handdator

Visa fullständig version : Emmzan -memmarecept


YTS
2002-09-07, 23:49
Här står det hur du gör din memma själv.
http://w1.300.telia.com/~u30010580/grotar/memma.html
Allt du behöver är fint rågmjöl och lite pilsnermalt.
Memma är en finsk påskdesert, som antagligen är den billigaste efterrätt man kan göra - 4 stora portioner för 5 kr. Dessutom mineral och fiberrik, med mycket låg fetthalt.

Yngve

emmzan
2002-09-08, 10:14
Yngve>:love:

Har några sparade paket i frysen från i påskas (5stkn) men blev nu mycket lockad att göra lite "riktig"...

YTS
2002-09-08, 20:30
Emmzan, jag har testat receptet själv, tre saker skiljer den från den man köper:

1. Den är mörkbrun istället för kolsvart.

2. Pilsnermaltens skaldelar kommer med, så man får spitta ut skaldelarna, dock väldigt lite av dem, så no problems.

3. Den blir faktiskt godare när man gör den själv.


Det är viktigt med temperaturen, så om du inte har en elektrisk termometer med sladd till givaren, så skaffa helst en. Tiden är också viktig, enligt mina beräkningar, så är 10 timmar ett absolut minimum, för att enzymerna i malten skall hinna bryta ner all stärkelse i malten och rågmjölet.

Tips: Vill du ha svart memma köp ett 100g´s paket färgmalt och tillsätt 1 tsk samtidigt som den andra malten.


Yngve