handdator

Visa fullständig version : Tonfisk kan det smaka gott??????


pierrean
2006-02-28, 09:36
Har precis startat min deff idag och ska äta väldigt mycket kyckling tänkte jag.Va på mataffärenb igår och köpte 6 kilo kyckling file.Lägger in 2 kilo i ugnen och när jag lägger maten på vågen väger det endast 1.1 kilo..Haha fattar ingenting.Vet att dom sprutar fileerna med vatten,(står på påsen att det ska vara 20%)men vafan 1 kilo vatten.

Eftersom kyckling är väldigt dyrt tänkte jag blanda kosten med tonfisk.Nu till min fråga KAN MAN GÖRA TONFISK ÄTBART.Hatar nämligen skiten.
Har ni några tips om hur man kan göra för att få tonfiken att smaka bra.
Tänkte kanske blanda den med keso i en mixer sen ner med massor med kryddor?? Ge mig tips snälla!!!!


Tänkte också dela med mig mitt kostprogram för en dag:

1kilo kyckling
400g keso
4 proteindrinkar
4 ägg
200g ris.

splittar allt på 6 måltider.
Har ni några synpunkter?
SKRIV!!!

Herkulez
2006-02-28, 09:44
vars är fettet`?

userfriendly
2006-02-28, 10:09
48g fett är väl inget bra intag att starta på?? höj! o btw bör det vara nyttigt fett i form av tex. olja eller nötter


tonfisk är äckligt :D

Damien Thorne
2006-02-28, 10:11
Nu till min fråga KAN MAN GÖRA TONFISK ÄTBART.Hatar nämligen skiten.

Det var många år sedan jag åt tonfisk, men jag fick ett råd att steka tonfisken.

Det smakade faktiskt bra då. :thumbup:

Du kan även testa att krydda med olika kryddor när du steker den, tex grillkrydda eller vitlök (vet ej hur vitlök smakar på tonfisk)

Synd att du är rädd för fett, för annars så har jag ett mycket gott recept på en tonfisklåda. Det påminner mycket om flygande jakob (som är med kyckling).

larre
2006-02-28, 10:22
Såhär gör du tonfisk ätbar:
Koka 1dl ris
Stek 3 ägg och hacka dom till flisor
Öppna 2 burkar tonfisk
Stek tonfisken lätt nån min, häll ned riset och äggflisorna
Häll på Sweet chilisås i mängder
Rör om
Ät

tigerofsweden
2006-02-28, 10:57
Såhär gör du tonfisk ätbar:
Koka 1dl ris
Stek 3 ägg och hacka dom till flisor
Öppna 2 burkar tonfisk
Stek tonfisken lätt nån min, häll ned riset och äggflisorna
Häll på Sweet chilisås i mängder
Rör om
Ät

Kanske inte är så bra med massa Sweeeeet chili under deff :)

GymTT
2006-02-28, 11:40
Jag tycker tonfisk blandat med mini keso + svartpeppar är riktigt gott.

pierrean
2006-02-28, 15:27
48g fett är väl inget bra intag att starta på?? höj! o btw bör det vara nyttigt fett i form av tex. olja eller nötter


tonfisk är äckligt :D


vet att jag måste upp i fett och ska gå och köpa lite keshenötter(ursäkta stavningen)Hur mycket ska jag köpa för att få i mig 30g fett av keshenötter.ska nämligen ligga på ca 80g fett.

pierrean
2006-02-28, 15:34
Någon som kanske har ett tips om var man kan köpa billig kycklingfilee.Billigaste jag hittat är 40spänn kilot.Måste finnas non som säljer i jätteförpackningar typ 20 kilos eller nått som man kan få biligt.

Fartman
2006-02-28, 15:47
Har precis startat min deff idag och ska äta väldigt mycket kyckling tänkte jag.Va på mataffärenb igår och köpte 6 kilo kyckling file.Lägger in 2 kilo i ugnen och när jag lägger maten på vågen väger det endast 1.1 kilo..Haha fattar ingenting.Vet att dom sprutar fileerna med vatten,(står på påsen att det ska vara 20%)men vafan 1 kilo vatten.



Spelar ingen roll hur mycket kycklingen väger efter tillagning. Du ska gå efter näringsvärdet som står på påsen, det gäller för fryst tillstånd. Så om det tex står att per 100g så är det 20g protein, då kan du räkna med att din kycklingppåse 1000g fryst vara innehåller sammanlagt 200g om sen ditt kilo frysta kyckling väger 600g när den är tillagad och klar spelar ingen roll, proteinet försvinner inte. Det finns förövrigt mer vätska i kycklingen än de 20% som är insprutat, även om dom inte hade sprutat in någon extra vätska hade kycklingen innehållit endel vatten naturligt.

