handdator

Visa fullständig version : Sanningen om Casein?


Muskelsmurfen
2002-09-20, 14:23
Jag fick tidigare en tråd om kosttillskott att bli riktigt intressant, få se om denna kan utvecklas lika bra... :naughty:

I en tidigare tråd så diskuterades hastigheten i olika typer av protein. Vi kom fram till att Vassle är snabbare än Casein.
Skillnaden mellan Vasslehydrolysat och Caseinhydrolysat är högst marginell.

Och nu till frågeställningen:
Hydrolysaten har ju olika hydrolysgrad...
tag ett exempel helt taget ur luften, 25%. Hur fungerar de övriga 75%? :confused:

Om de fungerar som vanligt borde det väl betyda att ett Caseinhydrolysat enl. ovan har 1/4 "snabbt" protein och 3/4 vars största förtjänst ligger i dess antikatabola effekt, eller?

Och p.s.s. Vasslehydrolysat 1/4 "riktigt snabbt" och 3/4 "snabbt".

Hur ligger det egentligen till?
:devil:

eiselt
2002-09-20, 15:31
Problemet är att hydrolysen inte sker på en del av proteinet, utan på hela proteinet och gör polypeptiderna kortare. Detta innebär att det hydrolyserade proteinet har samma hydrolyseringsgrad rätt över. Ett protein där man i stort sätt bara har påbörjat hydrolyseringen är obetydligt snabbare än ett vanligt intakt vassleprotein. Dessuom bör man tänka på att upptagshastigheten av många aminosyror inte är till någon större glädje. Du kan utan problem stabilisera proteinbalansen, t ex efter träning, genom att ta glutamin, eller analoger eller derivat därav. Det är många som tror att ett snabbt upptag är synonymt med ett bra upptag, men det kan egentligen vara det motsatta.

Mvh
Henrik
www.eiselt.se

Muskelsmurfen
2002-09-20, 17:51
Tackar och bockar för det snabba svaret.:bow: