handdator

Visa fullständig version : ´Marockansk köttgryta


emmzan
2006-03-07, 18:58
Ingredienser
Kött (nöt el fläsk)
Grösaker - selleri, vitkål, purjo, lök
Olja
Vitlök
Kryddor - chili, kanel, kardemumma, spiskummin, salt och peppar.
Vatten
Buljongtärning
Torkade aprikoser

Skär nötkött eller fläskkött i småbitar. Värm olja i stekpanna, fräs pressad vitlök ihop med kryddorna. Mycket spiskummin, kanel och kardemumma ska det vara!

I med köttet och stek det i kryddblandningen och efter ett tag häller man ner lite blandade grönsaker - vitkål, selleri, purjo och gul lök blev det för mig!

När det fräst en stund har man i lite vatten och en köttbuljongtärning och låter stå och puttra, några minuter innan man ska servera häller man i valfri mängd strimlade torkade aprikoser!


Serveras med t.ex ris och yoghurt som lite sås!

MUMS

zoltan_hellhound
2006-03-09, 14:47
Kummin is the booomb...bra recept

Johan.P
2006-03-11, 16:10
Ser ut att vara ett mycket gott recept. Grytor brukar bli kickass, särskilt om de får stå och puttra i några timmar :hbang:

olwe
2006-03-14, 22:16
Kummin is the booomb...bra recept

Ja, kummin är gott i bl.a bröd och kanske någon soppa, men det skulle vara spiskummin till den här grytan :D *innocent*

buffalorun
2006-03-16, 23:05
Några tips från mig..!

Lägg till lite Harissa (stark torkad chili-krydda, speciellt från marocko) istället för den vanliga chilin. Gör enorm skillnad. Varning: hellre för lite än för mycket..!

Testa och lägg i lite "exotiska" grönsaker som majrova och palsternacka. Det passar riktigt bra.

Cous Cous som är marockos nationalrätt är också gott till grytor.