Fartman
2006-02-28, 15:51
Spelar ingen roll hur mycket kycklingen väger efter tillagning. Du ska gå efter näringsvärdet som står på påsen, det gäller för fryst tillstånd. Så om det tex står att per 100g så är det 20g protein, då kan du räkna med att din kycklingppåse 1000g fryst vara innehåller sammanlagt 200g om sen ditt kilo frysta kyckling väger 600g när den är tillagad och klar spelar ingen roll, proteinet försvinner inte. Det finns förövrigt mer vätska i kycklingen än de 20% som är insprutat, även om dom inte hade sprutat in någon extra vätska hade kycklingen innehållit endel vatten naturligt.
Oj, har varit lite slarvig. Om det skulle vara oklart så menade jag att en kycklingpåse på 1000g skulle innehålla 200g PROTEIN enligt exemplet i min förra post.

pierrean
2006-02-28, 16:47
Oj, har varit lite slarvig. Om det skulle vara oklart så menade jag att en kycklingpåse på 1000g skulle innehålla 200g PROTEIN enligt exemplet i min förra post.


Om jag tinar upp kycklingen kommer den väga mycket mindre.Måste jag då väga kycklinge när den är fryst för att få fram rätt portion.. det resonemanget låter helt olågiskt.
Ja menar om jag tar fram kyckligen för att tina den komme den väga mycket mindre och det är juh vatten som rinner bort.fattar ingenting vad du menar.

MyungChul
2006-02-28, 20:32
Färsk tonfisk marinerad i chili och lime, grillas och serveras med en risotto och basilikasås? Kanske? ;)

emmzan
2006-02-28, 20:37
Några tonfiskvariationer i mitt liv

-Tonfisksallad med grönsaker, pasta, oliver och ägg.
-Tonfiskbiffar där grunden utgörs av tonfisk, mosad kokt potatis, ägg, lök, ströbröd, diverse roliga kryddor samt panering i kryddblandning
-Tonfiskröra med kesella, tonfisk, aromatkrydda, dill, purjolök
-Lasagne med stark tomatsås, tonfisk och keso

Alltihopa tonfiskkonserv. Kör alltid med tonfisk i vatten och då större bitar, inte s k "salladstonfisk" mao.

Radiohead
2006-02-28, 20:47
Här är ett perfekt recept för att kunna använda tonfisk utan att kräkas:

1 burk tonfisk
1 gul lök
1 paprika
1 burk svamp
1 burk krossade tomater
salt
peppar
oregano

Stek löken, paprikan och svampen. Öppna tonfiskburken, släng skiten i soporna. Häll på krossade tomater och kryddor, koka ca 20 min. Servera med ris eller pasta.

Malocc
2006-02-28, 21:11
Nu till min fråga KAN MAN GÖRA TONFISK ÄTBART.Hatar nämligen skiten.
Har ni några tips om hur man kan göra för att få tonfiken att smaka bra.
Tänkte kanske blanda den med keso i en mixer sen ner med massor med kryddor?? Ge mig tips snälla!!!!


Jag skulle nog köpa den dyrare tonfisken, typ ica eller abba, då den är BETYDLIGT godare som den är.
Men för att reta smaklökarna lite extra under en deff kan du alltid käka med saltgurka & toppa med lite senap.
Det gör att jag kan stå ut väääääääldigt länge.. :thumbup:

larre
2006-02-28, 21:31
Kanske inte är så bra med massa Sweeeeet chili under deff :)
Är mest bara kryddor i den, inte något näringsvärde att tala om, sen behöver man juh inte hälla på så stora mänger för att få upp smaken =)

Nidning
2006-02-28, 21:34
Ännu en deffare, yeehaw!!!
(ni vet vad jag snackar om.)

En rätt så schyst grej man kan göra med tonfisk är att blanda det med keso och ris då blir smaken hyfsad.

Annars är det bara att skyfla i sig skiten.

Kary
2006-02-28, 21:50
Här är ett perfekt recept för att kunna använda tonfisk utan att kräkas:

1 burk tonfisk
1 gul lök
1 paprika
1 burk svamp
1 burk krossade tomater
salt
peppar
oregano

Stek löken, paprikan och svampen. Öppna tonfiskburken, släng skiten i soporna. Häll på krossade tomater och kryddor, koka ca 20 min. Servera med ris eller pasta.

