Visa fullständig version : Kebabsås?
Orion911
2002-09-28, 10:57
Någon som vet hur man gör en bra kebabsås?
en enkel o lite smalare men otroligt god vit kebabsås
3 delar naturell fettsnål matlagningsyoghurt
1 del lättmajonäs
2 pressade vitlöksklyftor
lite salt
mycket grillkrydda. viktigt att det är Knorr
sen har vi en annan modell. också god
5 dl Creme Fraiche
2 dl Fjällfil
1,5 dl Manonnäs
6 cl Rhode Island dressing
2 tsk Grillkrydda
1 tsk Paprikapulver
2 tsk Vitlökspulver
1 tsk Franska öreter (smulat)
1 tsk Ketchup
Recepten kommer direkt från min lokala pizzabagare. *popcorn*
Metal_boy_
2005-01-19, 14:50
en enkel o lite smalare men otroligt god vit kebabsås
3 delar naturell fettsnål matlagningsyoghurt
1 del lättmajonäs
2 pressade vitlöksklyftor
lite salt
mycket grillkrydda. viktigt att det är Knorr
sen har vi en annan modell. också god
5 dl Creme Fraiche
2 dl Fjällfil
1,5 dl Manonnäs
6 cl Rhode Island dressing
2 tsk Grillkrydda
1 tsk Paprikapulver
2 tsk Vitlökspulver
1 tsk Franska öreter (smulat)
1 tsk Ketchup
Recepten kommer direkt från min lokala pizzabagare. *popcorn*
skrev upp det andra alternativet *popcorn*
Jag tar:
Gräddfil
Creme Fraiche
salt
peppar
socker
vitlök
chili (inte pulver)
Vet inte mängder, jag kör på känsla och smakar av för att få den god...
var försiktig med pepparn och sockret.
Man vill inte att den ska skrika peppar, den ska finnas där men diskret. Det ska vara vitlöken som dominerar och den ska inte vara söt, man använder bara sockret för att få bort det sura ur gräddfil och Creme Fraiche
Använder den som vitsås till mina Tacos :)
MyungChul
2005-01-20, 02:09
hurrhurr.. kan äta fraiche som yoghurt :eating: lagom nyttigt också *innocent*
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.