pierrean
2006-02-28, 18:17
Jag skrev så här i en anna tråd "Har precis startat min deff idag och ska äta väldigt mycket kyckling tänkte jag.Va på mataffärenb igår och köpte 6 kilo kyckling file.Lägger in 2 kilo i ugnen och när jag lägger maten på vågen väger det endast 1.1 kilo..Haha fattar ingenting.Vet att dom sprutar fileerna med vatten,(står på påsen att det ska vara 20%)men vafan 1 kilo vatten"
Detta svar får jag:
"Spelar ingen roll hur mycket kycklingen väger efter tillagning. Du ska gå efter näringsvärdet som står på påsen, det gäller för fryst tillstånd. Så om det tex står att per 100g så är det 20g protein, då kan du räkna med att din kycklingppåse 1000g fryst vara innehåller sammanlagt 200g om sen ditt kilo frysta kyckling väger 600g när den är tillagad och klar spelar ingen roll, proteinet försvinner inte. Det finns förövrigt mer vätska i kycklingen än de 20% som är insprutat, även om dom inte hade sprutat in någon extra vätska hade kycklingen innehållit endel vatten naturligt"
Fattar ingenting??!!!
Vadå om jag väger den innan jag tinat upp den kommer den väga mer så klart.(vatten). Borde juh vara så att man ska tina den och sen väga den.Sen att den väger mindre efter tillagning kan man tycka e normalt.Men att man ska väga den när den är fryst måste juh vara fel.
Eftersom det står på påsen att det ska vara 18g per 100g, så står det juh också vart man en söker på nätet.Så det måste vara file när den ej är frys eller tillagad som är 18 g per 100g.
Detta svar får jag:
"Spelar ingen roll hur mycket kycklingen väger efter tillagning. Du ska gå efter näringsvärdet som står på påsen, det gäller för fryst tillstånd. Så om det tex står att per 100g så är det 20g protein, då kan du räkna med att din kycklingppåse 1000g fryst vara innehåller sammanlagt 200g om sen ditt kilo frysta kyckling väger 600g när den är tillagad och klar spelar ingen roll, proteinet försvinner inte. Det finns förövrigt mer vätska i kycklingen än de 20% som är insprutat, även om dom inte hade sprutat in någon extra vätska hade kycklingen innehållit endel vatten naturligt"
Fattar ingenting??!!!
Vadå om jag väger den innan jag tinat upp den kommer den väga mer så klart.(vatten). Borde juh vara så att man ska tina den och sen väga den.Sen att den väger mindre efter tillagning kan man tycka e normalt.Men att man ska väga den när den är fryst måste juh vara fel.
Eftersom det står på påsen att det ska vara 18g per 100g, så står det juh också vart man en söker på nätet.Så det måste vara file när den ej är frys eller tillagad som är 18 g per 100g.