handdator

Visa fullständig version : Styrketräningsprojekt, hjälp...


hadok
2002-10-06, 17:19
Hallå hallå. Går just nu trean i gymnasiet, och sakta men säkert närmar sig vårt projektarbete. Det är en kurs på 100 poäng då man ska specialisera sig på något område.

Som ämne hade jag då tänkt välja just styrketräning. Jag hade tänkt att jag skulle börja träna nu och sedan i jämna mellanrum ta kort, kolla mått, vikt osv.

Skulle dock vilja ha lite tips. Det kanske är lite futtigt att bara skriva upp de saker jag nämnde ovan, så är det någon som har några förslag på saker jag ska skriva om/ta upp?

Egentligen så borde man ju skriva ned exakt vad man äter, räkna ut kalorier osv, men eftersom jag äter på skolan så har jag egentligen ingen aning vad de stoppar i maten, så det känns lite som ett dött lopp.

En annan möjlighet är ju att jag typ varje månad skriver ned max antal kilon jag orkar lyfta i bänkress/andra övningar, men jag vet inte heller om det passar sig så bra.

Så... Är det någon som kan komma med några bra förslag :naughty:

AnderssoN
2002-10-06, 18:03
Att starta en träningsdagbok är väl inte helt fel? Där kan du ta upp precis allt du vill angående din träning; mat (behöver inte vara % hit och % dit, utan ett enkelt matschema, som skrivs ned varje dag), träningsschema, ökningar, mått, vikt osv. Det är väl i alla fall en bra grund att utgå ifrån.

z_bumbi
2002-10-06, 19:04
hadok: Hundra poäng är mycket så det du nämner räcker inte till för att få ett bra betyg borde inte ens räcka för att få g vid närmare eftertanke.

Du säger t ex att du inte vet hur mycket som du får i dig av skolmaten. Fråga och ta reda på det, förbered en rad frågor och fråga sen ansvarig i skolmaten om du kan få ställa dem vid något tillfälle eller om du bara kan lämna över dem så de får svara skriftligt.
Lite tankar om skolmatens mål, upplägg och sånt.

Gör sen en matlogg där du på de uppgifter du fått uppskattar vad du äter eller så fixar ni någon gemensam lösning att väga eller mäta upp maten varje måltid (eller en gång i veckan). Är inte så svårt om du ber snällt och kanske tvättar någon bil då och då (Det sista var bara en nödfallsåtgärd om ingen annat funkar.) :)

Sen får du lägga upp ett eget schema över din träning och förklara varför du ska träna på just det sättet och jämföra med andra upplägg som finns.

Nu borde du vara en bra bit på väg. Att förklara rent fysiologiskt vad som händer en muskel som tränas borde kanske vara med också...glöm inte att föra din logg bara.

Lycka till ! Och återkom gärna med mer frågor.

hadok
2002-10-07, 20:43
Tack för tipsen!

Mailade nyligen de ansvariga för skolmaten om de hade någon typ av näringsvärde för maten de göder oss med.

Men 100 poäng som jag ska strö ut på x antal pass från och med denna månad till typ maj kan ju ändå inte räknas som lite, förutsatt att jag då tränar 3-4 gånger per vecka. Sedan att man skriver träningsdagbok, för logg och skriver allmänt om styrketräning så blir det ju ganska maffigt.

Får bara hoppas det håller i sig så man inte skämmer ut sig och har kvar samma kropp om ett halvår som man har nu :rolleyes: