Mallan
2002-09-26, 09:39
Receptet är för tva hungriga...
Till detta behövs följande:
*200g lax
*200g torsk/sej/eller annan vit fisk
*150-200g räkor
(*om man vill kan man även lägga i andra skaldjur som bläckfisk, musslor, crabfish)
*1-2 vitlöksklyftor
*1 gul lök
*1 morot
*1 stang selleri
*1 msk tomatpure
*2 tomater
*1 potatis
*1 dos saffran
ca 5dl vatten
peppar
buljong (grönsak eller fisk)
oregano
lagerblad
persilja
ev. 2msk vitt vin
Skär moroten, potatisen, tomaterna och sellerin i ganska stora bitar. Hacka löken. Vitlöksklyftan lägger du pa skärbrädan och trycker till med bredsidan pa kniven sa att den "mosas", lägg sedan i hela vitlöken för att sedan ta bort den innan servering.
Koka moroten, potatisen, och löken i vattnet tillsammans med lagerblad, buljong, peppar, saffran & oregano till de är halvfärdiga (lite harda).
Tillsätt fisken som du tärnat i ca 3cm stora kuber, obs bara fisken! Lägg i sellerin och tomaterna.
Även vinet ska hällas i om du nu väljer att inkludera det.
Koka i ungefär 10min eller tills fisken är färdig. Lägg i räkorna och de andra skaldjuren och lat dem endast bli uppvärmda. Dvs ungefär 3min pa spisen.
Ta bort lagerbladen & vitlöken, servera och lägg lite persilja pa toppen.
Kan även serveras med lite kesella, smaksatt eller naturell.
Är ni x-tra hungriga kan det med fördel ätas tillsammans med ris/kornris/mer kokt potatis.
Smaklig :eating:!!
Till detta behövs följande:
*200g lax
*200g torsk/sej/eller annan vit fisk
*150-200g räkor
(*om man vill kan man även lägga i andra skaldjur som bläckfisk, musslor, crabfish)
*1-2 vitlöksklyftor
*1 gul lök
*1 morot
*1 stang selleri
*1 msk tomatpure
*2 tomater
*1 potatis
*1 dos saffran
ca 5dl vatten
peppar
buljong (grönsak eller fisk)
oregano
lagerblad
persilja
ev. 2msk vitt vin
Skär moroten, potatisen, tomaterna och sellerin i ganska stora bitar. Hacka löken. Vitlöksklyftan lägger du pa skärbrädan och trycker till med bredsidan pa kniven sa att den "mosas", lägg sedan i hela vitlöken för att sedan ta bort den innan servering.
Koka moroten, potatisen, och löken i vattnet tillsammans med lagerblad, buljong, peppar, saffran & oregano till de är halvfärdiga (lite harda).
Tillsätt fisken som du tärnat i ca 3cm stora kuber, obs bara fisken! Lägg i sellerin och tomaterna.
Även vinet ska hällas i om du nu väljer att inkludera det.
Koka i ungefär 10min eller tills fisken är färdig. Lägg i räkorna och de andra skaldjuren och lat dem endast bli uppvärmda. Dvs ungefär 3min pa spisen.
Ta bort lagerbladen & vitlöken, servera och lägg lite persilja pa toppen.
Kan även serveras med lite kesella, smaksatt eller naturell.
Är ni x-tra hungriga kan det med fördel ätas tillsammans med ris/kornris/mer kokt potatis.
Smaklig :eating:!!