handdator

Visa fullständig version : Kokt ris i kylen?


Slartibartfast
2006-03-12, 18:14
Jag har en portion kokt fullkornsris som jag satte i kylen på torsdagen. Det är nu alltså söndag kväll. Kan jag fortfarande äta det?

Har hört att ris snabbt blir dåligt. *spy*

tigerofsweden
2006-03-12, 19:43
Dålig mat påminner mig om dålig mage som får mig att tänka på en tråd du skapa om ljudliga toalettbesök

Så hur gick det? Fick du skita i fred? :D

Fartman
2006-03-12, 19:49
Jag skulle nog göra det, om det är förvarat i en lufttät behållare iaf.

blekfet2
2006-03-12, 19:54
nej faktiskt inte.

Pellefant
2006-03-12, 20:11
Jag hade stekt/wokat det i lite olja.

bluelight
2006-03-12, 21:12
Smaka? Värsta som händer är att det smakar illa.

Slimfit
2006-03-12, 21:41
Har haft matlådor som stått längre än så som jag ätit utan problem. Har du åtminstone haft riset täckt med något så skulle iaf jag ätit. Fast vad som funkar för mig kanske inte fnkar för dig, så om du vet med dig att du är känslig, släng det.

Fartman
2006-03-13, 10:33
Nå, åt du riset?
Jag åt faktiskt ris igår som jag tillagade i torsdags, och min mage har inga som helst problem. :thumbup:

Chandler
2006-03-13, 10:45
Sverker har skrivit i någon tråd att ris är den vanligaste orsaken till matförgiftning, om jag inte minns helt fel? Kommer dock inte ihåg hur länge man kan räkna med att det håller.

Slartibartfast
2006-03-13, 10:45
Jag åt riset. No problems.

Chandler
2006-03-13, 10:48
Jag åt riset. No problems.

Hoppas du klarar dig.






:D

Slartibartfast
2006-03-13, 11:44
Hoppas du klarar dig.






:D

Ja, det var ju igår, så det är nog ingen fara längre. :thumbup:

JaggedAxe
2006-03-13, 12:31
Tror inte det är några problem att äta, men gott? Nä fy fan... torrare får du leta länge efter!

mr ruhl
2006-03-13, 13:52
jag brukar koka en stor gryta ris i börja på veckan och äta från den i flera dar, runt 5 dagar utan problem, bara man har lock så behöver dom inte bli så torra heller.

nottis
2006-03-13, 16:02
jag brukar koka en stor gryta ris i börja på veckan och äta från den i flera dar, runt 5 dagar utan problem, bara man har lock så behöver dom inte bli så torra heller.

+1