därför väldigt lugnt! Låt oss hoppas att detta är början på marschen tillbaka!

Linnet
2002-11-19, 19:47
19 nov

3 x 6 (Trainer)

3 hela hoptryckningar första setet på höger inte ens en hel på vänster!:booty:

1 Negativ på vänster hand som avslutning.

Kändes väldigt segt idag, men men jag ska lyckas klämma ihop en #1 Någon gång!

Hur många reps på trainern brukar folk klara på trainern när dom kan göra en på #1?

Någon som har lust och dela med sig av sina erfarenheter?

AnderssoN
2002-11-19, 20:44
När jag fixade att sluta #1, kunde jag göra ca 15 reps med trainern. Men det där kan nog skifta från person till person.

Nu gör jag lätt över 35 reps med trainern, och runt 8 reps med #1.

Linnet
2002-11-19, 20:53
Ha! Snart är jag ikapp dig Andersson! Hör du flåset i nacken? Flås, Flås, Flås. Vänta att du hör flåset beror på att jag höll på att avlida av ansträngningen när jag tränade lite med min Trainer, jag har nog lite kvar trots allt, du kan vara lugn Andersson:(

CoC
2002-11-19, 21:37
Förhållandet mellan en T och en #1 ligger mellan 1:2-40 eller mer. Dvs en mkt tung T är nästan lika svår som en lätt #1, medan en riktigt tung #1 är ofantligt mycket tyngre än en lätt T.

Linnet
2002-11-21, 20:52
21 nov

Div axelövningar på gymmet, mestadels rotatorcuffövningar. Körde på lite hårdare än senaste passet, kändes bra fick inte ont.

Armhävningar med smal handställning 9 x 3

Cablehiss bred stång drag med raka utsträckta armar

15 x 3 20 kilo

bicepscurl över huvudet 15 x 3 10 kilo

Enarms tricepscurl 15 x 3 10 kilo (kände på 15 var för tungt)

Utåtvridning med armbågen intill kroppen 15 x 3 vikt -

inåt vridning med armbågen intill kroppen 15 x 3, 5 kilo.

sidolyft i cablecurl 15 x 3 vikt - (kände på 5 kilo var för tungt)

Drag med rak arm rakt upp 15 x 3 vikt - (kände på 5 kilo var för tungt)

Bra pass kände inte av så mycket smärta(tränar givetvis inte om det gör ont, är en avvägning mellan uttröttning och att inte få ont)

Hoppas att jag är på gång igen och att det fortsätter så här!

AnderssoN
2002-11-22, 08:11
Originally posted by CoC
Förhållandet mellan en T och en #1 ligger mellan 1:2-40 eller mer. Dvs en mkt tung T är nästan lika svår som en lätt #1, medan en riktigt tung #1 är ofantligt mycket tyngre än en lätt T.

Det där är intressant. Hur kommer det sig att det kan skilja så pass mycket mellan till exempel två stycken #1? Är det svårt att tillverka grippers med i alla fall nästan samma fjäderstyrka?

Och har man "tur" så kanske man får en lätt #3, och klarar den utan problem (och får vara med på någon lista över folk som grejat den)? Eller är det där förhållandet något som bara gäller trainern och #1?

Tänker jag lite positivt kanske jag har en jäääättebra greppstyrka, fast å andra sidan kan det vara precis det omvända.

Linnet
2002-11-25, 19:30
25 nov 2002

Gick upp vid 7, 30 och körde ett pass innan skolan

Olika axelövningar

Cable hiss rak stång uttsräckta armar 15 x 3 25 kilo

Armhävningar smal handställning 10 x 3 (orkade inte alla på sista setset och gjorde ca 4 med knäna i)

Bicepscurl över huvudet 15 x 3 10 kilo

Tricepsdrag 15 x 3 10 kilo (första setet orkade jag 15)

utåtrotation med armbågen intill kroppen 15 x 3; 5, - ,-

Inåtrotation med armbågen intill kroppen 15 x 3; 5 kilo

Sidolyft i hissen 15 x 3 3 kilo

Rodd 30 kilo 15 x 3

Pec Dec 15 x 3; 10 kg, 15 kg, 10 kg

Latsdrag 15 x 2 vet ej exakt vikt (konstig skala på gymmet körde på 60 vad det nu betyder)

Liggande knäuppdragningar 15 x 3

Körde lite hårdare än förra gången men kände inte av axeln mer, vilket givetvis känns bra! Gäller nästan att jag lyckas lägga band på mig så att jag inte förstör något genom att vara flör ambitiös!

