Visa fullständig version : Hur mkt vatten i maltodextrin-drinken?
Kan dricka rent maltodextrin blandat i vatten utan något annat efter träningen? Hur mkt vatten ska jag blanda ut det med?
Ja det kan du, jag blandar 1DL (50Gram ca) med ca 5 DL vatten.
Chandler
2006-02-01, 16:42
Blanda det isotont, alltså 15-20%.
tigerofsweden
2006-02-01, 16:49
Blanda det isotont, alltså 15-20%.
Måste man det om man dricker drinken under en längre period som en halvtimme exempelvis?
Blanda det isotont, alltså 15-20%.Räknat hur? Volymprocent? Vikt? Molekylvikt?
Chandler
2006-02-02, 15:24
Räknat hur? Volymprocent? Vikt? Molekylvikt?
Vikten var det väl nog.
Ola Wallengren
2006-02-02, 16:06
Du måste veta medelmolekylvikten i ditt maltodextrin för att få några mer exakta rekommendationer om blandningsförhållande.
Blanda det isotont, alltså 15-20%.
Om vi säger man ska ha 100g malto hur mycket vatten blir det då?
Chandler
2006-02-03, 17:59
Om vi säger man ska ha 100g malto hur mycket vatten blir det då?
0,15x=100g
<->
x=(100/0,15)g
x~670g --> 7dl
0,20x=100g
<->
x=(100/0,20)g
x=500g --> 5dl
Inte så svårt att räkna. ;) Nu kan du gör det själv, beroende på mängden. :thumbup:
500-666 gram vatten ;)
:thumbup:
Och i med ännu mer vattnet blir det hypotont, vilket definitivt inte skadar.
Chandler
2006-02-03, 18:21
Och i med ännu mer vattnet blir det hypotont, vilket definitivt inte skadar.
Ja, var det nu igen? Utveckla gärna!
King Grub
2006-02-03, 18:23
Det innebär att det osmotiska trycket hos drycken är lägre än det osmotiska trycket i kroppens celler.
Ja, var det nu igen? Utveckla gärna!
Hypotont leder till snabbare magsäckstömning.
Hur är det förresten med minnet? :D
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=43610&highlight=hypoton+maltodextrin
Chandler
2006-02-03, 18:26
Hypotont leder till snabbare magsäckstömning.
Hur är det förresten med minnet? :D
http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=43610&highlight=hypoton+maltodextrin
Ah, så var det ju! Fanns det några procentangivelser för det?
Mediokert. :D Men jag kom ju iaf ihåg att det existerar något sånt..
Chandler
2006-02-03, 18:27
Det innebär att det osmotiska trycket hos drycken är lägre än det osmotiska trycket i kroppens celler.
Och det innebär i sin tur att stärkelsen kan tas upp ännu snabbare?
Ah, så var det ju! Fanns det några procentangivelser för det?
Mediokert. :D Men jag kom ju iaf ihåg att det existerar något sånt..
Under 15 %.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.