handdator

Visa fullständig version : Varför lägre GI av fett/surhet?


Zakath
2006-02-24, 13:33
Jag undrar varför GI sänks ju mer fett som blandas med kolhydraterna och varför ett lägre pH-värde sänker GI:t. Hur fungerar det egentligen? Allting blir ju ändå surt i magsäcken?

Jag undrar över det här eftersom GI på senare tid verkar ha klassats som icke applicerbart i praktiken, till stor del på grund av att GI inte går att uppskatta då bl.a. dessa faktorer gör det väldigt annorlunda. Källor uppskattas!

Zakath
2006-02-24, 14:01
Hittade tillslut varför surhet sänker GI, det beror på att magsäckens tämningshastighet sänks.

Men jag skulle fortfarande vara väldigt tacksam om någon kunde förklara varför fett sänker GI:t?

King Grub
2006-02-24, 14:04
Magsäckens tömningshastighet sänks.

Zakath
2006-02-24, 14:06
Magsäckens tömningshastighet sänks.


Av fett också?
Har du någon källa på det, tack!

King Grub
2006-02-24, 14:09
J. Clin. Endocrinol. Metab. 66:323-326
J. Am. Coll. Nutr. 12:36-41.
Diabetes Care 17:1453-1459.
Diabetes Care 16:874-880.
Am. J. Clin. Nutr. 63:249-253.
Am. J. Clin. Nutr. 65:1427-1433.
Eur J Clin Nutr. 1992 Oct;46 Suppl 2:S91-101.

I princip alla studier som har med GI och mixed meals att göra. Det kan bara inte vara svårt att hitta en källa.

Zakath
2006-02-24, 14:10
J. Clin. Endocrinol. Metab. 66:323-326
J. Am. Coll. Nutr. 12:36-41.
Diabetes Care 17:1453-1459.
Diabetes Care 16:874-880.
Am. J. Clin. Nutr. 63:249-253.
Am. J. Clin. Nutr. 65:1427-1433.

I princip alla studier som har med GI och mixed meals att göra. Det kan bara inte vara svårt att hitta en källa.



Jag kunde inte hitta något på Kolozzeum iaf, men tack så hemskt mycket! Nu har jag lite att läsa ;)

King Grub
2006-02-24, 14:13
Även protein och energiinnehållet påverkar en måltids blodsocker- och insulinsvar, mer så än vad kolhydratdelen gör. Kostfiber påverkar också.