handdator

Visa fullständig version : Sne i ryggen. Vad gör jag?


Andrz
2002-10-02, 18:39
Hej!

Jag är 17år och har gymmat i nästan exakt ett år. Men den senaste månaden har jag blivit seriösare i kost och upplägg än förut.

Jag har sånhär snerygg, alltså, ena benet är längre än det andra. Nej, detta sysn inte. Men när jag ska köra t.ex. militärpress med stång, så ser jag, när jag står rakt med stången uppåt, så ligger den snett. Nej, detta är ingenting jag kan kompensera genom att böja kroppen.

Detta visar sig mest när jag kör axel eller ryggövningar. Vänster sida ansträngs mycket mer, fastän jag använder övningar som tar en sida i taget. Detta kan ju bli superproblem. O jag kan ju inte göra ett skit åt det!


Nån som har haft liknande problem? Hur gör jag?

fortsätter jag så kommer jag bli sneare pga. att ena sidan tränas mera. Just det, jag har dessutom vänster arm som min svagare arm. Det förbättrar ju inte precis *SUCK!*

Åse Columbus
2002-10-02, 18:47
Gå till en ortoped, naprapat eller liknande och skaffa inlägg i dina skor .....

Du har rätt det kan bli stora problem senare.......så iväg med dig o lycka till!

Ta gärna o kolla med 2-3 olika "experter" ....

Åse:thumbup:

Pudzianovski
2002-10-02, 22:17
jag har samma problem.

privat messa mig så kan jag kanske hjälpa dig.

matrix
2002-10-03, 15:57
Hade samma problem. Skolsyster kollade på mig och sa att jag hade ett ben som var längre än det andra (eller ett som var kortare än det andra). Hon sa att jag skulle gå till en skolläkare. Fick en tid, glömde tiden, glömde problemet.

Sen ett halvår efter så sökte jag upp en kiropraktor för att jag hade ont i ryggen. Kom då även på att mitt ena ben påstods vara längre än det andra. Sa det till kiropraktorn. Kiropraktorn kollade lite. Knäckte till i bäckenet. Klart! Lika långa ben igen.

Problemet var en låsning i bäckenet. Det medförde att mitt ben såg ut att vara kortare. i och med att benen var ojämna så var ryggen tvungen att jämna ut det hela (hjärnan vill hela tiden vara upprätt). Det medförde en sne rygg, som i sin tur medförde ryggont, nerver i kläm ect.

Så mitt tips, sök upp en kiropraktor!

Andrz
2002-10-04, 18:11
jag har oxå snett bäcken. har fått det tillknäckt i sommar faktsikt, men det har gått tillbaka, uppenbarligen.

har tid hos skolläkaren om nån vecka. ska dra upp det då!

matrix
2002-10-05, 16:40
Tror nog inte skolläkaren kan göra så mycket. Möjligtvisa att hon kommer ge dig inlägg i skorna. Vanliga läkare kanske kan lite om mycket men en sak de kan väldigt lite om är muskler och skelettet. Inget illa om läkare men se till att någon specialist får titta på det.

Andrz
2002-10-05, 21:17
jo, det är jag medveten om. men denna skolläkren (inte samma som skolsköterskan) har jag haft sen jag gick i typ 3an, när det gällde koll på min rygg, pga. av detta problemet. han kan nog inte göra så mkt, men kanske skicka mig vidare. annars får jag göra d själv.

vet, de kan inte mkt de där läkarna :p

matrix
2002-10-06, 19:06
Gå gärna till skolläkaren, men jag tvivlar dock starkt på att han/hon kommer skicka dig vidare till en kiropraktor eller naprapat. Möjligtvis till nån sjukgymnast som läkare brukar vara förtjusta i att göra.
Så lite inte på allt läkaren säger, det låter kanske som han/hon kan sin sak men så är det inte alltid.

Andrz
2002-10-06, 19:19
Sant, de är begränsade.
Va hos nån såndär kinesdoktor vid nått tillfälle, hon hade svar på typ allt där läkarna sa att "inget var fel". Hon kunde även vrida till min höft så att det blev rätt, men hon sa att det kunde åka tillbaka. Ska ta upp det oxå med dem.

Suck, kan den inte bara vara oproblematisk min jävla rygg!

matrix
2002-10-07, 15:53
Anledningen till att rygg och höftproblemen ofta kommer tillbaka är att musklerna är så inställda på att det som är fel är rätt. Om du förstår vad jag menar.
Säg att jag går med en helt sned rygg i ett antal månader. Då tror musklerna att det är så det ska vara. Så när någon rättar till ryggen (t ex en kiropraktor) så tror musklerna att det är något som är fel. Så då drar de tillbaka ryggraden i det sneda läget. Därför behövs det oftast flera behandlingar.

Andrz
2002-10-07, 15:59
Det låter ju faktsikt helt helt riktigt. Fan, måste ta o fixa detta snart.. snarast möjligt. ska invänta skolläkaren nästa vecka.. säger han inget om kiropraktor, får jag gå dit iaf.
Instruktörerna på gymmet gav samma råd som du!

matrix
2002-10-07, 21:41
Glad att jag kan hjälpa någon :D :D :D