Spiffy
2006-02-05, 17:15
Tänkte testa att göra ett recept som jag hittade här på brädan.
Men stötte på lite problem *screwy*
1 burk krossade tomater, jaha hur stor är en sådan burk??
Creme fraiche = hur mycket är det då?
Lätt för de flesta antar jag. Men för en som har noll koll som jag, så är det problem :D
500 g laxfilé
½ pkt saffran
1 liten lök
1 burk krossade/passerade tomater
ca ½ dl vitt matlagningsvin
lite citronsaft
Créme fraiche 2% (viktväktarnas) eller annan créme fraiche
1 msk tomatpuré
salt & peppar
Stek löken i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll i tomaterna, vinet, citronen, tomatpurén och créme fraichen. Låt puttra en stund. Skär laxen i kuber och ha ner i kastrullen. Låt puttra med lock tills laxen är klar.
Servera med pasta.
Men stötte på lite problem *screwy*
1 burk krossade tomater, jaha hur stor är en sådan burk??
Creme fraiche = hur mycket är det då?
Lätt för de flesta antar jag. Men för en som har noll koll som jag, så är det problem :D
500 g laxfilé
½ pkt saffran
1 liten lök
1 burk krossade/passerade tomater
ca ½ dl vitt matlagningsvin
lite citronsaft
Créme fraiche 2% (viktväktarnas) eller annan créme fraiche
1 msk tomatpuré
salt & peppar
Stek löken i en kastrull tillsammans med saffranet. Häll i tomaterna, vinet, citronen, tomatpurén och créme fraichen. Låt puttra en stund. Skär laxen i kuber och ha ner i kastrullen. Låt puttra med lock tills laxen är klar.
Servera med pasta.