Tänk om detta ska bli bra så småningom!

AnderssoN
2002-11-25, 19:41
Jag antar att det är lite av konsten - att inte förhasta sig och tro att man kan öka som bara den bara för skadan inte känns av.

Härligt att axeln verkar vara bra nu :bpump:

CoC
2002-11-25, 19:57
>Det där är intressant. Hur kommer det sig att det kan skilja så >pass mycket mellan till exempel två stycken #1? Är det svårt att >tillverka grippers med i alla fall nästan samma fjäderstyrka?

Ja, för 20 dollares är det svårt. Man får vad man betalar för.


>Och har man "tur" så kanske man får en lätt #3, och klarar den >utan problem (och får vara med på någon lista över folk som >grejat den)? Eller är det där förhållandet något som bara gäller >trainern och #1?

Gäller alla IronMinds nivåer på grippers. Är man osäker på hur stark man är och för den sakens skull ligger sömnlös om nätterna ställer man upp i Löddeköpinge Grip Challenge, Nordens enda renodlade grepptävling. Där får man svart på vitt om man har tryck i nävarna eller inte. Jag har provat totalt åtta stycken #3 och nio #2. Den lättaste #3:an var klart tyngre än den tyngsta #2:an (äger bägge), förhållandet är ungefär 1:4 i reps. Den tyngta #3:an jag provat är en jag äger själv och den har jag ännu inte klarat (ca 2-3 mm kvar).

Linnet
2002-11-25, 20:05
Tyvärr är axeln inte bra än:( Jag känner att den ömmar lite och jag får även mjölksyra väldigt snabbt i min skadade axel, dock hoppas jag att jag är på rätt väg nu, läkaren sa att om allt gick superbra kunde jag vara i princip återställd om ca tre månader, jag hopas därför vara tillbaka i full träning någon gång i feb/mars. Kör också väldigt lugnt, slutar setet om jag känner minsta tendens till att det börjar ömma i axeln, vi får se hur det går men jag är positiv och det känns iaf bättre än innan jag fick kortisonsprutan!

Linnet
2002-11-28, 16:40
27 nov 2002
Tyvärr har smärtan i axeln kommit tillbaka därför får jag få en kortisonspruta till.:(

Linnet
2002-11-29, 10:07
29 nov 2002
Har dragit på mig en kraftig förkylning vilket gör att jag måste vänta med kortisonsprutan minst en vecka:( Är det någon som har bra tips på huskurer mot förkylningar? Jag försöker få i mig mycket C- vitamin, någon som har mer tips? Den här hösten kommer de slag i slag vilket börjar bli lite irriterande:insane:

stybb
2002-11-29, 14:31
coca cola, echinagard och extremt mkt c-brus och vatten =)
Brukar funka bra..

:cheers: funkar också ;))

Linnet
2002-12-07, 23:43
7 dec 2002

Var hos doktorn och fick en kortisonspruta till, hjälper inte den måste de gör en ultraljudsundersökning eller något liknande för att kolla om jag har bristningar. Läkaren har även börjat mumla om operation, något jag finner oroväckande. Förra sprutan satte han i muskelfästet, denna i slemsäcken.

Fan, jag börjar tröttna nu! Man kan bara hoppas att den tar, skall träna igen efter helgen så får vi se.

Den här journalen är mer av en sjukjournal en en träningsjournal! Jag är sjuk mest hela tiden och skadan verkar inte ge med sig, har någon ett tips för att inte misströsta?

Pudzianovski
2002-12-07, 23:45
Originally posted by Linnet
7 dec 2002

Var hos doktorn och fick en kortisonspruta till, hjälper inte den måste de gör en ultraljudsundersökning eller något liknande för att kolla om jag har bristningar. Läkaren har även börjat mumla om operation, något jag finner oroväckande. Förra sprutan satte han i muskelfästet, denna i slemsäcken.

Fan, jag börjar tröttna nu! Man kan bara hoppas att den tar, skall träna igen efter helgen så får vi se.

Den här journalen är mer av en sjukjournal en en träningsjournal! Jag är sjuk mest hela tiden och skadan verkar inte ge med sig, har någon ett tips för att inte misströsta?


gift dig med en snygg brud.


funkar alltid.

Linnet
2002-12-08, 13:18
Bra tips!