handdator

Visa fullständig version : Grädde av mjölk? Till semlan- andra alternativ?


supersleepy
2006-02-27, 11:41
Hej,

Läste för några dagar sedan ett tips om hur man fick mini mjölken att bli gräddig och lik vispgrädde.

Skulle gärna vilja ha anvisningar på det om nån har det?

Skulle vilja veta hur man gör för att få det så fast som möjligt..

Gärna även veta mycket smalare varianter till grädden som skall vara på semlan.

tack på förhand.

Har redan hittat ett 11% grädde. d.v.s soya grädde.

Men går det med vaniljvisp? då blir det ca 2 % .

hehe bättre.

tack iaf

ViktorH
2006-02-27, 13:36
Det låter riktigt äckligt. Du kan nog unna dig en riktig semla imorgon.

Klein
2006-02-27, 16:07
Hej,

Läste för några dagar sedan ett tips om hur man fick mini mjölken att bli gräddig och lik vispgrädde.

Skulle gärna vilja ha anvisningar på det om nån har det?

Skulle vilja veta hur man gör för att få det så fast som möjligt..

Gärna även veta mycket smalare varianter till grädden som skall vara på semlan.

tack på förhand.

Har redan hittat ett 11% grädde. d.v.s soya grädde.

Men går det med vaniljvisp? då blir det ca 2 % .

hehe bättre.

tack iaf

Varför inte bara köpa riktig vispgrädde 40%? Finns ingen som helst anledning att vara rädd för mättat fett. Tvärtom.

Nidning
2006-02-27, 16:22
vadå äta semla?? låt bli skiten helt o hållet eller käka den som den är töntigt att försöka göra den mer "hällsosam" pfffft!

MyungChul
2006-02-28, 10:20
vadå äta semla?? låt bli skiten helt o hållet eller käka den som den är töntigt att försöka göra den mer "hällsosam" pfffft!

Varför inte om man kan få ett snarlikt resultat?

Nidning
2006-02-28, 11:42
Varför inte om man kan få ett snarlikt resultat?

fuck that all or nothing. töntigt att försöka hällsa upp skiten det blir ändå inte hällsosamt.
Ät skiten eller låt bli det finns inga medelvägar.

Juliette
2006-02-28, 11:57
Hej,

Läste för några dagar sedan ett tips om hur man fick mini mjölken att bli gräddig och lik vispgrädde.

Skulle gärna vilja ha anvisningar på det om nån har det?

Skulle vilja veta hur man gör för att få det så fast som möjligt..



Vispa minimjölken med latte-visp eller med mixerstav. Bäst resultat får du om du har en väldigt hög smal "bunke" ser ut som ett högt glas i formen (man brukar ofta få med en sån till mixerstaven).

Tyvärr smälter mjölken snabbt och blir rinnig, så det gäller att äta fort :eating:
Annars tycker jag kesella (kvarg) med lite vaniljsocker och canderel (eller annat sötningsmedel) är godare istället för grädde i semlan och på andra bakverk.

maRRtin
2006-02-28, 13:10
Semla är ju rena hälsokosten, har ätit det 3 dagar i sträck nu.
Det är ju ett helt år kvar tills man får äta det nästa gång igen.

Nidning
2006-02-28, 14:26
då så ät och njut men försök inte att göra en hällso semla, sånt finns inte.

maRRtin
2006-02-28, 14:34
då så ät och njut men försök inte att göra en hällso semla, sånt finns inte.
Ja precis, det är bra för själen.

Genesis
2006-02-28, 17:08
Hur många kilokalorier är det i en normalstor semla? :)

supersleepy
2006-02-28, 17:45
Näringsinnehåll per färdig semla:
Kalorier: 377 kcal
Fett: 28 g
Protein: 5,3 g
Kolhydrater: 26,4
Fibrer: 1,3 g

Lizard
2006-02-28, 18:19
Vispa lättmölk som är nästan frusen mycket hårt så påminner den om grädde i konsistensen.

Mandelmassa görs på urgröpningen - brödfyllning - i brödet som blandas med mandel (och ev socker).


Lizard

Kary
2006-02-28, 21:40
Vispa lättmölk som är nästan frusen mycket hårt så påminner den om grädde i konsistensen.

Mandelmassa görs på urgröpningen - brödfyllning - i brödet som blandas med mandel (och ev socker).


Lizard

Nästan frusen hur då? Blir det inte små iskristaller i den då? Eller menar du innan, då den bara är riktigt, riktigt kall?

Juliette
2006-03-02, 10:17
Man kan också använda rivet päron istället för mandelmassa, ev blandat med "urgröpningen" från brödet.

Metal_boy_
2006-03-09, 04:23
Vispa minimjölken med latte-visp eller med mixerstav. Bäst resultat får du om du har en väldigt hög smal "bunke" ser ut som ett högt glas i formen (man brukar ofta få med en sån till mixerstaven).

Tyvärr smälter mjölken snabbt och blir rinnig, så det gäller att äta fort :eating:
Annars tycker jag kesella (kvarg) med lite vaniljsocker och canderel (eller annat sötningsmedel) är godare istället för grädde i semlan och på andra bakverk.


Det går knappast, du skummar bara mjölken.

Juliette
2006-03-09, 10:58
Det går knappast, du skummar bara mjölken.

Jag skrev ju att man var tvungen att äta snabbt :D minimjölken håller sig dock längre än vanlig mjölk, använder man mixerstav med hög bägare så håller den iallafall tio min. Mer tid behöver jag inte till en semla *s* :eating:
man ska kanske bara ta 1/2 dl-1 dl minimjölk och vispa upp, inte mer.

Det bästa alternativet är dock lättkesella med lite sötningsmedel och ev lite vanilj i, om man ska ha nåt lätt-alternativ till grädde. Tycker jag är gott iallafall.