handdator

Visa fullständig version : Kokt kvarg


hasse36
2006-02-16, 19:10
Om man kokar kvarg några minuter grynar sig proteinet. Man kan sen hälla bort vasslen/vattnet. Av 500 g kvarg från Lidl får man 200 g grynost - eller vad man skall kalla det. Funkar helt OK i stället för ost till pasta.

Det luktar dock inte så gott vid kokningen, så jag brukar göra det efter frukost och ställa i kylskåpet. Jag kokar i stekpannan eftersom det minskar risken för vidbränning.

userfriendly
2006-02-16, 19:57
hur kommer du ens på iden?????????????????????????????????????? *screwy*

qubie
2006-02-16, 20:44
Ska du inte bli kock med den fantasi du verkar besitta? :) Och du verkar ha kul på vägen men kokt kvarg låter inte så mysigt om jag ska vara ärlig

Cerberus
2006-02-16, 20:47
låter lagomt äckligt faktiskt...men man kanske har fel? Ätardag imorgon på kokt kvarg!...nej :P

Jonna
2006-02-16, 21:28
Det är väl inte så konstigt?
Färskost kan man göra genom att koka filmjölk på samma sätt, och sen låta det rinna av, mixa och blanda med örter/kryddor/vitlök. Jag har aldrig provat med kesella, men det borde bli något liknande!