handdator

Visa fullständig version : hjälp en noob med recepttydning


Spiffy
2006-02-05, 17:15
Tänkte testa att göra ett recept som jag hittade här på brädan.
Men stötte på lite problem *screwy*

1 burk krossade tomater, jaha hur stor är en sådan burk??
Creme fraiche = hur mycket är det då?

Lätt för de flesta antar jag. Men för en som har noll koll som jag, så är det problem :D


500 g laxfilé
½ pkt saffran
1 liten lök
1 burk krossade/passerade tomater
ca ½ dl vitt matlagningsvin
lite citronsaft
Créme fraiche 2% (viktväktarnas) eller annan créme fraiche
1 msk tomatpuré
salt & peppar

Stek löken i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll i tomaterna, vinet, citronen, tomatpurén och créme fraichen. Låt puttra en stund. Skär laxen i kuber och ha ner i kastrullen. Låt puttra med lock tills laxen är klar.

Servera med pasta.

Spiffy
2006-02-05, 17:18
likabra att ta med lite citronsaft också :D

Bao-Bao
2006-02-05, 17:33
Jag skulle tro att dom menar en burk creme fraiche, alltså 2 dl, krossade tomater brukar väl vara runt en 400 gram i en burk. Citronsaften blir lite svårare däremot men pressa en hel citron och häll i lite saft i taget, sluta när det smakar gott. :)

Spiffy
2006-02-05, 17:39
ja hittade efter lite letande att det var 400 g. min var en del större, så det var ju tur det.
Tack så mycket.

Milia
2006-02-05, 18:15
Bao Bao: A men hallå! hur god såg inte den semlan ut då??? *dreglar* shit, vad sugen jag blev, och jag som försöker deffa.... *grr27* *grr27* *grr27* *grr27*