Brukar göra ungefär såhär med min tonfisk, fast jag låter den vara med i grytan och lägger till lite ärtor. Gott!

Max
2006-02-28, 22:42
Några tonfiskvariationer i mitt liv

-Tonfisksallad med grönsaker, pasta, oliver och ägg.
-Tonfiskbiffar där grunden utgörs av tonfisk, mosad kokt potatis, ägg, lök, ströbröd, diverse roliga kryddor samt panering i kryddblandning
-Tonfiskröra med kesella, tonfisk, aromatkrydda, dill, purjolök
-Lasagne med stark tomatsås, tonfisk och keso

Alltihopa tonfiskkonserv. Kör alltid med tonfisk i vatten och då större bitar, inte s k "salladstonfisk" mao.
Skall nog testa biffarna nån gång, låter gott :eating:

bushwakko
2006-02-28, 22:42
Haha, sick :)

Här är ett perfekt recept för att kunna använda tonfisk utan att kräkas:

1 burk tonfisk
1 gul lök
1 paprika
1 burk svamp
1 burk krossade tomater
salt
peppar
oregano

Stek löken, paprikan och svampen. Öppna tonfiskburken, släng skiten i soporna. Häll på krossade tomater och kryddor, koka ca 20 min. Servera med ris eller pasta.

emmzan
2006-02-28, 22:45
Skall nog testa biffarna nån gång, låter gott :eating:

Mer fullständigt:

Rejält med mosad potatis
2 burkar tonfisk
Några msk tomatpuré
Hackad lök
Hackad paprika (valfritt såklart)
Salt
Peppar
Curry
1-2 ägg
Havregryn, ströbröd eller liknande
Lite olja

Mosa ihop allt rejält, forma biffar, panera i kryddor eller blandning av ströbröd/kryddor och stek.

Gott till är pasta, bönvinägrett samt sås på yoghurt och kebabkrydda :)

Damien Thorne
2006-03-01, 06:34
Här är ett perfekt recept för att kunna använda tonfisk utan att kräkas:

1 burk tonfisk
1 gul lök
1 paprika
1 burk svamp
1 burk krossade tomater
salt
peppar
oregano

Stek löken, paprikan och svampen. Öppna tonfiskburken, släng skiten i soporna. Häll på krossade tomater och kryddor, koka ca 20 min. Servera med ris eller pasta.

:laugh:

mini
2006-03-01, 09:38
Är mest bara kryddor i den, inte något näringsvärde att tala om, sen behöver man juh inte hälla på så stora mänger för att få upp smaken =)
Socker, massor av socker i de flesta varianterna.

emmzan
2006-03-01, 09:39
Jag skulle nog köpa den dyrare tonfisken, typ ica eller abba, då den är BETYDLIGT godare som den är.

Jag tycker faktiskt att även billigare märken fungerar bra smakmässigt men då bara om det är större bitar i och inte salladstonfisk-varianten.

zoltan_hellhound
2006-03-01, 13:07
Färsk tonfisk marinerad i chili och lime, grillas och serveras med en risotto och basilikasås? Kanske? ;)

Din jävla lyx hora :D

TheSQUAT
2006-03-01, 13:15
Synd att du är rädd för fett, för annars så har jag ett mycket gott recept på en tonfisklåda. Det påminner mycket om flygande jakob (som är med kyckling).

Intresserad av det receptet! Lägg upp!
Mvh
Squat

MyungChul
2006-03-02, 13:31
Din jävla lyx hora :D

thats me :cool:

Föresten så dödar curry tonfisksmaken rätt bra. Speciellt om du blandar med något liknande jag såg tror jag..

Kesella, Tonfisk, Purjo, Curry, Kanske någon skvätt yoghurt.. blir som en dressing typ. Äts till fullkornspasta *flex*

Lord_Real
2006-03-04, 12:39
Tonfiskpastasås enkelt och gott.

Hacka en normalstor gul lök, fräs i teflonpanna (kanske med lite olja om du vill ha i mer fett). Du kan även tillsätta en burk champinjoner ifall du vill.
Tillsätt en till två avrunna burkar tonfisk i vatten.
Rör mycket! Krydda med svartpeppar.
Tillsätt en burk krossade tomater. Rör runt
Krydda med basilika och traditionella tomatsåskryddor. Kanske en skvätt Chilisås och eller grönsaksbuljong ifall d vill ha en fylligare smak.

Servera till pasta.

beffen
2006-08-31, 15:39
250g Kessella
1 Burk tonfisk
1dl rid
Mixa ihop. Krydda med massvis utav curry och peppar!