Endumen
2006-03-11, 03:19
Hejsan, nu var det länge sedan min senaste post här, men har kommer iaf en:
Jag sitter och skriver en avhandling (projektarbete) om kost. Det gäller både kost för den "vanliga människan", kost i samband med träning och kost för de som drabbats av sjukdomar (hjärt- och kärlsjukdomar). Vad anser ni att jag ska ta med?
Tolka inte det här som att jag vill att ni ska skriva det åt mig, för det klarar jag utmärkt själv, jag vill bara få lite tips utifall jag skulle ha glömt något.
Det jag själv har funderat på är att skriva om egenskaper hos protein, kolhydrater och fett samt berätta om "bra fett" och "dåligt fett" och dess inverkan på hjärtat. Ska även berätta om rekomenderade mängder av diverse.
Sen ska jag även berätta om kost i träningssyfte, alltså vilken kost man ska ha för maximal uppbyggnad och för nerdeffning.
Det tredje jag hade tänkt att ta upp var tillskotten, ifall de behövs eller inte.
Återigen, nått jag borde ha med?
Tack på förhand
Peter
Jag sitter och skriver en avhandling (projektarbete) om kost. Det gäller både kost för den "vanliga människan", kost i samband med träning och kost för de som drabbats av sjukdomar (hjärt- och kärlsjukdomar). Vad anser ni att jag ska ta med?
Tolka inte det här som att jag vill att ni ska skriva det åt mig, för det klarar jag utmärkt själv, jag vill bara få lite tips utifall jag skulle ha glömt något.
Det jag själv har funderat på är att skriva om egenskaper hos protein, kolhydrater och fett samt berätta om "bra fett" och "dåligt fett" och dess inverkan på hjärtat. Ska även berätta om rekomenderade mängder av diverse.
Sen ska jag även berätta om kost i träningssyfte, alltså vilken kost man ska ha för maximal uppbyggnad och för nerdeffning.
Det tredje jag hade tänkt att ta upp var tillskotten, ifall de behövs eller inte.
Återigen, nått jag borde ha med?
Tack på förhand
Peter